Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Veranderkracht o.l.v. Arend Ardon

Vernieuwing en verandering creëren in organisaties

Seminar met Arend Ardon, Leike van Oss, Simon van der Veer, Tjip de Jong, Cris Zomerdijk, Koen Janssen

Seminar met Arend Ardon, Leike van Oss, Simon van der Veer, Tjip de Jong, Cris Zomerdijk, Koen Janssen

Veranderkracht o.l.v. Arend Ardon

Vernieuwing en verandering creëren in organisaties

Met onder andere...

Arend Ardon Arend Ardon
Leike van Oss Leike van Oss
Simon van der Veer Simon van der Veer

Over dit seminar

Op grote schaal experimenteren we in organisaties met nieuwe verandermethoden en interventies. Steeds meer komt hierin de nadruk te liggen op beweging creëren, experimenteren, successen opschalen. Steeds groter wordt het besef dat we veel ingesleten veranderroutines hebben. En vanuit oude groeven is het moeilijk iets nieuws te creëren …

Hoe breng je beweging op gang? Hoe doorbreek je bestaande patronen en ontketen je echte vernieuwing? Hoe creëer je een vernieuwingsklimaat waarin ondernemerschap en veranderkracht gedijen? Welke hefbomen kun je aanwenden om succesvolle initiatieven zich razendsnel te laten verspreiden door het informele sociale netwerk? Welke concrete veranderinterventies helpen vernieuwing tot wasdom te laten komen? En hoe zorg je er voor dat je als manager of leider niet zelf niet onbewust en onbedoeld blokkades opwerpt voor echte vernieuwing?

Dit seminar is een combinatie van inspirerende verhalen, krachtige inzichten en actief experimenteren. Bovendien ervaar je ter plekke hoe ideeën viraal gaan.

Tijdens dit veranderseminar gaan 6 sprekers in op deze en andere vragen:

 • Arend Ardon over ‘Ontketen vernieuwing: Blokkades wegnemen en beweging creëren’
 • Leike van Oss over ‘Experimenteren is mooi, volhouden is beter!’
 • Tjip de Jong over ‘Verslaafd aan organiseren’
 • Cris Zomerdijk over ‘Kom in beweging: voor de dromers die doen’  
 • Simon van der Veer over ‘Move before you’re ready’
 • Koen Janssen over ‘Viral change’

Kortom, donderdag 9 november is een uniek seminar waarin 6 bevlogen sprekers u verder helpen met uw eigen verander- en vernieuwingsproces.

Groepskortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons vooral een e-mail indien u gebruik wenst te maken van onze kortingsregeling.

Boekenpakket bij dit seminar

Ontketen vernieuwing!
Arend Ardon
Ontketen vernieuwing!
23,99
Onomkeerbaar
Leike van Oss
Onomkeerbaar
23,50
Verslaafd aan organiseren
Tjip de Jong
Verslaafd aan organiseren
20,-
Move before you're ready
Simon van der Veer
Move before you're ready
23,99
Doen, omdat het je wat doet!
Cris Zomerdijk
Doen, omdat het je wat doet!
16,99

Sprekers

Arend Ardon
Arend Ardon
Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio. Vanuit zijn onderneming werkt hij met collega’s en opdrachtgevers aan moderne wegen naar vernieuwing. De rode draden: Lead. Inspire. Create. Hij doceert aan diverse business schools. In 2009 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen. Hij is een veelgevraagd spreker. Van zijn boek 'Doorbreek de cirkel!' werden inmiddels 30.000 exemplaren verkocht. Het boek werd ook in het Engels uitgegeven (Break the Cycle!). Ook zijn 2e boek 'Ontketen vernieuwing!' werd een bestseller. Arend ontwikkelde met Elephant Road zijn online course over Veranderen en Vernieuwen, speciaal voor de smartphone en tablet. Met veel video, interactieve tests en een bibliotheek met verdiepingsmateriaal.
Leike van Oss
Leike van Oss
Leike van Oss werkt als organisatieadviseur, interim-manager en teamcoach en vormt sinds 1998 samen met Jaap van 't Hek Organisatievragen (www.organisatievragen.nl). Van Oss werkt met name in de publieke sector met een breed scala aan organisaties aan hun verandervraagstukken. Samen met Jaap van ’t Hek schreef ze de boeken Onveranderbaar, Ondertussen, Onderweg en Onomkeerbaar. Ze is een van de auteurs van het boek Meer dan de som der delen.
Simon van der Veer
Simon van der Veer
Simon van der Veer (1981) is zelfstandig adviseur en geassocieerd aan Van de Bunt adviseurs. Hij helpt opdrachtgevers met vraagstukken die gaan over ontwikkeling van strategie, cultuur en leiderschap. De rode draad is hoe werken we aan een organisatie die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst voor die klant, bewoner, patiënt of student van meerwaarde blijft. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Herbergh De Drie Snoecken, en werkt als vrijwilliger bij de lokale kringloopwinkel en geeft sportlessen aan kinderen in zijn vrije tijd.
Tjip de Jong
Tjip de Jong
Dr. Tjip de Jong is organisatieadviseur en onderzoeker. Hij bestudeert en adviseert mensen (in organisaties) die werk maken van verandering, leren en innovatie. In 2010 verdedigde hij het proefschrift Linking social capital to knowledge productivity, een studie die dieper ingaat op de vraag welke kenmerken van sociale netwerken in (en tussen) organisaties innovatie en kennisproductiviteit bevorderen. Daarna schreef hij een sprookjesboek voor managers met de titel We presteerden nog lang en gelukkig samen met Simon van der Veer. Ook bundelde hij alle bruikbare managementmodellen in één boek, getiteld Spiekbriefjes voor topmanagers. Hij publiceert daarnaast regelmatig in (wetenschappelijke) tijdschriften en vakbladen. In 2016 verscheen Verslaafd aan organiseren waarin hij reflecteert op de stand van zaken in verandermanagement. Hij gebruikt daarbij verslaving als metafoor en perspectief op organisatieverandering. Begin 2018 publiceerde hij samen met Joseph Kessels het filosofieboek Denken in organisaties, een pleidooi voor een nieuwe Verlichting. In dit boek gaan de auteurs samen met tal van filosofen uit de 17e en 18e eeuw op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking en perspectieven op duurzame vooruitgang en groei. Ze presenteren een nieuwe routekaart voor organisaties om naar innovatie en vernieuwing te kijken. Naast zijn adviespraktijk geeft Tjip regelmatig lezingen en is hij gastdocent verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.
Cris Zomerdijk
Cris Zomerdijk
Cris Zomerdijk is auteur en energieke spreker over het versterken van klantgerichtheid, ondernemerschap en innovatie. Met zijn enthousiasme weet hij professionals te inspireren om veranderingen in gang te zetten. Als veranderkundige en vennoot is hij verbonden aan Holland Consulting Group. Naast zijn adviespraktijk doceert hij als gastdocent aan de Maastricht School of Management en de Baak. Cris staat bij zijn opdrachtgevers bekend om zijn enthousiasme, professionaliteit en positieve energie. Hij heeft een passie voor het creëren van beweging bij mensen en organisaties. Laat zijn boek jouw eerste stap, versneller of duwtje zijn richting droomprestaties.
Koen Janssen
Koen Janssen
Koen Janssen is socioloog en statisticus. Hij is mede-eigenaar van Pii (the Professional Interaction Indicator) en maakt verborgen informele sociale netwerken van organisaties zichtbaar.

Waarderingen

Zeer aan te bevelen

dinsdag 8 augustus 2017 | Ilse Posch,
Zeer aan te bevelen

Praktische informatie

Locatie

Landgoed de Horst, Driebergen
Landgoed de Horst De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

09.30 uur Ontvangst

10.00 uur Ontketen vernieuwing! - Arend Ardon

Zou jij meer ondernemerschap, vernieuwing en samenwerking wensen? Verlang je naar meer sprankeling, energie en beweging in je organisatie? Breek dan met oude veranderroutines die beweging juist aan ketens leggen. En zie hoe kleine initiatieven viral kunnen gaan. Niet door plannen uit te rollen via bestaande structuren, maar door successen te verspreiden door het informele sociale netwerk. Net zoals dat werkt met mode, taal en youtube filmpjes. 

11.00 uur Experimenteren is mooi, volhouden is beter! - Leike van Oss 

Een verandering bedenken is niet zo moeilijk, de eerste veranderbeweging op gang brengen ook nog niet. Maar robuuste organisaties kunnen tegen een stootje. Ze zijn niet zo onder de indruk van een verandertikje; zelfs vaak niet als het een stevige dreun is. Voor blijvende verandering van organisatiegedrag heb je het sociale netwerk van een organisatie nodig, en het vermogen om met elkaar vol te houden. Leike van Oss laat zien hoe anders de logica van de geplande verandering en die van verandering van organisatieroutines is, en laat zien hoe die beide vormen van verandering met elkaar te verbinden.

12.00 uur Lunch

13.00 uur Verslaafd aan organiseren – Tjip de Jong

Stoppen met wat ECHT niet werkt, hoe doe je dat? Welkom in de afkickkliniek voor verandermanagers. Tjip de Jong ontrafelt onze hang naar verslaving. Herken voortaan de blokkades, doorbreek zinloze processen én ga voor vooruitgang.

13.50 uur Move before you’re ready - Simon van der Veer

Simon van der Veer laat ervaren hoe je pragmatisch vernieuwt. Immers leuk al die kampvuurgesprekken op de hei en inspirerende plannenmakerij, maar hoe kom je met vernieuwing snel van de (werk)plek af? Je leert poten-in-de-klei interventies hoe je collega’s aanmoedigt om eigenaarschap te nemen en ‚onaf’ te gaan uitproberen, leren en verbeteren.

14.40 uur Middagbreak

15.10 uur Kom in beweging: voor de dromers die doen - Cris Zomerdijk

Hoe kom je met meer energie, motivatie en succes in beweging? En hoe houd je jezelf gemotiveerd om door te gaan met presteren. Cris Zomerdijk leert je vernieuwing te creëren bij jezelf. Concrete interventies om na dit seminar niet terug te vallen in de 'waan-van-de-dag'. Met de marathon als metafoor.

16.00 uur Viral Change – Koen Janssen

Waarom gaat het ene initiatief viraal en komt het ander maar niet van de grond? Successen verspreid je door het informele netwerk, maar hoe maak je van verspreiding een succes? Samen met de zaal laten we live zien hoe je met data en statistiek verborgen sociale beïnvloedingsnetwerken kunt blootleggen.

16.20 uur Afsluiting door Arend Ardon

16.30 uur Afsluiting en borrel

Groepskortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons vooral een e-mail indien u gebruik wenst te maken van onze kortingsregeling.

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het boekenpakket ter waarde van € 101,93 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Groepskortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur ons vooral een e-mail indien u gebruik wenst te maken van onze kortingsregeling.

U ontvangt 5 PE-Punten.

Erkend door NBA
De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de nieuwe organisatie waarin het NIVRA en de NOvAA hun krachten bundelen. NBA heeft Managementboek erkend als onderwijsinstelling. Dit betekent dat iedereen die verbonden is aan NBA bij al onze seminars en masterclasses PE-punten ‘verdient’.

Permanente Educatie
Op de PE-pagina op de NBA-website (www.nba.nl/pe) staat Managementboek opgenomen in de lijst van door het NBA erkende (onderwijs)instellingen. Om de door u verrichte PE-activiteiten te registreren gaat u naar de site www.nba.nl en logt u in op het ledendeel. Bij vragen met betrekking tot het inloggen op het ledendeel kunt u contact opnemen met de afdeling Service & Ondersteuning van NBA via 020-3010200 of so@nba.nl.

Ook interessant voor u"

18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
02 NOV
Event
Managers en medewerkers ervaren dat huidige organisatierollen en -modellen niet meer werken. Ze willen terug naar waar het in de praktijk werkelijk om zou moeten gaan: op zoek naar eigen verantwoordelijkheid en de klant centraal. Ze willen terug naar de bedoeling. Meer
495,-
09 NOV
Seminar
Hét seminar over presenteren en overtuigen! Met Verbaal Meester Remco Claassen! Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden