Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Veranderkracht o.l.v. Arend Ardon

Vernieuwing en verandering creëren in organisaties

Seminar met Jitske Kramer, Mike Hoogveld, Hans van der Loo, Marck Oostra, Arend Ardon

Seminar met Jitske Kramer, Mike Hoogveld, Hans van der Loo, Marck Oostra, Arend Ardon

Veranderkracht o.l.v. Arend Ardon

Vernieuwing en verandering creëren in organisaties

Met onder andere...

Jitske Kramer Jitske Kramer
Mike Hoogveld Mike Hoogveld
Hans van der Loo Hans van der Loo

Over dit seminar

Op grote schaal experimenteren we in organisaties met nieuwe verandermethoden en interventies. Steeds meer komt hierin de nadruk te liggenop gemeenschappelijke leerprocessen en beweging creëren, om sneller samen een verandering op gang te brengen. Met de nadruk op ‘samen’.

Maar hoe ga je dat aanpakken? Hoe zet je succesvolle veranderinterventies in gang die vervolgens zelfstandig binnen de organisatie echt gaan leven? En ook tot het gewenste resultaat leiden? Hoe creëer je draagvlak voor verandering en stimuleer je ondernemend gedrag? Op welke manier zet je mensen blijvend in hun kracht? Hoe doorbreek je bestaande patronen en ontketen je echte vernieuwing? En zorg je er voor dat je als ‘manager’, ‘leider’ zelf niet onbewust en onbedoeld blokkades opwerpt voor echte vernieuwing?

Tijdens dit seminar gaan de volgende 6 sprekers in op deze en andere vragen:

  • Arend Ardon over ‘Ontketen vernieuwing’
  • Jitske Kramer over ‘Building tribes’
  • Mike Hoogveld over ‘Agility: hoe word je wendbaar?’
  • Marck Oostra, Louise Arnold Bik over ‘Interactief veranderen’
  • Hans van der Loo over ‘Versneld veranderen en vaart maken’

Kortom, dinsdag 8 november is een uniek seminar waarin veranderen en vernieuwing u verder helpen met uw eigen verander- en vernieuwingsproces.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 4 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Boekenpakket bij dit seminar

Ontketen vernieuwing!
Arend Ardon
Ontketen vernieuwing!
23,99
De Corporate Tribe
Danielle Braun
De Corporate Tribe
45,-
Vaart maken
Hans van der Loo
Vaart maken
22,50
Agile Managen
Mike Hoogveld
Agile Managen
32,99
Theaterinterventies
Marck Oostra
Theaterinterventies
35,50

Sprekers

Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is antropoloog, internationaal spreker, bestsellerauteur en oprichter van Human Dimensions. Van haar boeken De Corporate Tribe, Building Tribes, Deep Democracy, Jam Cultures, Wow! Wat een verschil, Voodoo, Werk heeft het gebouw verlaten enTricky Tijden zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits en Russisch.
Mike Hoogveld
Mike Hoogveld
Mike Hoogveld is een veelgevraagd spreker en gastdocent op het gebied van toekomstbestendigheid. Hij deed aan Nyenrode promotieonderzoek naar de vraag wat succesfactoren zijn van toekomstbestendige organisaties.
Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals 'Kus de visie wakker, 'Psychologische veiligheid','Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' en 'Gitig gedoe op de werkplek'. deze laatste is Managementboek van het jaar 2024.
Marck Oostra
Marck Oostra
Marck Oostra is interactief verander- en interventiekundige. Hij geldt als één van de pioniers van high-impact interventies op basis van enactment. 
Arend Ardon
Arend Ardon
Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Ook treedt hij op als spreker en is hij als kerndocent aan diverse business schools verbonden.

Praktische informatie

Locatie

Landgoed de Horst, Driebergen
Landgoed de Horst De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

Groepskorting
Bent u voornemens om met 4 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

09.30 uur Ontvangst

10.00 uur Ontketen vernieuwing! - Arend Ardon
Zou jij meer ondernemerschap, vernieuwing en samenwerking wensen? Verlang je naar meer sprankeling, energie en beweging in je organisatie? Breek dan met oude veranderroutines die beweging juist aan ketens leggen. En zie hoe kleine initiatieven viral kunnen gaan. Niet door plannen uit te rollen via bestaande structuren, maar door successen te verspreiden door het informele sociale netwerk. Net zoals dat werkt met mode, taal en youtube filmpjes.

11.00 uur Building Tribes - Jitske Kramer
‘Als je een antropoloog naar een organisatie laat kijken is het alsof je overschakelt van zwart wit naar kleurentelevisie’. Stel je voor dat we nooit meer zouden vergaderen maar alleen nog maar kampvuren aansteken. Dat we medewerkers weer verbinden met de ziel, de bedoeling, van de organisatie. Dat we geen strategienota’ schrijven maar totems bouwen. Jitske Kramer laat zien hoe je een tribe bouwt van je organisatie. Veilig voor diversiteit en klaar voor verandering.

12.00 uur Lunch

13.00 uur Agility: hoe word je wendbaar? - Mike Hoogveld
Niets is blijvend behalve verandering. Organisaties moeten daarom zorgen voor voldoende snelheid en wendbaarheid door zich te focussen op continue verbetering. Aan de hand van concrete cases laat Mike Hoogveld zien hoe je als veranderaar van innovatieve organisaties en slimme start-ups kunt leren om de agile principes voor je te laten werken.

14.00 uur Enactment als verandertaal - Marck Oostra, Saskia de Vries
Veranderen lukt alleen als alle betrokkenen meedoen. Die hebben allemaal een eigen kijk op de verandering en elkaar - en helemaal op u als veranderaar. Vandaar dat praten niet helpt om hen in beweging te krijgen. Alleen wat zij zelf ervaren biedt toegang tot hun gezamenlijke veranderkracht. Met enactment ontketent u die. Leer van Marck Oostra en Saskia de Vries de basics van een ‘taal’ waar woorden niet tegenop kunnen! 

15.00 uur Break

15.30 uur Versneld veranderen - Hans van der Loo
Snel, soepel en succesvol veranderen. Wie wil dat niet? Tijdens zijn energieke bijdrage laat Hans van der Loo u kennis maken met de drie elementen van het vliegwiel van versneld veranderen: positieve energie, focus op ambities en prestaties, gedrag-gedrag-gedrag. Aan de hand van eigentijdse game changers leert u hoe wel niet moet en hoe het wél kan.

16.30 uur Afsluiting en borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 127,90 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

U ontvangt 5 PE-Punten.

Erkend door NBA
De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de nieuwe organisatie waarin het NIVRA en de NOvAA hun krachten bundelen. NBA heeft Managementboek erkend als onderwijsinstelling. Dit betekent dat iedereen die verbonden is aan NBA bij al onze seminars en masterclasses PE-punten ‘verdient’.

Permanente Educatie
Op de PE-pagina op de NBA-website (www.nba.nl/pe) staat Managementboek opgenomen in de lijst van door het NBA erkende (onderwijs)instellingen. Om de door u verrichte PE-activiteiten te registreren gaat u naar de site www.nba.nl en logt u in op het ledendeel. Bij vragen met betrekking tot het inloggen op het ledendeel kunt u contact opnemen met de afdeling Service & Ondersteuning van NBA via 020-3010200 of so@nba.nl.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden