Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Event: Anders organiseren

Nieuwe tijden vragen andere organisaties

Seminar met Wouter Hart, An Kramer, Jaap Peters, Tjip de Jong, Alieke van der Wijk, Henk van der Steen

Seminar met Wouter Hart, An Kramer, Jaap Peters, Tjip de Jong, Alieke van der Wijk, Henk van der Steen

Event: Anders organiseren

Nieuwe tijden vragen andere organisaties

Met onder andere...

Wouter Hart Wouter Hart
An Kramer An Kramer
Jaap Peters Jaap Peters

Over dit seminar

Organisaties maken een transitie door die aansluit bij grote veranderingen in de maatschappij. Van leiders en leidinggevenden worden daardoor heel andere inzichten en competenties verwacht. Niet langer een op economische groei gerichte, strikte hiërarchie en een nadruk op industrie, maar een beweging naar meer waardengedreven en servicegerichte organisaties.

Organisatie- en leiderschapsontwikkeling onder dit nieuwe gesternte betekent dat (aankomende) leiders versneld moeten werken aan meer zelfinzicht, aan een meer holistische visie op organiseren en aan een nieuwe manier van dienen, inspireren en stimuleren van mensen.

Tijdens deze dag krijgt u door 6 energieke sprekers de nieuwste inzichten gepresenteerd. Hoe geef je professionals de ruimte die zij nodig hebben, met het gewenste resultaat? Op welke manier voorkom je ergernissen, verspillingen en wantoestanden in organisaties? Hoe kun je werken met de informele organisatie?

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

  • 2 t/m 5 personen: 20% korting
  • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Boekenpakket bij dit seminar

Olifantenpaadjes - Organisatieverandering binnendoor en buitenom
An Kramer
Olifantenpaadjes - Organisatieverandering binnendoor en buitenom
25,99
Verslaafd aan organiseren
Tjip de Jong
Verslaafd aan organiseren
24,99
Het Rijnland veranderboekje
Jaap Peters
Het Rijnland veranderboekje
12,50

Sprekers

Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart is oprichter van en adviseur bij Verdraaide Organisaties. Vanuit zijn creatieve, niet-bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Sinds het uitkomen van het boeken 'Verdraaide organisaties’ en 'Anders Vasthouden' gaf Wouter honderden lezingen over onder andere leiderschap en verandermanagement.
An Kramer
An Kramer
An Kramer is zelfstandig veranderkundige en organisatieactivist vanuit haar onderneming Nomadisch Veranderen. In 2017 schreef ze het boek Olifantenpaadjes, over de kracht van de informele organisatie. Daarnaast is zij als onderzoeker en docent verbonden aan SIOO en het lectoraat Change Management van de Haagse Hogeschool.
Jaap Peters
Jaap Peters
Organisatieadviseur Jaap Peters studeerde Bedrijfskunde in Delft. Jaap is vooral bekend van zijn boeken ‘Intensieve Menshouderij’, ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’, de Rijnlandboekjes die hij met Mathieu Weggeman schreef en het recente e-book ‘Nieuwe tijden, anders organiseren’. De verhalen van Jaap worden steevast beoordeeld als herkenbaar en inspirerend. Niet gek voor iemand die put uit een rijke adviespraktijk met opdrachten in het onderwijs, de zorg, bij de nationale politie, gemeentes en in het bedrijfsleven. Kennis gedijt het beste als je het van het ene naar het andere domein brengt. Zoals hij zelf zegt: ‘De praktijk van alle dag houdt je nederig en praktisch’. Jaap vindt dat managers en stafdiensten vooral de vakmensen in een organisatie moeten ondersteunen in plaats van voor de voeten lopen. Het is een rode draad in zijn lezingen. Jaap Peters werkt bij DeLimes nieuw organiseren. Hij is initiatiefnemer van het kwartaalmagazine Slow Management.
Tjip de Jong
Tjip de Jong
Dr. Tjip de Jong is organisatieadviseur en onderzoeker. Hij bestudeert en adviseert mensen (in organisaties) die werk maken van verandering, leren en innovatie. In 2010 verdedigde hij het proefschrift Linking social capital to knowledge productivity, een studie die dieper ingaat op de vraag welke kenmerken van sociale netwerken in (en tussen) organisaties innovatie en kennisproductiviteit bevorderen. Daarna schreef hij een sprookjesboek voor managers met de titel We presteerden nog lang en gelukkig samen met Simon van der Veer. Ook bundelde hij alle bruikbare managementmodellen in één boek, getiteld Spiekbriefjes voor topmanagers. Hij publiceert daarnaast regelmatig in (wetenschappelijke) tijdschriften en vakbladen. In 2016 verscheen Verslaafd aan organiseren waarin hij reflecteert op de stand van zaken in verandermanagement. Hij gebruikt daarbij verslaving als metafoor en perspectief op organisatieverandering. Begin 2018 publiceerde hij samen met Joseph Kessels het filosofieboek Denken in organisaties, een pleidooi voor een nieuwe Verlichting. In dit boek gaan de auteurs samen met tal van filosofen uit de 17e en 18e eeuw op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking en perspectieven op duurzame vooruitgang en groei. Ze presenteren een nieuwe routekaart voor organisaties om naar innovatie en vernieuwing te kijken. Naast zijn adviespraktijk geeft Tjip regelmatig lezingen en is hij gastdocent verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.
Alieke van der Wijk
Alieke van der Wijk
Alieke van der Wijk is sinds 1998 samen met Henk van der Steen de drijvende kracht achter Troje, Improviseren in de 21e eeuw. Binnen Troje werken we iedere dag aan het vergroten van de improvisatievaardigheid van mensen en organisaties. Want beter kunnen, mogen en durven improviseren levert wendbaarheid, veerkracht en verbinding op. En dat is precies wat je nodig hebt in de 21e eeuw! We zijn full-time improvisatoren in alle rollen die we iedere dag vervullen. We ontwerpen en faciliteren kleine en grote bijeenkomsten, waarbij we dan ook vaak fungeren als dagvoorzitter. We geven workshops en interactieve presentaties over Improviseren in de 21e eeuw. En we improviseren natuurlijk ook op toneel, zowel in het theater als in veel van onze programma’s. Alieke is een gepassioneerde vinder en verbinder, een doener en supersnelle denker. Vol met energie houdt ze van nieuwe dingen doen en eerste stappen zetten. Ze is van de grote ideeën en ziet de zaken graag van de zonnige kant. Omdat de aard van het werk zo verschillend is, doet ze graag aan functiebepaling achteraf.
Henk van der Steen
Henk van der Steen
Henk van der Steen is sinds 1998 samen met Alieke van der Wijk de drijvende kracht achter Troje, Improviseren in de 21e eeuw. Binnen Troje werken we iedere dag aan het vergroten van de improvisatievaardigheid van mensen en organisaties. Want beter kunnen, mogen en durven improviseren levert wendbaarheid, veerkracht en verbinding op. En dat is precies wat je nodig hebt in de 21e eeuw! We zijn full-time improvisatoren in alle rollen die we iedere dag vervullen. We ontwerpen en faciliteren kleine en grote bijeenkomsten, waarbij we dan ook vaak fungeren als dagvoorzitter. We geven workshops en interactieve presentaties over Improviseren in de 21ste eeuw. En we improviseren natuurlijk ook op toneel, zowel in het theater als in veel van onze programma’s. Henk is een energieke ontdekker, een genereuze vinder en een makkelijk-maker. Altijd nieuwsgierig naar hoe het zit; met een brede interesse op zoek naar de beste vraag en een prikkelend antwoord. Hij is een vrolijke noot, een hardloper en een oud-HRM’er.

Praktische informatie

Locatie

Het Leerhotel, Amersfoort
Het Leerhotel Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Routebeschrijving

Programma

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

  • 2 t/m 5 personen: 20% korting
  • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

09.30 uur Registratie en koffie

10.00 uur Anders organiseren? Opening door Henk van der Steen & Alieke van der Wijk

10.15 uur Olifantenpaadjes - Organisatieverandering binnendoor en buitenom - An Kramer

11.15 uur Terug naar de bedoeling - Wouter Hart

12.15 uur Lunchbreak

13.00 uur Verslaafd aan organiseren - Tjip de Jong

14.00 uur Het gebeurt als je het loslaat - Jaap Peters

15.00 uur Social networking break

15.30 uur Anders organiseren is intelligent klungelen - Henk van der Steen & Alieke van der Wijk

16.30 uur Afsluiting & social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 84,92 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Groepskorting
Wilt met 4 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst komen? Stuur u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

12 JAN
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden