Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Nieuw leiderschap met Danielle Braun e.v.a.

Mindset en methoden voor toekomstmakers

Seminar met Allard Droste, Danielle Braun, Joep Schrijvers, Ap Dijksterhuis, Patrick Davidson

Seminar met Allard Droste, Danielle Braun, Joep Schrijvers, Ap Dijksterhuis, Patrick Davidson

Nieuw leiderschap met Danielle Braun e.v.a.

Mindset en methoden voor toekomstmakers

Met onder andere...

Allard Droste Allard Droste
Danielle Braun Danielle Braun
Joep Schrijvers Joep Schrijvers

Over dit seminar

Onze kijk op leiderschap is net als organisaties aan verandering onderhevig. Nieuwe organisaties vragen ook nieuw leiderschap. En er zijn daarnaast ook professionals die geen geloof meer in leiders hebben, en hun organisaties anders opzetten en inrichten.

Nieuw leiderschap staat voor openheid en autonomie, de kennis in de organisatie optimaal benutten, flexibel inspelen op veranderingen. Nieuw leiderschap staat ook voor een andere verdeling van verantwoordelijkheden, zelf verantwoordelijkheid nemen en goed en transparant communiceren.

Tijdens deze dag krijgt u door 5 uitdagende sprekers de nieuwste inzichten en observaties gepresenteerd. Allemaal auteurs van bestsellers, boeken met een vernieuwende kijk op leiderschap, mensen en organisaties. Ze zetten u aan het denken en helpen u om uw eigen inzichten opnieuw te verkennen. 

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Boekenpakket bij dit seminar

Hoe raak je ze kwijt?
Joep Schrijvers
Hoe raak je ze kwijt?
20,99
Semco in de polder
Allard Droste
Semco in de polder
24,95
Wavemakers
Hans van der Loo
Wavemakers
34,51

Sprekers

Allard Droste
Allard Droste
Allard Droste inspireert als ondernemer en professioneel dromer. De afgelopen tien jaar heeft hij een bureaucratisch bedrijf (Aldowa) omgetoverd tot een zelfsturende en gemotiveerde werkomgeving die winst maakt. Met prijzen als de Metaalunie award, VNO-NCW Nieuwe Helden of FD Gazelle als gevolg. De succesfactoren past hij ook toe als investeerder, coach en spreker.
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.
Joep Schrijvers
Joep Schrijvers
Joep Schrijvers studeerde Andragologie (veranderkunde) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan in de automatisering en promoveerde in 1993 op een proefschrift over computer ondersteunde cursusontwikkeling. Hij was als trainer verbonden aan the Vision Web en de Baak. In 2002 schreef hij de wereldwijde bestseller ‘Hoe word ik een rat?’. Daarna verschenen van zijn hand ‘Het maandagmorgengevoel’ en ‘Het wilde vlees’. Joep Schrijvers put uit een twintigjarige praktijkervaring als adviseur, manager en wetenschapper op het gebied van organisatieverandering en leerprocessen in profit- en nonprofitorganisaties. Hij houdt zich bezig met kwaadaardige, irrationele en toevallige processen in organisaties. Sinds vijf jaar is hij schrijver en columnist van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij. Joep is daarnaast bezig met een langjarig, breed, historisch onderzoek naar het thema ‘Leiderschap’.
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft veel gepubliceerd over het onbewuste, onder meer in het gezaghebbende Science. Zijn werk krijgt veel aandacht en werd meerdere malen besproken in The New York Times. Hij won verschillende wetenschappelijke prijzen, waaronder de prestigieuze Early Career Award van de American Psychological Association. In 2005 kreeg Dijksterhuis een vici-subsidie, de grootste wetenschappelijke subsidie van nwo. 'Dijksterhuis krijgt de prijs voor geweldig creatief onderzoek naar de rol van automatische en onbewuste processen. Hij leidde zijn generatie met de introductie van een opmerkelijk aantal vindingrijke paradigma's dat een tipje van de sluier oplicht en de onbewuste bronnen van menselijk denken en doen onthult.' apa-juryrapport
Patrick Davidson
Patrick Davidson
Patrick Davidson helpt mensen & teams om op eigen kracht te veranderen. Hij schreef de bestsellers ‘Werkvuur: hoe energieke mensen & teams positieve impact maken’, 'Waar haal je de energie vandaan?’ en het in 8 talen verschenen 'Musk Mania'. Samen met Hans van der Loo is hij eveneens eigenaar van betterday en EnergyFinder. Veelgevraagd spreker, bestseller-auteur en inspirerende dagvoorzitter. Gefascineerd door mensen en teams die zichzelf overtreffen. Weet precies hoe jij met je team beter kunt presteren en bezorgt je in minder dan een dag een vliegende (door-)start.

Praktische informatie

Locatie

Maitland Theater, Driebergen
De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

-----------------------------------------------------------------

09.30 uur Koffie en registratie

10.00 uur Opening 'Nieuw leiderschap' door Patrick Davidson

10.15 uur Building Corporate Tribes: Tough leadership door Danielle Braun

Danielle Braun neemt u mee op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en helpen u te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Na deze reis weet u wat tough leiderschap is. Maak uw tribes ready for change!

11.15 uur Wavemakers – Leiders (& volgers) van de nieuwe wereld door Patrick Davidson

Hoe kan het toch dat sommige mensen en teams zoveel beter presteren dan andere en daarmee hele sectoren ontwrichten? Haal de toekomst naar voren en leer hoe je nu al nieuwe leiderschapsprincipes kunt toepassen. Maak kennis met bekende en minder bekende Wavemakers, leiders die niet alleen meedeinen op golven van verandering, maar die ook zelf golven veroorzaken om hun dromen te realiseren.

12.15 uur Lunchbreak

13.00 uur Semco in de polder door Allard Droste

Ondernemer Allard Droste maakt ons in zijn bijdrage deelgenoot van zijn droom. Het sterk hiërarchisch bedrijf Aldowa in 10 jaar ombouwen naar een succesvol bedrijf zonder vaste structuren als afdelingen, managers, autorisatieschema’s of beoordelingsgesprekken. Iedereen kan en mag alles. Dit op basis van eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen. Het resultaat mag er zijn: een open cultuur waarbinnen iedereen op zijn eigen wijze tot zijn recht kan komen. Een bedrijf in een zelfsturende en gemotiveerde werkomgeving waarbij de omzet is vervijfvoudigd, het ziekteverzuim is afgenomen van 7 naar 2%.  Allard neemt je mee in zijn reis vol anekdotes met alle ups- en downs. 

14.00 uur De gelukkige organisatie door Ap Dijksterhuis

Organisaties waar mensen gelukkig zijn draaien veel beter. Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever, ze werken beter met anderen samen, en ze zijn minder vaak ziek. Maar hoe creëer je een gelukkige organisatie? Wat maakt mensen gelukkig in hun werk? En wat juist niet? Hoe kun je als leider op behoeften van mensen inspelen zodat ze gelukkig zijn in hun werk? Hoe richt je je organisatie in? En welke keuzes maak je zelf?

15.00 uur Social Networking Break

15.30 uur Hoe raak je ze kwijt? door Joep Schrijvers

Joep Schrijvers richt in zijn bijdrage zijn pijlen op leiders en managers die hun macht in de hoogste versnelling misbruiken, maar spaart hij ook de te volgzame volgers, medewerkers, niet. Hoe herkennen wij vroegtijdig slechte leiders, die al of niet door ons eigen toedoen op het pluche blijven zitten? Hoe kan een leider zelf werken aan het voorkomen van misstappen en verval? Of heeft daar juist krachtige volgers, scherpe toezichthouders en een organisatie vol checks and balances voor nodig?

16.30 uur Afsluiting en networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt de actuele boekenset ter waarde van € 72,35 (incl. btw), bestaand uit Semco in de Polder, Hoe raak je ze kwijt? én het nog te verschijnen boek 'Wavemakers' van Patrick Davidson & Hans van der Loo.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

U ontvangt 5 PE-Punten.

Erkend door NBA
De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de nieuwe organisatie waarin het NIVRA en de NOvAA hun krachten bundelen. NBA heeft Managementboek erkend als onderwijsinstelling. Dit betekent dat iedereen die verbonden is aan NBA bij al onze seminars en masterclasses PE-punten ‘verdient’.

Permanente Educatie
Op de PE-pagina op de NBA-website (www.nba.nl/pe) staat Managementboek opgenomen in de lijst van door het NBA erkende (onderwijs)instellingen. Om de door u verrichte PE-activiteiten te registreren gaat u naar de site www.nba.nl en logt u in op het ledendeel. Bij vragen met betrekking tot het inloggen op het ledendeel kunt u contact opnemen met de afdeling Service & Ondersteuning van NBA via 020-3010200 of so@nba.nl.

Ook interessant voor u"

17 MEI
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden