Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Nieuw leiderschap met Danielle Braun e.v.a.

Mindset en methoden voor toekomstmakers

Seminar met Allard Droste, Danielle Braun, Joep Schrijvers, Ap Dijksterhuis, Patrick Davidson

Seminar met Allard Droste, Danielle Braun, Joep Schrijvers, Ap Dijksterhuis, Patrick Davidson

Nieuw leiderschap met Danielle Braun e.v.a.

Mindset en methoden voor toekomstmakers

Met onder andere...

Allard Droste Allard Droste
Danielle Braun Danielle Braun
Joep Schrijvers Joep Schrijvers

Over dit seminar

Onze kijk op leiderschap is net als organisaties aan verandering onderhevig. Nieuwe organisaties vragen ook nieuw leiderschap. En er zijn daarnaast ook professionals die geen geloof meer in leiders hebben, en hun organisaties anders opzetten en inrichten.

Nieuw leiderschap staat voor openheid en autonomie, de kennis in de organisatie optimaal benutten, flexibel inspelen op veranderingen. Nieuw leiderschap staat ook voor een andere verdeling van verantwoordelijkheden, zelf verantwoordelijkheid nemen en goed en transparant communiceren.

Tijdens deze dag krijgt u door 5 uitdagende sprekers de nieuwste inzichten en observaties gepresenteerd. Allemaal auteurs van bestsellers, boeken met een vernieuwende kijk op leiderschap, mensen en organisaties. Ze zetten u aan het denken en helpen u om uw eigen inzichten opnieuw te verkennen. 

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Boekenpakket bij dit seminar

Hoe raak je ze kwijt?
Joep Schrijvers
Hoe raak je ze kwijt?
20,99
Semco in de polder
Allard Droste
Semco in de polder
27,95
Wavemakers
Hans van der Loo
Wavemakers
38,50

Sprekers

Allard Droste
Allard Droste
ondernemer, eigenaar van metaalbedrijf Aldowa, auteur van de bestseller 'Semco in de polder'
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe (Managementboek van het Jaar 2016), Building Tribes, Patronen en Da's gek.
Joep Schrijvers
Joep Schrijvers
Joep Schrijvers doet onderzoek naar westerse advies- en lesboeken voor vorsten, bestuurders en managers van Homerus tot Covey. Hij is schrijver van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij.
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Het slimme onbewuste, Op naar geluk, De merkwaardige psychologie van een wijndrinker, Wie (niet) reist is gek, Maakt geld gelukkig?, het kinderboek Tussen je oren, Wegwee en de novelle Bart. Van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.
Patrick Davidson
Patrick Davidson
Patrick Davidson helpt teams en organisaties om de toekomst naar voren te halen. Hij schrijft, begeleidt en adviseert over teaming, innovatie en visie. Dat doet hij vanuit betterday, een vernieuwend adviesbureau. Gefascineerd door mensen en teams die zichzelf overtreffen, schreef hij samen met Hans van der Loo vier boeken. 

Praktische informatie

Locatie

Maitland Theater, Driebergen
De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

-----------------------------------------------------------------

09.30 uur Koffie en registratie

10.00 uur Opening 'Nieuw leiderschap' door Patrick Davidson

10.15 uur Building Corporate Tribes: Tough leadership door Danielle Braun

Danielle Braun neemt u mee op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en helpen u te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Na deze reis weet u wat tough leiderschap is. Maak uw tribes ready for change!

11.15 uur Wavemakers – Leiders (& volgers) van de nieuwe wereld door Patrick Davidson

Hoe kan het toch dat sommige mensen en teams zoveel beter presteren dan andere en daarmee hele sectoren ontwrichten? Haal de toekomst naar voren en leer hoe je nu al nieuwe leiderschapsprincipes kunt toepassen. Maak kennis met bekende en minder bekende Wavemakers, leiders die niet alleen meedeinen op golven van verandering, maar die ook zelf golven veroorzaken om hun dromen te realiseren.

12.15 uur Lunchbreak

13.00 uur Semco in de polder door Allard Droste

Ondernemer Allard Droste maakt ons in zijn bijdrage deelgenoot van zijn droom. Het sterk hiërarchisch bedrijf Aldowa in 10 jaar ombouwen naar een succesvol bedrijf zonder vaste structuren als afdelingen, managers, autorisatieschema’s of beoordelingsgesprekken. Iedereen kan en mag alles. Dit op basis van eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen. Het resultaat mag er zijn: een open cultuur waarbinnen iedereen op zijn eigen wijze tot zijn recht kan komen. Een bedrijf in een zelfsturende en gemotiveerde werkomgeving waarbij de omzet is vervijfvoudigd, het ziekteverzuim is afgenomen van 7 naar 2%.  Allard neemt je mee in zijn reis vol anekdotes met alle ups- en downs. 

14.00 uur De gelukkige organisatie door Ap Dijksterhuis

Organisaties waar mensen gelukkig zijn draaien veel beter. Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever, ze werken beter met anderen samen, en ze zijn minder vaak ziek. Maar hoe creëer je een gelukkige organisatie? Wat maakt mensen gelukkig in hun werk? En wat juist niet? Hoe kun je als leider op behoeften van mensen inspelen zodat ze gelukkig zijn in hun werk? Hoe richt je je organisatie in? En welke keuzes maak je zelf?

15.00 uur Social Networking Break

15.30 uur Hoe raak je ze kwijt? door Joep Schrijvers

Joep Schrijvers richt in zijn bijdrage zijn pijlen op leiders en managers die hun macht in de hoogste versnelling misbruiken, maar spaart hij ook de te volgzame volgers, medewerkers, niet. Hoe herkennen wij vroegtijdig slechte leiders, die al of niet door ons eigen toedoen op het pluche blijven zitten? Hoe kan een leider zelf werken aan het voorkomen van misstappen en verval? Of heeft daar juist krachtige volgers, scherpe toezichthouders en een organisatie vol checks and balances voor nodig?

16.30 uur Afsluiting en networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt de actuele boekenset ter waarde van € 72,35 (incl. btw), bestaand uit Semco in de Polder, Hoe raak je ze kwijt? én het nog te verschijnen boek 'Wavemakers' van Patrick Davidson & Hans van der Loo.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons dus vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

U ontvangt 5 PE-Punten.

Erkend door NBA
De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de nieuwe organisatie waarin het NIVRA en de NOvAA hun krachten bundelen. NBA heeft Managementboek erkend als onderwijsinstelling. Dit betekent dat iedereen die verbonden is aan NBA bij al onze seminars en masterclasses PE-punten ‘verdient’.

Permanente Educatie
Op de PE-pagina op de NBA-website (www.nba.nl/pe) staat Managementboek opgenomen in de lijst van door het NBA erkende (onderwijs)instellingen. Om de door u verrichte PE-activiteiten te registreren gaat u naar de site www.nba.nl en logt u in op het ledendeel. Bij vragen met betrekking tot het inloggen op het ledendeel kunt u contact opnemen met de afdeling Service & Ondersteuning van NBA via 020-3010200 of so@nba.nl.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden