Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Event: Veranderdynamiek

Omgaan met complexiteit en veranderen

Seminar met Hans Vermaak, Leike van Oss, Martijn Vroemen, Ber Damen, Jaap Boonstra

Seminar met Hans Vermaak, Leike van Oss, Martijn Vroemen, Ber Damen, Jaap Boonstra

Event: Veranderdynamiek

Omgaan met complexiteit en veranderen

Met onder andere...

Hans Vermaak Hans Vermaak
Leike van Oss Leike van Oss
Martijn Vroemen Martijn Vroemen

Over dit seminar

We leven in boeiende tijden. Het tempo van veranderen is hoog. Digitalisering zet bestaande bedrijfsmodellen onder druk. Technologische ontwikkelingen bieden mogelijkheden voor innovatie. Mondialisering en internationale samenwerking leiden tot culturele spanningen. Vraagstukken worden steeds ingewikkelder en onoverzichtelijk.

Bedrijven, allianties, overheden en maatschappelijke organisaties functioneren in een wereld die grillig en veranderlijk is. Als gevolg daarvan verkeren mensen in onzekerheid. Vraagstukken en problemen worden steeds minder beheersbaar terwijl eenvoudige oplossingen nauwelijks nog voorhanden lijken. We leven in een dynamische wereld waarin omarmen van onzekerheid concurrentievoordeel oplevert.

Tijdens het vijfde event Veranderdynamiek brengen vijf sprekers hun visie op veranderen over het voetlicht. Ze gaan in gesprek met de aanwezigen en elkaar om antwoorden te formuleren op bovenstaande vragen. Ze delen kennis, inspiraties en ervaringen en brengen inzichten naar voren die ze recent hebben uitgewerkt in publicaties over het veranderen van organisaties in een dynamische wereld.

 • Ber Damen – De Hollandse school van veranderen
 • Martijn Vroemen – Veranderdynamiek in teams
 • Leike van Os –  Onomkeerbaar veranderen
 • Hans Vermaak – Iedereen verandert – Nu wij nog
 • Jaap Boonstra  - Veranderen in een onstuimige werkelijkheid (wegens ziekte wordt Jaap Boonstra vervangen door Arend Ardon.)

Kom ook naar de 5e editie van dit veranderevent met vijf sprekers én auteurs die onbetwist gerekend kunnen worden tot dé veranderkundige denkers van dit moment.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Profiteer dan van een aantrekkelijke korting:

 • Deelnemers 2 t/m 5: 20% korting - € 476,- (ex btw)
 • Deelnemers 6 t/m 10: 25% korting - € 446,25 (ex btw)

Stuur ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Boekenpakket bij dit seminar

Het ABC van Verandermanagement
Pierre Pieterse
Het ABC van Verandermanagement
15,95

Sprekers

Hans Vermaak
Hans Vermaak
Hans Vermaak is organisatieadviseur, docent en onderzoeker en combineert in trajecten waar mogelijk alle drie deze rollen. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandige in een netwerk van veranderaars. Hij is geassocieerd partner bij Sioo en bij Twynstra Gudde en senior research fellow bij NSOB. Hij is vooral actief rond complexe veranderopgaven, vaak met een maatschappelijk tintje. Hij promoveerde cum laude op het aanpakken van complexe vraagstukken. Hij heeft meer dan honderd publicaties op zijn naam staan over veranderkunde, systeemdenken, leerprocessen en onderzoek. Hij is bekend als auteur van ‘Plezier beleven aan taaie vraagstukken’, als coauteur van het populaire handboek ‘Leren veranderen’ en van het boek ‘Iedereen verandert – nu wij nog’. Zie voor meer informatie zijn website: hansvermaak.com
Leike van Oss
Leike van Oss
Leike van Oss werkt als organisatieadviseur, interim-manager en teamcoach en vormt sinds 1998 samen met Jaap van 't Hek Organisatievragen (www.organisatievragen.nl). Van Oss werkt met name in de publieke sector met een breed scala aan organisaties aan hun verandervraagstukken. Samen met Jaap van ’t Hek schreef ze de boeken Onveranderbaar, Ondertussen, Onderweg en Onomkeerbaar. Ze is een van de auteurs van het boek Meer dan de som der delen.
Martijn Vroemen
Martijn Vroemen
Martijn Vroemen is adviseur en coach voor teams en organisaties in verandering. Hij houdt regelmatig lezingen en workshops over teamontwikkeling en omgaan met weerstand bij veranderen. Daarnaast verzorgt hij diverse open inschrijving workshops en leergangen voor teamcoaches, trainers en teamleiders.
Ber Damen
Ber Damen
Ber Damen is bedrijfskundige en psycholoog. Hij is als partner verbonden aan Van de Bunt Adviseurs en als lector voor de master in HRM aan Hogeschool Avans+. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring als bestuursadviseur en een lange staat van dienst als strategierealisator, veranderkundige, organisatieontwerper en leiderschapsontwikkelaar. Hij adviseert publieke en private organisaties over besturings- en inrichtingsvraagstukken, ontwikkelings- en transitieprocessen en gedragsverandering. Tevens treedt hij veelvuldig op als executive coach.
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek en Leiderschap’ aan Esade Business School in Barcelona (Spanje), hoogleraar Organisatieverandering aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap is tevens hoogleraar ‘Internationaal leiderschap’ en voorzitter van de interfacultaire groep Internationaal Leidershap bij CEMS, The Global Alliance in Management Education. Eerder was hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Rector van Sioo, Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde.    Als onafhankelijk adviseur ondersteunt Jaap maatschappelijke organisaties en wereldwijde allianties in hun ontwikkeling. Hij schreef verschillende boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap, waaronder Allianties voor een Duurzame Toekomst (Boom, 2023) Veranderen als Samenspel (Boom, 2018), Perspectieven op Veranderen (Boom, 2017), Perspectieven op Leiderschap (Boom, 2017), Veranderen van Maatschappelijke organisaties (Business Contact, 2017) en Leiders in Cultuurverandering (Van Gorcum, 2014) en Verandermanagement in 28 lessen (Business Contact, 2013). Fotografie: Wiep van Apeldoorn

Praktische informatie

Locatie

Maitland Theater, Driebergen
De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Profiteer dan van een aantrekkelijke korting:

 • Deelnemers 2 t/m 5: 20% korting - € 476,- (ex btw)
 • Deelnemers 6 t/m 10: 25% korting - € € 446,25 (ex btw)

Stuur ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

-------------

09.30 uur      Koffie en registratie

10.00 uur      Veranderdynamiek: Opening van deze dag door Hans Vermaak

10.15  uur     De Hollandse school van Veranderen - Ber Damen

 • * Een permanente staat van transitie
 • * De weg, niet het doel
 • * Verandering heeft baat bij wanorde
 • * Veranderen gaat beter met plezier

11.15 uur      Teams als werkplaats voor verandering - Martijn Vroemen

 • * Groepsdynamiek en psychologie van groepsgedrag
 • * Weerstand en werken met spanningen in teams
 • * Beïnvloeden van de onderstroom
 • * Helpen zonder bemoeizucht

12.15 uur      Lunchbreak

13.00 uur      Iedereen verandert: Nu wij nog - Hans Vermaak

 • * Hoe iedereen verschil kan maken in eigen omgeving
 • * Lokaal vraagstukken effectief aanpakken met direct betrokkenen
 • * De omgeving meenemen en condities scheppen voor vernieuwing
 • * Je eigen groei vormgeven tot krachtige veranderaar

14.00 uur      Samen spelen: Veranderen in een onstuimige werkelijkheid - Jaap Boonstra (N.B. Jaap Boonstra wordt wegens ziekte vervangen door Arend Ardon.)

 • * Speelveld verkennen en speelruimte maken voor veranderen
 • * Omgaan met spanningen in de onderstroom
 • * Samenspelen in verandering
 • * Speler zijn en impact hebben

15.00 uur      Social Networking Break

15.30 uur      Onomkeerbaar veranderen - Leike van Oss

 • * Wat veranderen spannend maakt
 • * Werken vanuit vertrouwen en onmacht
 • * Werelden van wenselijk, werkelijk en mogelijk
 • * Veranderingen volhouden, vasthouden en mogelijk maken

16.30 uur Toekomstbeelden

Visies van de sprekers op vraagstukken van vandaag en morgen die door de deelnemers én sprekers naar voren zijn gebracht.

 • * Een spannende confrontatie van denkbeelden
 • * Omgaan met complexiteit en veranderen
 • * Delen van ervaringen, inspiraties en ideeën
 • * Bijdragen aan een veranderende toekomst

17.00 uur      Afsluiting door Jaap Boonstra, en social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 595,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het boekenpakket ter waarde van € 15,95 (incl. btw). Wellicht is het boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Profiteer dan van een aantrekkelijke korting:

 • Deelnemers 2 t/m 5: 20% korting - € 476,- (ex btw)
 • Deelnemers 6 t/m 10: 25% korting - € 446,25 (ex btw)

Stuur ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

U ontvangt 5 PE-Punten.

Erkend door NBA
De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de nieuwe organisatie waarin het NIVRA en de NOvAA hun krachten bundelen. NBA heeft Managementboek erkend als onderwijsinstelling. Dit betekent dat iedereen die verbonden is aan NBA bij al onze seminars en masterclasses PE-punten ‘verdient’.

Permanente Educatie
Op de PE-pagina op de NBA-website (www.nba.nl/pe) staat Managementboek opgenomen in de lijst van door het NBA erkende (onderwijs)instellingen. Om de door u verrichte PE-activiteiten te registreren gaat u naar de site www.nba.nl en logt u in op het ledendeel. Bij vragen met betrekking tot het inloggen op het ledendeel kunt u contact opnemen met de afdeling Service & Ondersteuning van NBA via 020-3010200 of so@nba.nl.

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden