Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Avondseminar: Hoe maak ik een succes van mijn project?

Seminar met Rudy Kor, Nicoline Mulder, Roel Wessels

Seminar met Rudy Kor, Nicoline Mulder, Roel Wessels

Avondseminar: Hoe maak ik een succes van mijn project?

Met...

Rudy Kor Rudy Kor
Nicoline Mulder Nicoline Mulder
Roel Wessels Roel Wessels

Over dit seminar

We doen het allemaal met enige regelmaat: met anderen samenwerken in een project, in de eigen organisatie of bij een opdrachtgever. Welke projectrol we ook hebben, we willen er een succes van maken, meerwaarde bieden, zorgen dat het project slaagt. Liefst op tijd én binnen budget.

Maar een project kan ook níet of maar ten dele slagen. Of met een forse budgetoverschrijding, alle goede bedoelingen en planningen ten spijt. Wat dan rest is de professionele kater in plaats van de roes van succes.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we projecten succesvol afronden: op tijd, binnen budget maar ook met een resultaat waar onze opdrachtgever, al dan niet de eigen organisatie, mee vooruit kan? En hoe gaat u om met de steeds grotere onvoorspelbaarheid en complexiteit bij projecten?

Managementboek en Brainnet organiseren voor de tweede keer een avondseminar voor professionals gericht op persoonlijke effectiviteit.

Deze keer dus speciale aandacht voor projectmanagement. Praktische verhalen die u aan het denken zetten, maar ook handvatten geven om het een beetje of rigoureus anders te gaan doen!

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 5 deelnemers: 10% korting
 • 6e t/m 10e deelnemer: 15% korting
 • 11e deelnemer en meer: 20% korting

Stuur ons vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Boekenpakket bij dit seminar

Persoonlijke effectiviteit in projecten
Stef de Bont
Persoonlijke effectiviteit in projecten
9,95

Sprekers

Rudy Kor
Rudy Kor
Rudy Kor (1953) is Groninger, organisatieadviseur en auteur van diverse managementboeken. Als senior-partner, is hij werkzaam bij het organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Hij startte zijn werkzame leven bij Philips in Eindhoven. Zijn passie ligt in het enerzijds reduceren van complexiteit van organisatiekundige vraagstukken en anderzijds bij het overdragen van kennis hierover, op zo’n manier dat het betrokkenen energie geeft. In zijn advieswerk richt hij zich in het bijzonder op twee onderwerpen: projectmanagement en organisatieontwerp. Hij ondersteunt organisaties bij het slim managen van projecten met aandacht voor onderwerpen als resultaatgerichtheid en inrichting van de projectorganisatie. Zijn tweede aandachtsgebied is organisatieontwerp, met als opgave het op elkaar afstemmen van ontwerpvariabelen als strategie, structuur, personeel, managementstijl en cultuur. Rudy is onder meer (co)auteur ‘Meesterlijk organiseren’ (Rudy Kor, Mathieu Weggeman en Ger Wijnen). De meeste recente bijdruk van dit boek is van is van najaar 2017); ‘Werken aan projecten – tien stappen naar project succes’ (meer dan 70.000 verkochte exemplaren) en het recent verschenen ‘Project Canvas’ (Rudy Kor, Jo Bos en Theo van der Tak). Een tweetal boeken die hij samen met Gert Wijnen schreef zijn ook in het Chinees en Engels verschenen. Zie ook https://www.twynstraguddekennisbank.nl Zijn opvatting over management wordt goed verwoord in de titel van één van zijn boeken: ‘Managen is gewoon doen’.
Nicoline Mulder
Nicoline Mulder
Nicoline Mulder heeft ruim ervaring in het begeleiden, trainen en coachen van projectmanagers en –teams. Met een achtergrond in de technische Bedrijfskunde en Psychologie weet zij individuele drijfveren en gedragspatronen moeiteloos te koppelen aan mechanismen en culturen van (project)organisaties. Haar voorkeur gaat uit naar het werken met mensen in een projectcontext, want: 'in geen ander vakgebied is zo'n mooie combinatie te zien van dynamiek, drive en energie enerzijds en mooie resultaten, trotsheid en passie anderzijds.' Nicoline prikkelt en stimuleert bij haar streven naar mooi projectmanagement.
Roel Wessels
Roel Wessels
Roel Wessels is een man van de praktijk en geeft als ervaren projectmanager, natuurkundige en muzikant focus aan het reduceren van complexiteit en het verbinden van mensen, methoden en denkwijzen. Hij bekwaamde zich in projectmanagement en productontwikkeling bij bedrijven als Assembléon (als Sr. Director Innovation), DAF Trucks, Ordina, Vanderlande Industries en Philips. Het doorbreken van de &-&-&-paradox staat centraal in zijn werk: het maximaliseren van alle doelstellingen tegelijkertijd (én kortere doorlooptijden, én hogere kwaliteit, én lagere kosten, én wijzigingen toestaan, én je team ruimte geven, én eigenaarschap houden, etc.). Dit vraagt om een combinatie van vakmanschap, leiderschap, creativiteit, teamwork en doorzettingsvermogen. Maar bovenal om de overtreffende trap van wendbaar (Agile) om kunnen gaan met veranderingen: leren om zelf dié veranderingen te initiëren die jóu helpen. De projectmanager als beïnvloeder! Roel is de auteur van ‘De complete projectmanager’, een boek over de essentie en toepassing van projectmanagement en Agile leiderschap.

Praktische informatie

Locatie

Van der Valk, Houten
Van der Valk Hoofdveste 25 3992 DH Houten

Routebeschrijving

Programma

18.00 uur - Light walking dinner

18.30 uur 
Hoe maak ik een succes van mijn project? Welkom

18.45 uur
Samen naar de kern van je project - Rudy Kor
Het Project Canvas helpt bij het komen van idee naar het eerste overzicht van het waarom en hoe. Als besloten wordt om door te gaan dan vormt het uitgewerkte canvas een goed startpunt voor het opstellen van het ‘project contract’ (PID, projectplan, projectopdracht). Het canvas in kernwoorden: snelheid, interactie, visualiseren, motivatie, gemeenschappelijke taal, pragmatiek, dialoog en eigenaarschap. Rudy Kor licht kort en bondig, en met de nodige humor, toe hoe je ingewikkelde plannenmakerij voorkomt en samen snel tot de kern komt.

19.30 uur
Project's Eleven - Nicoline Mulder
We leven in een tijd waarin veranderingen steeds sneller gaan, waarin chaos en onvoorspelbaarheid de boventoon voeren. Daarom pleit Nicoline Mulder voor ‘chaordisch projectmanagement’. Die gebruikt de complexiteit om een project robuuster te maken, de organisatie flexibeler en het project geliefd in de omgeving. Hoe dit samenspel er uit kan zien, laat zij ons in haar bijdrage ervaren.

20.15 uur Social networking break

20.45 uur
De complete projectmanager - Roel Wessels
In een wereld waarin projecten steeds complexer worden en er een roep is om allesomvattende methoden, is er juist een behoefte aan eenvoud. Terug naar de kern dus, zodat je in staat bent om de nuttige elementen uit de vele beschikbare methoden en leiderschapstechnieken te combineren en om te begrijpen hoe je ze toepast in je eigen stijl. Het zijn namelijk niet de methoden die het verschil maken, maar jij die ze toepast! Roel Wessels neemt je aan de hand van praktijkvoorbeelden en anekdotes mee terug naar de essentie van projectmanagement.

21.30 uur Afsluiting en networking borrel

-------------------------------------------------------------

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 5 deelnemers: 10% korting
 • 6e t/m 10e deelnemer: 15% korting
 • 11e deelnemer en meer: 20% korting

Stuur ons vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit avondseminar bedragen € 195,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, light walking dinner en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het boek 'Persoonlijke effectiviteit in projecten'. Wellicht is het boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 5 deelnemers: 10% korting
 • 6e t/m 10e deelnemer: 15% korting
 • 11e deelnemer en meer: 20% korting

Stuur ons vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

 

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden