Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Seminar: Verdraaide organisaties met Wouter Hart e.v.a.

Terug naar de bedoeling

Seminar met Wouter Hart, Marius Buiting, Bas Haring, Danielle Braun, Jan van Ginkel, Erben Wennemars, Patrick Nederkoorn, Toine Schinkel, Toine Schinkel, Thom Verheggen

Seminar met Wouter Hart, Marius Buiting, Bas Haring, Danielle Braun, Jan van Ginkel, Erben Wennemars, Patrick Nederkoorn, Toine Schinkel, Toine Schinkel, Thom Verheggen

Seminar: Verdraaide organisaties met Wouter Hart e.v.a.

Terug naar de bedoeling

Met onder andere...

Wouter Hart Wouter Hart
Marius Buiting Marius Buiting
Bas Haring Bas Haring

Over dit seminar

Helaas: Dit event is inmiddels volgeboekt.


We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een evenement Verdraaide Organisaties in 2016. Wil je dat niet missen? Laat dan hier je contactgegevens achter. Dan informeren we jou als eerste!

Mensen hebben massaal de behoefte om via fundamenteel andere sturing hun werk, hun branche en hun sector in te richten. Maar hoe doe je dat nu? Hoe verdraai je nu je organisatie op zo’n wijze dat de bedoeling centraal komt te staan en regels en procedures weer dienend worden aan de bedoeling?

Tijdens deze dag stel je in workshops met branchegenoten vast wat de grijsgedraaide problemen zijn die typisch binnen jouw branche gelden. Binnen de zorg, veiligheid, gemeenten, onderwijs, woningbouw én andere sectoren. Vervolgens onderzoek je welke handvatten, instrumenten en insteek nodig zijn om de pijl om te draaien in jouw organisatie.

Waar het op 15 december om draait

 • Tips en acties waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen organisatie

 • Branche-specifieke uitwisseling om te komen tot next (!) practices

 • Inspiratie vanuit verdraaid goede voorbeelden uit de praktijk

 • Aansluitmogelijkheden bij Verdraaide organisaties als beweging

 • Speciale workshops voor zorg, veiligheid, gemeenten, onderwijs en woningbouw

 • Workshops door trainers uit het Verdraaide Organisaties Netwerk

 • Plenaire bijdragen van o.a. Wouter Hart, Marius Buiting, Erben Wennemars en Bas Haring

Dit event wordt georganiseerd i.s.m. Vakmedianet.

Inschrijven met meer mensen = korting
Kom met collega's naar dit event en draai samen de pijl in jullie organisatie om! Nu met een aantrekkelijk korting:

2 t/m 4 personen : 15% korting
5 t/m 10 personen: 20% korting

Boekenpakket bij dit seminar

Verdraaide organisaties
Wouter Hart
Verdraaide organisaties
32,50
65

Sprekers

Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart is oprichter van en adviseur bij Verdraaide Organisaties. Vanuit zijn creatieve, niet-bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Sinds het uitkomen van het boeken 'Verdraaide organisaties’ en 'Anders Vasthouden' gaf Wouter honderden lezingen over onder andere leiderschap en verandermanagement.
Marius Buiting
Marius Buiting
Marius Buiting (1960) is directeur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorginstellingen (NVTZ) en bovendien ruim 25 jaar als adviseur werkzaam op het terrein van kwaliteit van zorg – onder meer bij het CBO en als president van de European Society for Quality in Healthcare (ESQH). Daarnaast heeft hij diverse maatschappelijke functies. Hij is onder lid van Provinciale Staten van de provincie Utrecht, lid van het Nationaal Bestuur van De Zonnebloem en voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid. Marius is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.
Bas Haring
Bas Haring
Bas Haring (1968) is hoogleraar aan de Universiteit Leiden waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt en hij is oprichter van het masterprogramma “Media Technology” voor creatieve wetenschap. Hij promoveerde in 1997 in de Kunstmatige Intelligentie en houdt zich bezig met de relatie tussen de natuurwetenschap en filosofische vraagstukken. Zijn debuut 'Kaas en de Evolutietheorie' won in 2002 de Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka! prijs voor populair wetenschappelijke literatuur. Naar aanleiding van het programma 'Proefkonijnen' heeft hij begin 2014 het boek 'Doe dit vooral thuis' uitgebracht. Aan de hand van dit boek wil hij dat de lezer zichzelf vragen stelt over de wetenschap en zélf op onderzoek uitgaat. Als spreker weet hij altijd een verrassende draai te geven aan zijn verhaal. Hierdoor weet hij zijn toehoorders telkens weer te boeien en hen aan te zetten tot het overdenken van zijn visie.
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.
Jan van Ginkel
Jan van Ginkel
Jan van Ginkel studeerde technische wiskunde in Delft en later veranderkunde bij Sioo. Zijn passie is om, binnen en buiten organisaties, ruimte te scheppen voor het bieden van maatschappelijke meerwaarde. Na een jarenlange loopbaan in Europees onderzoek en consultancy, werkte hij bij diverse gemeenten, waarvan negen jaar als gemeentesecretaris/ algemeen directeur. Jan was actief binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Vereniging gereformeerd schoolonderwijs (VGS). Momenteel is hij concerndirecteur en loco-provinciesecretaris van de provincie Zuid-Holland. Jan beleeft plezier aan complexe contexten, want daar zijn botsende logica’s te verbinden. Met het organiseren op spanning, variëteit en energie weet hij beweging te creëren. Daardoor worden mensen en systemen in ontwikkeling gezet zodat hun identiteit zich echt vernieuwt. En de enige manier om innovatie te borgen is door te blijven innoveren. Jan is ervan overtuigd dat het sterker maken van gemeenschappen voortdurend strategische inspanningen vergt van alle betrokkenen. De hedendaagse uitdaging tot meer gemeenschapskracht betreft niet de omslag naar ‘van buiten naar binnen’, maar die naar ‘van buiten naar buiten’. Diepleren en interventies vanuit de wenkende toekomst zijn dan de instrumenten om die vernieuwing te aarden in het bewustzijn van mensen en gemeenschappen. Jan is een veelgevraagd spreker over thema’s als interventiekunde, sociale en technologische innovatie, gedeeld leiderschap en over de participatie- en informatiesamenleving. De speeches van Jan betreffen vaak een ‘call to nonaction’ of een ‘call to learning’.
Erben Wennemars
Erben Wennemars
Erben Wennemars is meervoudig wereldkampioen schaatsen. En ook analist en commentator voor de NOS, jeugdtrainer, sportmarketeer, motivator, maar vooral liefhebber van alle vormen van sport.
Patrick Nederkoorn
Patrick Nederkoorn
Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier en theatermaker. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. Vanaf oktober 2014 speelt Patrick de voorstelling Code Rood, waarin de participatiesamenleving gefileerd wordt. Naast cabaretprogramma’s maakt Patrick, die in 2010 afstudeerde aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch, voorstellingen op maat voor bedrijven en theaters.
Toine Schinkel
Toine Schinkel
Toine Schinkel
Toine Schinkel
Toine Schinkel vormt samen met Liesbeth Schöningh het College van Bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep, Vallei & Gelderland-Midden (COG) waar ROC A12 deel van uitmaakt.
Thom Verheggen
Thom Verheggen
Thom Verheggen, De Ontmanager, is twintig jaar manager geweest van innovatie bij ontwerpbureaus, industrie en non-profit. De laatste jaren begon hij zich steeds meer te verbazen over zijn eigen rol. Tijdens een ambitieus project Sociale Innovatie met 30 professionals werd hij door zijn team uitgedaagd om ook zelf sociaal-innovatief te organiseren. En tot zijn verwondering merkte hij hoeveel meer er gebeurde als hij minder de manager uithing. Verheggen kwam in diezelfde periode de mooiste voorbeelden van nieuw organiseren tegen als jurylid van de verkiezing ‘Het Slimste Bedrijf van Nederland’. Als De Ontmanager helpt Thom Verheggen nu organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid.

Praktische informatie

Locatie

Fort Voordorp
Voordorpsedijk 28b 3737 BK Groenekan 030 - 273 53 54

Routebeschrijving

Programma

09:00 - 09:30 Ontvangst

09:30 - 09:40 Welkom!
Start van de dag door dagvoorzitter Patrick Nederkoorn.

09:40 - 10:10 Terug naar de bedoeling
Marius Buiting & Wouter Hart
Introductie door de grondleggers van Verdraaide Organisatie.

10:10 - 10:50 Terug naar de essentie
Visie door Bas Haring, volksfilosoof.

10:50 - 11:20 Pauze
Netwerken, pleidooien en muziek

11:20 - 11:40 Veranderen zonder magie is kansloos
Ken je de kracht van organisatiecultuur? Heb je je organisatie weleens als een tribe bekeken? De antropologie toegepast op organisaties, levert een nieuwe kijk op de werkelijkheid. Danielle Braun neemt je mee op reis over de wereld.

11:40 - 12:25  Workshopronde 1 

‘Probleemanalyse’
Tijdens de eerste workshopsessie ga je met branchegenoten aan de slag en stel je samen vast wat de grijsgedraaide problemen zijn die typisch binnen jouw branche gelden.

Zorg - Overheid - Onderwijs - Veiligheid/politie - Woningbouw - Overige sectoren

12:25 - 13:25 Lunch
Netwerken, pleidooien en muziek

13:25 - 13:45
Werken aan de wakkere stad: over doordraaiend organiseren
Jan van Ginkel
Hoog tijd om steden wakker te kussen; langzaam leiderschap bij burgers, overheid en professionele instellingen kan steden echt vernieuwing brengen. Over kansen en uitdagingen als gemeenten en professionals een nieuwe verbinding maken met de onderstroom van burgerinitiatieven en vitale gemeenschappen.

13:45 - 14:10 Het omdraaien van de pijl
Marius Buiting & Wouter Hart
Korte toelichting van de workshopsessies en instrumenten om de pijl om te draaien in organisaties.

14:10 - 15:10 Workshopronde 2

‘Wat is er nodig?’
Tijdens de tweede sessie onderzoek je welke handvatten, instrumenten en insteek nodig zijn om de pijl om te draaien in jouw organisatie. Het is aan te raden om in deze sessie dezelfde sector te kiezen als in de ochtend, om zo het meeste uit deze dag te halen.

Zorg - Overheid - Onderwijs - Veiligheid/politie - Woningbouw - Overige sectoren

15:10 - 15:40 Pauze
Netwerken, pleidooien en muziek

15:40 - 15:55 En nu de volgende stap!
Feedback o.l.v. Patrick Nederkoorn en met Wouter en Marius, ter inspiratie voor de volgende stap in jouw praktijk.

15:55 - 16:45 Focus op persoonlijke kracht!
Erben Wennemars
Erben’s passie is zijn werk geworden en inmiddels vertaalt hij het topsportersbestaan naar de ‘werkvloer’. Want werkgevers en werknemers zijn voortdurend op zoek naar balans en iedereen wil en moet scherp zijn.

16:45 - 17:30 Wat ga jij morgen doen?
Afronding van de dag: discussie, netwerken en ... muziek!

17:30 Afsluiting

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 495,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het boek 'Verdraaide organisaties' ter waarde van € 29,90 (incl. btw). Wellicht is het boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega of relatie. 

Inschrijven met meer mensen = korting
Kom met collega's naar dit event en draai samen de pijl in jullie organisatie om! Nu met een aantrekkelijk korting:

2 t/m 4 personen : 15% korting
5 t/m 10 personen: 20% korting

Kortingen
Bent u voornemens om met meer dan 10 deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
02 NOV
Event
Managers en medewerkers ervaren dat huidige organisatierollen en -modellen niet meer werken. Ze willen terug naar waar het in de praktijk werkelijk om zou moeten gaan: op zoek naar eigen verantwoordelijkheid en de klant centraal. Ze willen terug naar de bedoeling. Meer
495,-
09 NOV
Seminar
Hét seminar over presenteren en overtuigen! Met Verbaal Meester Remco Claassen! Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden