Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Anders...veranderen, organiseren, leidinggeven, zelfsturen, kijken...

Seminar met Danielle Braun, Thom Verheggen, Frans Wijngaarden, Judith Webber, Gabriël Anthonio, Joost Hoebink, Ben Blaauw

Seminar met Danielle Braun, Thom Verheggen, Frans Wijngaarden, Judith Webber, Gabriël Anthonio, Joost Hoebink, Ben Blaauw

Anders...veranderen, organiseren, leidinggeven, zelfsturen, kijken...

Met onder andere...

Danielle Braun Danielle Braun
Thom Verheggen Thom Verheggen
Frans Wijngaarden Frans Wijngaarden

Over dit seminar

Uw rol als leider verandert. U beweegt van leider die controle en sturing geeft, naar een leider die gezag kan delen en eigenaarschap bij anderen neerlegt. Nieuwe tijden vragen andere leiders. Van deze leiders worden andere inzichten en competenties verwacht: leidend, sturend maar ook inspirerend en met oog voor het vak én waar het echt om gaat.

5 energieke sprekers presenteren u de nieuwste inzichten. Kom ook op 18 december naar de ReeHorst en leer hoe u anders kunt leidinggeven op een authentieke manier én met impact. Een kans die u niet aan u voorbij mag laten gaan, schrijf nu in.

U leert:

 • Verruil ‘controle’ door ‘delen en loslaten’
 • Leer anders te interveniëren in organisaties en vertraag om te versnellen
 • Werk met de informele organisatie én presteer samen beter
 • Vergroot eigenaarschap van teams in de praktijk
 • Herken de remmende onzichtbare patronen binnen uw organisatie, leer ze voorkomen en doorbreken

Deze dag wordt georganiseerd door Managementboek én De Academie. De Academie zal de deelnemersbevestiging verzorgen.

Teamprijs bij aanmelding vanaf vijf personen: € 499,- per persoon (excl. btw) i.p.v. € 599,- (ex btw).

 

Boekenpakket bij dit seminar

Het ABC van Verandermanagement
Pierre Pieterse
Het ABC van Verandermanagement
15,95

Sprekers

Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.
Thom Verheggen
Thom Verheggen
Thom Verheggen, De Ontmanager, is twintig jaar manager geweest van innovatie bij ontwerpbureaus, industrie en non-profit. De laatste jaren begon hij zich steeds meer te verbazen over zijn eigen rol. Tijdens een ambitieus project Sociale Innovatie met 30 professionals werd hij door zijn team uitgedaagd om ook zelf sociaal-innovatief te organiseren. En tot zijn verwondering merkte hij hoeveel meer er gebeurde als hij minder de manager uithing. Verheggen kwam in diezelfde periode de mooiste voorbeelden van nieuw organiseren tegen als jurylid van de verkiezing ‘Het Slimste Bedrijf van Nederland’. Als De Ontmanager helpt Thom Verheggen nu organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid.
Frans Wijngaarden
Frans Wijngaarden
Frans Wijngaarden is managing consultant van Performance Matters. Hij heeft de afgelopen twintig jaar met directies en professionals gewerkt om hun performance te ontwikkelen, onder andere in China, de Verenigde Staten en een aantal Europese landen. Hij heeft zowel multinationals als grotere MKB-bedrijven uit een groot aantal verschillende branches in zijn klantenkring. Hij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden en ontwerpen van leerprocessen van leidinggevenden en professionals.
Judith Webber
Judith Webber
Judith Webber prikkelt graag jouw intrinsieke motivatie, ze inspireert je om te kiezen voor waar jij warm voor loopt, zodat je daarmee andere vlammetjes kunt aansteken. Want alleen als mensen echt van binnenuit gemotiveerd zijn, blijven ze duurzaam in beweging, is haar visie. Judith brengt dit vol vuur over als schrijver, business-coach en motiverende spreker. Zie ook www.jazeggenjadoen.nl
Gabriël Anthonio
Gabriël Anthonio
Gabriël Anthonio is een ervaren bestuurder in de zorg en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Kenmerkend voor zijn loopbaan is dat hij meerdere organisaties vanuit een crisisperiode er weer bovenop heeft weten te krijgen. Anthonio werkt als partner voor de Galan Groep in Baarn en adviseert en ondersteund organisaties bij hun veranderopgave. Geregeld verzorgt hij masterclasses of lezingen die door de deelnemers, waaronder managers en professionals hoog gewaardeerd worden. Anthonio is in staat om niet alleen het verstand, maar bovenal het hart aan te spreken. Tevens is hij auteur van meerdere boeken. Anthonio schreef onder andere het boek: Het Zwitsers Zakmes van de Leider (2018), Het Leven Praat Terug (2019) en de Vorstenspiegel (2020). Het zijn boeken voor mensen die hun persoonlijk leiderschap verder willen ontwikkelen. Deze boeken zijn toegankelijk, inspirerend en praktisch. Ze worden dan ook steeds hoog gewaardeerd door de lezers en behoren tot de top 100 van de meest verkochte uitgaven.
Joost Hoebink
Joost Hoebink
Joost Hoebink (1984) is eigenlijk al zolang hij kan praten presentator. Na gewerkt te hebben als verslaggever voor NPO Radio 1 werd hij gegrepen door de kracht van live-events. Inmiddels heeft hij ruim 1.500 bijeenkomsten in binnen- en buitenland op zijn naam staan, waarin hij duizenden professionals het podium gaf in interviews en debatten. Altijd zo interactief mogelijk, dus stilzitten kan niet! Al vijf jaar op rij is hij Nederlands meest geboekte dagvoorzitter. Joost was onder meer dagvoorzitter voor Google, Ministeries EZK, OCW, BZ en IenW, Pfizer, DSM, Rijkswaterstaat, VN, Bol.com, PWC, KLM, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam en UNICEF. Aan de hand van vijftien jaar ervaring in het eventvak schreef hij Staande Ovaties. Het is zijn eerste boek.
Ben Blaauw
Ben Blaauw
Ben Blaauw is al decennia gitarist. Hij heeft opgetreden in New York, Berlijn, en in een uitverkocht Ahoy en Kuip. Hij is op dit moment de stuwende kracht achter verschillende ensembles en begeleidt bands naar hun succes.

Waarderingen

Bevlogen met een heldere rode draad

vrijdag 15 juni 2018 | Yefke Patiwael, BSL
Visie, bevlogen met een heldere rode draad!

Erg sterke sprekers

zondag 1 juli 2018 | Alexandra van Leeuwen, Directeur Facilitair Bedrijf, LUMC
Een inspirerende dag, met erg sterke sprekers

Praktische informatie

Programma

09.30 uur Ontvangst en registratie met koffie en thee

10.00 uur Opening door dagvoorzitter | Joost Hoebink

10.15 uur: Anders Kijken | Danielle Braun

Als u de bedoeling dan leidend wilt laten zijn in plaats van de systeemwereld… Wat betekent dat dan voor leiderschap? Hoe bouwt u een tribe in plaats van een bureaucratische organisatie?  Hoe zorgen we dat groepen mensen weer ‘living communities’ worden.
 
Danielle Braun is corporate antropoloog en heeft veel ervaring in zorgorganisaties. Ze neemt u mee op een boeiende reis naar het wezen van de cultuur. Zij laat u de grammatica van organisatiecultuur begrijpen. Zij vertelt u hoe u een tribe bouwt van uw organisatie. Exotisch, doch gelardeerd met praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. Een boeiend verhaal vol beelden, verhalen, praktische tips. Zonder vermoeiende theorieën toch een inkijk in de state of the art van de organisatie-antropologie.

11.15 uur Anders Managen | Thom Verheggen

Uw rol als manager verandert. De crux is te 'ontmanagen' en oude gewoontes af te leren.

 • * Hoe geeft u hier zelf richting aan?
 • * Welke (vreemde) patronen moeten doorbroken worden?
 • * Op welke manier intervenieert u succesvol en faciliteert u een zelfstandig veranderende organisatie?
 • * Hoe kunt u het zelf als manager op een andere manier aanpakken?
 • * En moet u juist loslaten of anders vasthouden?

Thom Verheggen geeft aan de hand van eigen ervaringen nieuwe inzichten om als manager scherper te worden in het vinden van de juiste toegevoegde waarde. Tijdens zijn sessie wordt u uitgenodigd om initiator te worden van vernieuwing en op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van uw rol.

12.15 uur Netwerklunch

13.00 uur Eigenaarschap, maar dan Anders | Frans Wijngaarden

Er wordt op het moment veel zelfsturing en zelfmanagement verwacht van professionals, of u nu Zelfstandig Professional bent of als professional werkt binnen een organisatie. Er wordt echter ook verwacht dat u alle skills in huis hebt om daar vorm aan te geven. De realiteit is vaak anders. Sturen, organiseren, tot resultaten komen, leren van en in de praktijk: dat is in uw eentje gewoon lastig.

Aanspreken op resultaten is het meest krachtige instrument om de resultaten in uw organisatie te verbeteren. Ieder moment dat u als leidinggevende constateert dat het gerealiseerde resultaat afwijkt van het verwachte resultaat heeft u een unieke kans voor groei in handen. Deze unieke kans is het Management Moment van de Waarheid. Een kans die u niet aan u voorbij mag laten gaan             

Frans Wijngaarden geeft handvatten voor het ontwikkelen van ‘eigenaarschap’. Hij wordt muzikaal ondersteund door Ben Blaauw.

14.00 uur Anders Veranderen | Judith Webber

Verandering is iets wat hoort bij ons leven en werken. Maar waarom is er dan weerstand tegen die verandering ? Waarom zeggen mensen vaak ‘ja’ maar doen ze ‘nee’? Judith Webber inspireert u hoe u samen verandering van binnenuit kunt realiseren. 

 • *  Wat zorgt voor die weerstand bij veranderen?
 • *  Hoe kunt u als leidinggevende, als medewerker zorgen dat mensen ook echt ‘ja doen’
 • *  Waardoor raken mensen intrinsiek gemotiveerd om mee te bewegen?
 • * Hoe steekt u uzelf én anderen aan en zorgt u dat het vlammetje blijft branden?

15.00 uur Korte netwerkbreak

15.30 uur Anders Leidinggeven | Gabriël Anthonio

Leiderschap gaat over invloed uitoefenen op jezelf en je omgeving. Als we ons meer bewust zijn van die invloed en ontdekken hoeveel mogelijkheden er allemaal zijn om meer impact te hebben groeien we in ons leiderschap. Wie wil groeien in leiderschap moet stoppen met dingen die niet werken en dingen doen die werken en dus duurzaam impact hebben!

Gabriel Anthonio daagt de deelnemers vanuit de theorie, de praktijk en verhalen uit hun eigen leiderschap verder te ontwikkelen. Hierbij staat niet alleen het denken, maar vooral het hart en handelen centraal. Als afsluiter van de dag neemt hij deelnemers mee in zijn verhaal over “waarden gedreven leiderschap, met impact!”

16.30 uur Afsluiting en netwerkborrel

---------------------------

Teamprijs bij aanmelding vanaf vijf personen: € 499,- per persoon (excl. btw) i.p.v. € 599,- (ex btw).

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 599,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel.

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Teamprijs bij aanmelding vanaf vijf personen: € 499,- per persoon (excl. btw) i.p.v. € 599,- (ex btw).

Komt u graag met het OV? Vanaf station Ede-Wageningen loopt u in enkele minuten naar de ReeHorst: Loop het perron af en neem uitgang zuidzijde (linksaf onderaan de trap) en wandel rechtdoor, u treft de ReeHorst aan uw rechterzijde.

Ook interessant voor u"

10 DEC
Seminar
Succesvolle organisaties en ondernemingen van nu richten zich op waardecreatie en duurzaam ondernemen met de blik op de toekomst. Meer
595,-
12 JAN
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden