Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Avondseminar: De 10 principes van agile-lean teamcoaching

Zelforganiserend verbeteren in praktijk

Seminar met Marijke Lingsma, Aty Boers

Seminar met Marijke Lingsma, Aty Boers

Avondseminar: De 10 principes van agile-lean teamcoaching

Zelforganiserend verbeteren in praktijk

Met...

Marijke Lingsma Marijke Lingsma
Aty Boers Aty Boers

Over dit seminar

Het is dé uitdaging van vandaag de dag: wendbaar worden. Als individu, als organisatie en als maatschappij. De sleutel daarvoor ligt bij samenwerking in toegewijde teams.

Er is echter geen simpel recept om dit soort teams te bouwen. Wat kun je doen om groepen te helpen om zich te ontwikkelen tot succesvolle, zelfstandige, lerende teams?

Om hier antwoord op te geven putten Aty Boers en Marijke Lingsma in hun nieuwste boek uit de vakgebieden waarin ze toonaangevend zijn: procesverbetering en teamcoaching.

Op 9 oktober 2018 organiseert Managementboek met hen
in het sfeervolle Flinttheater in Amersfoort een avond voor iedereen die inspiratie wil opdoen voor het verbeteren van teams.

Wat gaat er gebeuren tijdens deze speciale avond?
Aty Boers en Marijke Lingsma beschrijven nieuwe manieren om naar teams te kijken en te werken:

 • Hoe je ‘honger naar beter’ op gang krijgt
 • Werken aan minimal viable teams
 • De stap van verbeteren naar fundamenteel vernieuwen

Kortom: hoe worden teams beter én echt zelfsturend?

Met medewerking van de Vocal Group Maze. MAZE werkt volgens het principe van Vocal Leadership en laten zien hoe zelfsturing werkt in hun 'team'. telkens toegelicht door Aty Boers & Marijke Lingsma.

Boekenpakket bij dit seminar

De 10 principes van agile-lean teamcoaching
Aty Boers
De 10 principes van agile-lean teamcoaching
31,50

Sprekers

Marijke Lingsma
Marijke Lingsma
Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.
Aty Boers
Aty Boers
Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer met meer dan twintig jaar ervaring in grote verandertrajecten. Ze is mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge (2011) in Amsterdam waar zij organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle -identiteitsgedreven- transities. Ze ontwikkelde samen met Marijke Lingsma de post-HBO leergang Agile-lean teamcoaching waarbij haar expertise op het gebied van procesverbetering, organisatieverandering en lean en agile verbonden wordt met de principes van (organisatie)coaching en zelforganisatie. Samen schreven ze het boek ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’ en ’75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching’. Daarnaast is Aty auteur van Het BPM-Boek, De Coachingskalender en de Help Coachingsbibliotheek.

Video

Praktische informatie

Locatie

Flint Theater, Amersfoort
Flint Theater Coninckstraat 60 3811 WK Amersfoort

Routebeschrijving

Programma

18:30 Ontvangst & registratie

19:00 Blok 1: De 10 principes van agile-lean teamcoaching

20:15 Pauze

20:45 Blok 2: De praktijk van agile-lean teamcoaching

22:00 Afsluiting, borrel en napraten

Het héle boek in een avond?
Natuurlijk is het ondoenlijk om in één avond het hele boek met alle hierin beschreven praktijkvoorbeelden, handvatten en technieken aan bod te laten komen. Maar Aty Boers en Marijke Lingsma nemen iedereen wel zo veel mogelijk op een concrete en inspirerende manier mee in de kracht agile-lean teamcoaching voor organisaties.

Met medewerking van de Vocal Group Maze. MAZE werkt volgens het principe van Vocal Leadership en laten zien hoe zelfsturing werkt in hun 'team'. telkens toegelicht door Aty Boers & Marijke Lingsma.

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 5 deelnemers: 10% korting
 • 6e t/m 10e deelnemer: 15% korting
 • 11e deelnemer en meer: 20% korting

Stuur ons vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit avondseminar bedragen € 195,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het boek 'De 10 principes van agile-lean teamcoaching'. Wellicht is het boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event:

 • 5 deelnemers: 10% korting
 • 6e t/m 10e deelnemer: 15% korting
 • 11e deelnemer en meer: 20% korting

Stuur ons vooral een e-mail als u met een groep wilt gaan deelnemen.

Ook interessant voor u"

12 OKT
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-
18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
06 SEP
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden