Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Event: Corporate Culture

Reis door je eigen organisatie

Seminar met Jitske Kramer, Danielle Braun, Joris Luyendijk, Martijn Aslander, Martin Sitalsing, Naema Tahir

Seminar met Jitske Kramer, Danielle Braun, Joris Luyendijk, Martijn Aslander, Martin Sitalsing, Naema Tahir

Event: Corporate Culture

Reis door je eigen organisatie

Met onder andere...

Jitske Kramer Jitske Kramer
Danielle Braun Danielle Braun
Joris Luyendijk Joris Luyendijk

Over dit seminar

Danielle Braun een keer live mee maken? Op 18 december 2018 spreekt zij op het seminar 'Anders...'. Uiteraard over de nieuwe bestseller 'Building Tribes'.

“Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. De uitdagingen waar we in onze organisaties voor staan, zijn nieuw en tegelijk eeuwenoud. Is het lastig om leiding te geven aan een netwerkorganisatie waar het nieuwe werken is ingevoerd? Nomadische leiders doen het al eeuwenlang. Is verheldering van de positie van de raad van toezicht nodig? In de binnenlanden van Brazilië weet een ‘chief’ prima om te gaan met rolwisseling tussen going-concernleiderschap en veranderleiderschap. Als je weet hoe cultuur wordt gevormd, weet je wat je te doen staat.”

Bovenstaande tekst komt uit de inleiding van het boek De Corporate Tribe van Danielle Braun & Jitske Kramer (Managementboek van het Jaar 2016). In nauwe samenwerking met hen organiseren Managementboek en MI Academy een inspirerende reis door diverse organisaties en ‘tribes’ en culturen, met als doel om beter te begrijpen hoe organisaties bewegen.

Deze zomer trokken Danielle Braun en Jitske Kramer er opnieuw op uit om nieuwe inzichten en nieuwe verhalen te verzamelen die ze met u delen op 9 december. Joris Luyendijk, Martijn Aslander en Martin Sitalsing vullen hun ervaringen aan met hun visie op organisatiecultuur. Naema Tahir is de moderator en organisatiegids van deze dag.

Ga dus met ons mee op safari door uw eigen organisatie in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. 

Groepskorting
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

  • 2 t/m 5 personen: 20% korting
  • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Boekenpakket bij dit seminar

De Corporate Tribe
Danielle Braun
De Corporate Tribe
41,95
Een beetje nooit af
Martijn Aslander
Een beetje nooit af
7,50

Sprekers

Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Keynotespeaker en bestseller auteur van onder andere Deep Democracy, Jam Cultures, Werk heeft het gebouw verlaten en co-auteur van De Corporate Tribe. Ze is een van de makers van Join the Jam.
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.
Joris Luyendijk
Joris Luyendijk
Joris Luyendijk (1971) studeerde Arabisch, antropologie en geschiedenis. In 1998 verscheen zijn debuut 'Een goede man slaat soms zijn vrouw'. In 2001 volgde 'Een tipje van de sluier', dat genomineerd werd voor de Prix des Ambassadeurs. Luyendijk woonde achtereenvolgens in Caïro, Beiroet en bezet Oost-Jeruzalem, waar hij werkte voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, het Radio 1 Journaal en het NOS Journaal. De afgelopen 2 jaar was hij gevestigd in de City van London en schreef blogs voor 'The Guardian'. In 2015 verscheen zijn nieuwste bestseller over deze periode: 'Dit kan niet waar zijn'.
Martijn Aslander
Martijn Aslander
Martijn Aslander verbindt mensen, informatie en ideeën. Het benutten van de collectieve intelligentie van het netwerk is zijn specialiteit. Samen met Frank Meeuwsen en Sanne Roemen heeft hij andere bloggers om zich heen verzameld en hebben zij Lifehacking.nl gestart. Daarnaast is Aslander een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten. Zijn thema is de netwerk- en informatiesamenleving en de manier waarop we ons werk en leven slim kunnen verbeteren door de mogelijkheden ervan te benutten.
Martin Sitalsing
Martin Sitalsing
Martin Sitalsing is voorzitter Raad van Bestuur Lentis GGZ. In 2009 werd hij - na een opmerkelijke politieloopbaan - in Twente benoemd tot de eerste allochtone korpschef van Nederland.
Naema Tahir
Naema Tahir
Naema Tahir is schrijver en jurist van Brits-Pakistaans-Nederlandse origine. Zij studeerde Nederlands en Internationaal Recht in Leiden en werkte voor verschillende Nederlandse ministeries. In Lagos, Nigeria was ze Protection Officer van de UNHCR. Tot 2009 was ze als juriste, gespecialiseerd in economische en sociale rechten, verbonden aan de Raad van Europa, in Straatsburg, Frankrijk. Tahir is auteur van vele boeken en artikelen over de multiculturele samenleving, met een bijzondere belangstelling voor de mensenrechten van vrouwen in zowel moderne als traditionele gemeenschappen. Al haar boeken behandelen de thema’s emancipatie en zelfbeschikking, migratie en integratie, mensenrechten en vrijheid, waaronder haar laatste roman De Bruid en haar essaybundel Gesluierde Vrijheid. Momenteel werkt Tahir aan Brieven in Urdu, een verhalenbundel over de hoop en de heimwee van migranten en de familieleden die zij achterlieten in het land van herkomst.

Praktische informatie

Locatie

Ouwehands Dierenpark, Rhenen
Ouwehands Dierenpark Grebbeberg 111 3911 AV Rhenen

Routebeschrijving

Programma

 

09.30 Ontvangst

10.00 uur Cultuur als spiegelbeeld voor organisaties 
Naema Tahir vertelt op een ludieke en inzichtelijke manier over een Oosterse patriarch die zijn kinderen opvoedt tot goede burgers. Maar ook hoe hij hen managet, als een goede CEO, zodat hun economische en sociale vaardigheden tot hun recht komen, op werk, in de maatschappij en zelfs in het huwelijk. Inzichten die uw kijk op de eigen organisatie helpen verbreden.

10.25 uur Building Corporate Tribes: Tough leadership
Danielle Braun en Jitske Kramer nemen u mee op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en helpen u te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Na deze reis weet u wat tough leadership is. Maak uw tribes ready for change!

12.00 uur Kampvuurgesprekken en lunch in het Junglerestaurant

13.00 uur  Permanent Bèta: Een nieuwe kijk op organiseren & samenwerken
Juist door gewoon te beginnen en mensen, ideeën en informatie met elkaar te verbinden, zet je dingen in beweging die van waarde zijn. Je hebt in deze netwerksamenleving geen dure kantoren of grote organisaties meer nodig om het verschil te maken. Sterker nog, zonder al die ballast kun je sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar krijgen en oplossingen vinden voor de moeilijkste vraagstukken. Wat dit betekent voor organiseren en organisaties? Martijn Aslander schetst een (‘nooit af’) beeld.

14.00 uur Valkuilen voor organisaties
Twee jaar lang zat Joris Luyendijk ondergedompeld in de Londense bankwereld. Stap voor stap lieten insiders hem - met gevaar voor hun eigen baan - zien hoe de financiële wereld in elkaar zit. Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Hoe kunnen we een corporate cultuur voorkomen waarin loyaliteit niet van belang is en de norm is ‘Als het niet verboden is, ben je niet schuldig’?

15.00 uur Tam-tam break

15.30 uur  Organisatiecultuur & leiderschap anders bekeken
Martin Sitalsing (van Surinaams origine) was in 2009 de eerste allochtone ‘politiechief’ van Nederland. Een bijzonder moment, zeker voor hem. Inmiddels is hij bestuursvoorzitter van een grote zorgorganisatie. Naema Tahir gaat met hem in gesprek over zijn ervaringen, over zijn leiderschapsstijl in relatie tot zijn achtergrond, identiteit en diversiteit. U gaat op reis door zijn ‘organisatiewereld’.

16.00 uur Building Corporate Tribes: Safe for diversity   
Een organisatie, een tribe blijvend innovatief en groeiend houden. Dat is de uitdaging waar u voor staat. Hoe zorg je daarvoor? Hoe gebruik je de diversiteit in de organisatie? Wat zijn de ‘standaards’ die binnen uw tribe voor de juiste drive (en ook resultaten) zorgen? Dit lukt alleen als we verschillen niet weg poetsen maar omarmen. Jitske Kramer en Danielle Braun zetten de verschillen op scherp en nodigen u uit om na afloop van deze dag te stoppen met vergaderen, bizarre rituelen te koesteren, te kiezen voor ander leiderschap en verandering in deze nieuwe tijd.

17.00 uur Slotakkoord, kampvuurgesprekken en borrel in het Junglerestaurant

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit event bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 41,49 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie!

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Profiteer dan van een aantrekkelijke korting:

  • * deelnemer 2 t/m 5: 20% korting
  • * deelnemer 6 t/m 10: 25% korting

Stuur ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

19 SEP
Seminar
Op 19 september komen sprekers uit de nationale én internationale top samen in Amsterdam. Om je in één dag bij te praten over toekomstbestendig leiderschap: Future Focused Leadership. Meer
995,-
26 SEP
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden