Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Event: Corporate Culture

Reis door je eigen organisatie

Seminar met Jitske Kramer, Danielle Braun, Joris Luyendijk, Martijn Aslander, Martin Sitalsing, Naema Tahir

Seminar met Jitske Kramer, Danielle Braun, Joris Luyendijk, Martijn Aslander, Martin Sitalsing, Naema Tahir

Event: Corporate Culture

Reis door je eigen organisatie

Met onder andere...

Jitske Kramer Jitske Kramer
Danielle Braun Danielle Braun
Joris Luyendijk Joris Luyendijk

Over dit seminar

Danielle Braun een keer live mee maken? Op 18 december 2018 spreekt zij op het seminar 'Anders...'. Uiteraard over de nieuwe bestseller 'Building Tribes'.

“Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. De uitdagingen waar we in onze organisaties voor staan, zijn nieuw en tegelijk eeuwenoud. Is het lastig om leiding te geven aan een netwerkorganisatie waar het nieuwe werken is ingevoerd? Nomadische leiders doen het al eeuwenlang. Is verheldering van de positie van de raad van toezicht nodig? In de binnenlanden van Brazilië weet een ‘chief’ prima om te gaan met rolwisseling tussen going-concernleiderschap en veranderleiderschap. Als je weet hoe cultuur wordt gevormd, weet je wat je te doen staat.”

Bovenstaande tekst komt uit de inleiding van het boek De Corporate Tribe van Danielle Braun & Jitske Kramer (Managementboek van het Jaar 2016). In nauwe samenwerking met hen organiseren Managementboek en MI Academy een inspirerende reis door diverse organisaties en ‘tribes’ en culturen, met als doel om beter te begrijpen hoe organisaties bewegen.

Deze zomer trokken Danielle Braun en Jitske Kramer er opnieuw op uit om nieuwe inzichten en nieuwe verhalen te verzamelen die ze met u delen op 9 december. Joris Luyendijk, Martijn Aslander en Martin Sitalsing vullen hun ervaringen aan met hun visie op organisatiecultuur. Naema Tahir is de moderator en organisatiegids van deze dag.

Ga dus met ons mee op safari door uw eigen organisatie in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. 

Groepskorting
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

  • 2 t/m 5 personen: 20% korting
  • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Boekenpakket bij dit seminar

De Corporate Tribe
Danielle Braun
De Corporate Tribe
43,95
Een beetje nooit af
Martijn Aslander
Een beetje nooit af
7,50

Sprekers

Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is oprichtster van de netwerkorganisatie HumanDimensions. Zij is cultureel antropoloog, een ervaren coach op het gebied van communicatie, diversiteit en leiderschap. Zij is gespecialiseerd in het beïnvloeden van de dynamiek van (culturele) verschillen. Zowel binnen als buiten Nederland is Kramer een veelgevraagd spreker en trainer.
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe (Managementboek van het Jaar 2016), Building Tribes, Patronen en Da's gek.
Joris Luyendijk
Joris Luyendijk
Nederlandse journalist en antropoloog, auteur van diverse bestsellers
Martijn Aslander
Martijn Aslander
Martijn Aslander verbindt mensen, informatie en ideeën. Het benutten van de collectieve intelligentie van het netwerk is zijn specialiteit. Hij is een van de oprochters van Lifehacking.nl. Aslander is een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten. 
Martin Sitalsing
Martin Sitalsing
voorzitter Raad van Bestuur Lentis GGZ
Naema Tahir
Naema Tahir
jurist, commentator, auteur van o.a. 'De gesluierde bruid'

Praktische informatie

Locatie

Ouwehands Dierenpark, Rhenen
Ouwehands Dierenpark Grebbeberg 111 3911 AV Rhenen

Routebeschrijving

Programma

 

09.30 Ontvangst

10.00 uur Cultuur als spiegelbeeld voor organisaties 
Naema Tahir vertelt op een ludieke en inzichtelijke manier over een Oosterse patriarch die zijn kinderen opvoedt tot goede burgers. Maar ook hoe hij hen managet, als een goede CEO, zodat hun economische en sociale vaardigheden tot hun recht komen, op werk, in de maatschappij en zelfs in het huwelijk. Inzichten die uw kijk op de eigen organisatie helpen verbreden.

10.25 uur Building Corporate Tribes: Tough leadership
Danielle Braun en Jitske Kramer nemen u mee op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en helpen u te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Na deze reis weet u wat tough leadership is. Maak uw tribes ready for change!

12.00 uur Kampvuurgesprekken en lunch in het Junglerestaurant

13.00 uur  Permanent Bèta: Een nieuwe kijk op organiseren & samenwerken
Juist door gewoon te beginnen en mensen, ideeën en informatie met elkaar te verbinden, zet je dingen in beweging die van waarde zijn. Je hebt in deze netwerksamenleving geen dure kantoren of grote organisaties meer nodig om het verschil te maken. Sterker nog, zonder al die ballast kun je sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar krijgen en oplossingen vinden voor de moeilijkste vraagstukken. Wat dit betekent voor organiseren en organisaties? Martijn Aslander schetst een (‘nooit af’) beeld.

14.00 uur Valkuilen voor organisaties
Twee jaar lang zat Joris Luyendijk ondergedompeld in de Londense bankwereld. Stap voor stap lieten insiders hem - met gevaar voor hun eigen baan - zien hoe de financiële wereld in elkaar zit. Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Hoe kunnen we een corporate cultuur voorkomen waarin loyaliteit niet van belang is en de norm is ‘Als het niet verboden is, ben je niet schuldig’?

15.00 uur Tam-tam break

15.30 uur  Organisatiecultuur & leiderschap anders bekeken
Martin Sitalsing (van Surinaams origine) was in 2009 de eerste allochtone ‘politiechief’ van Nederland. Een bijzonder moment, zeker voor hem. Inmiddels is hij bestuursvoorzitter van een grote zorgorganisatie. Naema Tahir gaat met hem in gesprek over zijn ervaringen, over zijn leiderschapsstijl in relatie tot zijn achtergrond, identiteit en diversiteit. U gaat op reis door zijn ‘organisatiewereld’.

16.00 uur Building Corporate Tribes: Safe for diversity   
Een organisatie, een tribe blijvend innovatief en groeiend houden. Dat is de uitdaging waar u voor staat. Hoe zorg je daarvoor? Hoe gebruik je de diversiteit in de organisatie? Wat zijn de ‘standaards’ die binnen uw tribe voor de juiste drive (en ook resultaten) zorgen? Dit lukt alleen als we verschillen niet weg poetsen maar omarmen. Jitske Kramer en Danielle Braun zetten de verschillen op scherp en nodigen u uit om na afloop van deze dag te stoppen met vergaderen, bizarre rituelen te koesteren, te kiezen voor ander leiderschap en verandering in deze nieuwe tijd.

17.00 uur Slotakkoord, kampvuurgesprekken en borrel in het Junglerestaurant

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit event bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 41,49 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie!

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Profiteer dan van een aantrekkelijke korting:

  • * deelnemer 2 t/m 5: 20% korting
  • * deelnemer 6 t/m 10: 25% korting

Stuur ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

28 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
29 SEP
Seminar
Op 29 september komen sprekers uit de nationale én internationale top samen in Amsterdam. Om je in één dag bij te praten over het maken van impact als leider. Meer
995,-
12 OKT
Seminar
Tijdens derde editie van het Jaarcongres Veranderen met Impact krijg je inspiratie vande Inner Development Goals; een unieke combinatie van vaardigheden die we nodig hebben om complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Meer
545,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden