Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Seminar: Veranderdynamiek - Jaap Boonstra, Arend Ardon e.a.

Continu veranderen met daadkracht

Seminar met Jaap Boonstra, Arend Ardon, Leike van Oss, Jan Andreae, Mariënne Verhoef

Seminar met Jaap Boonstra, Arend Ardon, Leike van Oss, Jan Andreae, Mariënne Verhoef

Seminar: Veranderdynamiek - Jaap Boonstra, Arend Ardon e.a.

Continu veranderen met daadkracht

Met onder andere...

Jaap Boonstra Jaap Boonstra
Arend Ardon Arend Ardon
Leike van Oss Leike van Oss

Over dit seminar

Of het nu goed gaat, of slecht: veranderen is van alle tijden. En steeds vaker is het besef binnen organisaties aanwezig dat verandering in feite een continu proces is. De ene keer is er sprake van ‘verbeteren’, de andere keer van ‘reorganiseren’, en ook groei realiseren is een veranderproces an sich. U bent nooit klaar.

Dit vergt nogal wat. Van organisaties, maar vooral van de werknemers en de leiders die gestalte moeten geven aan veranderingen. De aloude vraag voor leidinggevenden en verandermanagers van ‘hoe krijg je ze mee?’ is in feite veranderd in ‘hoe hou ik ze in beweging?’. En, hoe hou ik mijzelf in beweging en draag ik continue bij aan de veranderingen? Veranderingen die slagen.

Tijdens deze dag kijken 5 doorgewinterde ‘veranderaars’ vanuit hun eigen expertise naar deze vraag, en meer:

  • Jaap Boonstra: Samenspel in veranderen
  • Leike van Oss: Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties
  • Jan Andreae: Verandermoe. De rol van de leider
  • Mariënne Verhoef: Verandering als een stromend proces
  • Arend Ardon: Ontketen vernieuwing

Gedurende de dag zal aan dit seminar extra verdieping worden gegeven met enkele verrassende muzikale bijdragen. Jaap Boonstra begeleidt de hele dag als uw dagvoorzitter, observator en verandergids.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 4 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Boekenpakket bij dit seminar

Verandermanagement in 28 lessen
Jaap Boonstra
Verandermanagement in 28 lessen
20,99
Ontketen vernieuwing!
Arend Ardon
Ontketen vernieuwing!
23,99
Verandermoe
Jan Andreae
Verandermoe
20,99
Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties
Leike van Oss
Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties
49,95

Sprekers

Jaap Boonstra
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek’ aan Esade Business School in Barcelona, hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Rotterdam School of Management, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Als onafhankelijk adviseur ondersteunt hij organisaties in hun ontwikkeling. Hij schreef meerdere boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap.
Arend Ardon
Arend Ardon
Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Ook treedt hij op als spreker en is hij als kerndocent aan diverse business schools verbonden.
Leike van Oss
Leike van Oss
Sinds 1998 vormt Leike van Oss samen met Jaap van 't Hek Organisatievragen en werkt ze als organisatieadviseur, interim-manager en (team)coach. Van Oss werkt vooral in kennisintensieve organisaties en bij rijks- en gemeentelijke overheid. Van Oss schreef verschillende boeken.
Jan Andreae
Jan Andreae
veranderkundige, change and development professional
Mariënne Verhoef
Mariënne Verhoef
directeur-bestuurder bij Jeugdinstelling Spirit.

Video

Praktische informatie

Programma

09.30 uur Koffie en registratie

09.30 uur Koffie en registratie

10.00 uur Veranderdynamiek
Opening van deze dag door Jaap Boonstra

10.15 uur Samenspel in veranderen - Jaap Boonstra

Veranderen doe je nooit alleen. Het gaat om een samenspel tussen leidinggevenden, medewerkers en externe belanghebbenden. Hoe kunnen spelers in veranderingen dit samenspel vormgeven en hoe gaan ze om met tegenspel? Hoe creëren ze een heldere richting, geven ze elkaar de ruimte en komen ze samen tot resultaat? Jaap Boonstra bespreekt met u de dynamiek in veranderingsprocessen en hoe u deze dynamiek benut om succesvol te veranderen.

11.15 uur Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties - Leike van Oss

Geplande verandering bedenken is makkelijker dan ze ook gerealiseerd krijgen zoals bedacht. In de praktijk pakken veranderingen vaak wat anders uit. Wat kan je als veranderaar doen als je weet dat organisaties robuust en deels onveranderbaar zijn en door jou bedachte veranderingen niet zomaar overnemen? Hoe krijg je het dagelijks handelen van mensen veranderd in een context die voortdurend uitlokt het voormalig succesvolle gedrag te blijven vertonen? Kortom; hoe krijg je de verandering van papier?

12.15 uur Lunchbreak

13.00 uur Verandermoe - Jan Andreae

Organisaties moeten voortdurend veranderen, en de manager is degene die zijn mensen daarbij begeleidt en aanstuurt. Jan Andreae ziet dagelijks de druk die leiders (en medewerkers) bij alle veranderdrift ervaren. Hij bespreekt wat er nodig is om echte gesprekken te voeren, verandering (weer) op gang te brengen en de persoonlijke kracht van medewerkers te vergroten.

14.00 uur Spirit: Verandering als een stromend proces - Mariënne Verhoef

Mariënne Verhoef, vertelt onder meer over hoe Spirit van een centraal gestuurde organisatie, haar werk op een zelfsturende integrale manier in de wijk organiseerde: "weg van de hokjesgeest en processen van onderop laten komen, mensen enthousiasmeren, en vooral ook ondernemerschap aanjagen en ondersteunen. Maak gebruik van de energie en motivatie van mensen."

15.00 uur Social Networking Break

15.30 uur Ontketen vernieuwing! Blokkades wegnemen en beweging creëren - Arend Ardon

Veranderkracht is overal; je moet het alleen wel zien. Met onze ingesleten veranderroutines leggen we de vernieuwing vaak aan ketens. Herken ze, werp ze af, en creëer beweging. Deel je geloof, herken vlammetjes en wakker die aan en zie hoe kleine initiatieven zich kunnen uitbreiden tot een grote beweging.

16.30 uur Afsluiting door Jaap Boonstra, en social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 107,44 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

14 MEI
Collegereeks
Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van je team, maar ook voor de ontwikkeling van je teamleden. In zes colleges verken je de belangrijkste aspecten van coachend leiderschap. Meer
2.495,-
30 MEI
Seminar
Voor dit exclusieve seminar zal Harvard Professor Amy Edmondson naar Nederland komen. Met haar beste ideeën over Psychologische Veiligheid. Ze zal laten zien wat organisaties en leiders kunnen doen om de perfecte omgeving voor teamwork te creëren. Meer
995,-
30 MEI
Seminar
Beleid en regels, we kunnen er niet omheen en hebben ze nodig. Zonder regels wordt het een chaos. Maar regels zitten je ook vaak in de weg. Wie maken de regels en voor wie zijn ze dan? Een blijvend spanningsveld tussen de systeemwereld en de praktijk. Maar goed nieuws! Want regels bieden ook ruimte. Meer
595,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden