Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Event: Corporate Culture

Reis door je eigen organisatie

Seminar met Jitske Kramer, Danielle Braun, Joris Luyendijk, Joseph Oubelkas, Anja Schouten, Naema Tahir, José Kok

Seminar met Jitske Kramer, Danielle Braun, Joris Luyendijk, Joseph Oubelkas, Anja Schouten, Naema Tahir, José Kok

Event: Corporate Culture

Reis door je eigen organisatie

Met onder andere...

Jitske Kramer Jitske Kramer
Danielle Braun Danielle Braun
Joris Luyendijk Joris Luyendijk

Over dit seminar

Danielle Braun een keer live mee maken? Op 18 december 2018 spreekt zij op het seminar 'Anders...'. Uiteraard over de nieuwe bestseller 'Building Tribes'.

-------------------------------------------------------

Als je weet hoe cultuur wordt gevormd, weet je wat je te doen staat

Een organisatie, een tribe, blijvend innovatief en groeiend houden. Dat is de uitdaging waar je voor staat. Hoe zorg je daarvoor? Hoe gebruik je de diversiteit in je organisatie?

Op 12 december zetten Danielle Braun en Jitske Kramer (auteurs van De Corporate Tribe, Managementboek van het Jaar 2016) de verschillen op scherp. Ze nemen je mee op een inspirerende reis door diverse organisaties, tribes en culturen zodat je beter begrijpt hoe organisaties bewegen. Maak jouw tribes ready for change.

Een inspirerende reis door organisaties
Leer hoe je de diversiteit in je organisatie gebruikt. Hoe omarm je de verschillen die zorgen voor de juiste drive en resultaten?

 • Krijg inzichten en tools voor anders organiseren, veranderen en leiden van organisaties
 • Hoe word je een tough leader?
 • Leer wat je eigen cirkel van invloed is: jíj bepaalt
 • Danielle Braun, Jitske Kramer, Joris Luyendijk, Anja Schouten, Joseph Oubelkas en Naema Tahir zullen je inspireren, motiveren en moed geven.

Voor wie?
Het Event Corporate Culture is voor leiders, consultants, managers, coaches, veranderaars, die de geëigende modellen en scans voor cultuurverandering voorbij zijn en willen werken met de onderstroom van organisaties.

Maar het event is vooral ook voor je hele team, de mensen waarmee je dagelijks samenwerkt en mooie zaken nastreeft. De mensen die juist vanwege hun verschillen het verschil maken.

Zoek je voeding voor leiderschap en verandering in een nieuwe tijd en wil je anders organiseren? Kom dan op 12 december naar het Event Corporate Culture. Laat je meenemen in de antropologische verhalen en ontdek dat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten.

Door wie?
Het Event Corporate Culture is een initiatief van MI Academy en Managementboek in samenwerking met Danielle Braun, Jitske Kramer. Uw aanmelding wordt bevestigd en gefactureerd door MI Academy.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Profiteer dan van een aantrekkelijke korting:

 • Deelnemers 2 t/m 5: 20% korting - € 436,- (ex btw)
 • Deelnemers 6 t/m 10: 25% korting - € 408,75 (ex btw)

Stuur ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Sprekers

Jitske Kramer
Jitske Kramer
Drs. Jitske Kramer is corporate antropoloog, spreker, ondernemer, facilitator. Oprichter van HumanDimensions. Trainer van het jaar 2013. Auteur van 'Normaal is Anders', 'Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid', 'Wow! Wat een verschil', 'Jam Cultures', 'De Corporate Tribe' (managementboek van het jaar 2016), 'Building Tribes' (shortlist managementboek van het jaar 2019), 'Jam Cultures (2019) en 'Werk heeft het gebouw verlaten' (2020). Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze kijkt naar de wereld en organisaties door het oog van een antropoloog. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in. “Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig te nadenken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.
Joris Luyendijk
Joris Luyendijk
Joris Luyendijk (1971) studeerde Arabisch, antropologie en geschiedenis. In 1998 verscheen zijn debuut 'Een goede man slaat soms zijn vrouw'. In 2001 volgde 'Een tipje van de sluier', dat genomineerd werd voor de Prix des Ambassadeurs. Luyendijk woonde achtereenvolgens in Caïro, Beiroet en bezet Oost-Jeruzalem, waar hij werkte voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, het Radio 1 Journaal en het NOS Journaal. De afgelopen 2 jaar was hij gevestigd in de City van London en schreef blogs voor 'The Guardian'. In 2015 verscheen zijn nieuwste bestseller over deze periode: 'Dit kan niet waar zijn'.
Joseph Oubelkas
Joseph Oubelkas
Joseph Oubelkas is spreker, auteur en inspirator. Hij is geboren op 10 september 1980 in Raamsdonksveer, Brabant. Hij heeft een heerlijke jeugd. Na de HAVO gaat hij naar het HBO in Breda. Daar studeert hij Hogere Informatica en vier jaar later is hij één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland. Hij wil verder studeren (Universiteit), maar het bedrijfsleven in 2000/2001 – toen IT ‘booming’ was – biedt hem goede kansen. Een paar jaar later start hij succesvol een eigen IT-bedrijf. Studeren, werken, liefde, alles gaat Joseph voor de wind, maar dan gaat het mis. In december 2004 gebeurt er iets wat zijn comfortabele leven totaal op zijn kop zet. Iets wat blijkbaar iedereen zomaar kan overkomen. Een zakenreis naar Marokko loopt uit op een catastrofe met ongekende gevolgen…
Anja Schouten
Anja Schouten
Anja Schouten is sinds november 2017 benoemd tot politiechef van Noord-Holland. Daarvoor was zij bestuursvoorzitter bij Zorgbalans. Daarnaast is zij onder andere lid van de Programmaraad van Vilans, voorzitter Bestuurscommissie Vernieuwing Wet Langdurige Zorg, lid Raad van Commissarissen bij FlexiCura, Voorzitter Raad van Toezicht bij Geestmer. In 2015 werd zij verkozen tot Zorgmanager van het Jaar (zie ook: https://youtu.be/m4JTtDXZC6g). N.B. Per 1 november 2017 is Anja Schouten benoemd tot politiechef van de Eenheid Noord-Holland van de Politie.
Naema Tahir
Naema Tahir
Naema Tahir is schrijver en jurist van Brits-Pakistaans-Nederlandse origine. Zij studeerde Nederlands en Internationaal Recht in Leiden en werkte voor verschillende Nederlandse ministeries. In Lagos, Nigeria was ze Protection Officer van de UNHCR. Tot 2009 was ze als juriste, gespecialiseerd in economische en sociale rechten, verbonden aan de Raad van Europa, in Straatsburg, Frankrijk. Tahir is auteur van vele boeken en artikelen over de multiculturele samenleving, met een bijzondere belangstelling voor de mensenrechten van vrouwen in zowel moderne als traditionele gemeenschappen. Al haar boeken behandelen de thema’s emancipatie en zelfbeschikking, migratie en integratie, mensenrechten en vrijheid, waaronder haar laatste roman De Bruid en haar essaybundel Gesluierde Vrijheid. Momenteel werkt Tahir aan Brieven in Urdu, een verhalenbundel over de hoop en de heimwee van migranten en de familieleden die zij achterlieten in het land van herkomst.
José Kok
José Kok
José Kok is Manager Zoölogie en al ruim 20 jaar verbonden aan Ouwehands Dierenpark Rhenen als biologe.

Waarderingen

Lessen voor wie anders wil organiseren

vrijdag 9 december 2016 | Raymond Godding ,
Lessen voor wie anders wil organiseren

Van begin tot eind prikkelend!

dinsdag 13 december 2016 | Drs. Paul Willems MBA, Raad van Bestuur Amerpoort
Van begin tot eind prikkelend!

Inspirerend sprekers

woensdag 14 december 2016 | Wendy Melchior, HR Advisor Operations Avebe
Ik heb genoten!

Praktische informatie

Locatie

Ouwehands Dierenpark, Rhenen
Ouwehands Dierenpark Grebbeberg 111 3911 AV Rhenen

Routebeschrijving

Programma

09.30 Ontvangst

10.00 uur Cultuur als spiegelbeeld voor organisaties 

Naema Tahir vertelt op een ludieke en inzichtelijke manier over hoe Oosterse moeders en vaders hun kinderen opvoeden tot goede burgers. Maar ook hoe zij hen managen, als goede CEO's, zodat de economische en sociale vaardigheden van hun kinderen tot hun recht komen, op het werk, in de maatschappij en zelfs in het huwelijk. Inzichten die jouw kijk op de eigen organisatie helpen verbreden.

10.25 uur Building Corporate Tribes: Tough leadership

Danielle Braun en Jitske Kramer nemen je mee op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en helpen je te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Na deze reis weet je wat tough leadership is. Maak uw tribes ready for change!

11.45 uur Je komt niet zomaar aan een panda

Ruim 15 jaar overleg en voorbereiding was er nodig voordat Ouwehands Dierenpark in Rhenen nu tijdelijk onderdak mag bieden aan twee reuzenpanda's. Biologe José Kok vertelt over het tijdrovende traject en laat zien hoe ze omgingen met de cultuurverschillen. Uiteraard hoor je ook hoe het met Wu Wen en Xing Ya gaat.

12.00 uur Kampvuurgesprekken en lunch in het Junglerestaurant

13.00 uur  Laten we vooral blijven praten

Algoritmen schotelen ons gepersonaliseerde zoekresultaten en newsfeeds voor, waardoor we minder geconfronteerd worden met wereldbeelden, meningen of feiten die niet bij ons passen. Dezelfde media en vrienden en collega's met ongeveer dezelfde overtuigingen zorgen ervoor dat we ook weinig in aanraking komen met aanhangers van 'de andere kant'. Joris Luyendijk probeert uit deze bubbel te komen en o.a. te begrijpen waarom mensen op populistische partijen stemmen.

14.00 uur Weg met de ingegroeide patronen

Hoe kunnen gemeenschappen zo ingericht worden, dat ze met elkaar heel veel zaken zelf kunnen oplossen, zodat er minder vraag is naar hulp vanuit de formele zorg? Zorgbalans helpt mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk zelfstandig en op een eigen wijze vorm en inhoud te gevan aan hun leven. Na een financieel moeilijke periode heeft Anja Schouten met oog voor de cliënt en de medewerkers, geanticipeerd op de veranderingen in de langdurige zorg. Niet voor niets is ze Zorgmanager van het jaar 2015 geworden. Vanuit een persoonlijk betrokkenheid heeft zij gezorgd voor een duurzame cultuurverandering. N.B. per 1 november 2017 is Anja Schouten benoemd tot politiechef van de Eenheid Noord-Holland van de Politie.

14.30 uur Tam-tam break

15.00 uur De kunst om tussen de tralies door te kijken 

Een onverwachte en bizarre gebeurtenis verandert het comfortabele leven van de succesvolle jonge ondernemer Joseph Oubelkas. Hij zat 1637 dagen én nachten onterecht vast in verschillende Marokkaanse, overvolle gevangenissen. Met passie, enthousiasme en zelfs humor vertelt hij over zijn aanpassingsvermogen en eigen invloed op de situatie: hoe hardvochtig, getralied of gepantserd de omstandigheden of de systeemwereld ook zijn: jíj bepaalt!

16.00 uur Building Corporate Tribes: Safe for diversity   

Een organisatie, een tribe blijvend innovatief en groeiend houden. Dat is de uitdaging waar je voor staat. Hoe zorg je daarvoor? Hoe gebruik je de diversiteit in de organisatie? Wat zijn de ‘standaards’ die binnen jouw tribe voor de juiste drive (en ook resultaten) zorgen? Dit lukt alleen als we verschillen niet weg poetsen maar omarmen. Jitske Kramer en Danielle Braun zetten de verschillen op scherp en nodigen je uit om na afloop van deze dag te stoppen met vergaderen, bizarre rituelen te koesteren, te kiezen voor ander leiderschap en verandering in deze nieuwe tijd.

17.00 uur Slotakkoord, kampvuurgesprekken en borrel in het Junglerestaurant

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Profiteer dan van een aantrekkelijke korting:

 • Deelnemers 2 t/m 5: 20% korting - € 436,-
 • Deelnemers 6 t/m 10: 25% korting - € 408,75

Stuur ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

 

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit event bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt 'De Corporate Tribe' ter waarde van € 34,50 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie!

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Profiteer dan van een aantrekkelijke korting:

 • Deelnemers 2 t/m 5: 20% korting - € 436,- (ex btw)
 • Deelnemers 6 t/m 10: 25% korting - € 408,75 (ex btw)

Stuur ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

17 MEI
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden