Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

De essentie van cultuur

Samen bouwen aan een sterkere organisatie

Seminar met Jitske Kramer, Pieter van der Haak, Hans van der Loo, Karen Reichert, Theo Janssen

Seminar met Jitske Kramer, Pieter van der Haak, Hans van der Loo, Karen Reichert, Theo Janssen

De essentie van cultuur

Samen bouwen aan een sterkere organisatie

Met onder andere...

Jitske Kramer Jitske Kramer
Pieter van der Haak Pieter van der Haak
Hans van der Loo Hans van der Loo

Over dit seminar

De enige manier om verandering duurzaam te laten zijn is een cultuur- en gedragsverandering. Dat begint met de mensen in uw organisatie en het creëren van een dynamische en wendbare omgeving, waarin iedereen lekker werkt en samen betere resultaten behaald. Maar hoe doet u dat?

Ontdek op 14 februari welke bouwstenen u nodig heeft voor een duurzame cultuurverandering.

  • U leert over het ontstaan van succesvolle organisaties en hoe u als leidinggevende het goede voorbeeld kunt geven in gedragsverandering
  • U krijgt inzicht in de 7 randvoorwaarden voor het vergroten van eigenaarschap in uw team
  • U ontdekt hoe u uw team in beweging krijgt en hoe u het ‘werkvuur’ aan kunt wakkeren
  • U leert hoe u met inclusief leiderschap een open en daadkrachtige cultuur tot stand brengt

Wilt u vooruit met uw organisatie en leren hoe u cultuur- en gedragsverandering in de praktijk mogelijk maakt?

Kom dan op Valentijnsdag 2020 naar het congres en laat u door 5 topsprekers verleiden tot concrete actiepunten, die u én uw organisatie verder brengt.

Boekenpakket bij dit seminar

Werkvuur
Hans van der Loo
Werkvuur
30,95

Programma

09:30 Ontvangst en registratie met koffie en thee
10:00 Opening van deze dag | Hans van der Loo
10:15 Bouwstenen voor snelle cultuurverandering | Karen Reichert
11:15 Eigenaarschap vergroten bij jezelf én je team | Pieter van der Haak
12:15 Netwerklunch
13:00 Vlammende cultuur in een vloeibare wereld | Hans van der Loo
14:00 Gedragsverandering is een kwestie van dóen | Theo Janssen
15:00 Korte netwerkbreak
15:30 Teamcultuur: samen bouwen aan de tribes van morgen | Jitske Kramer
16:30 Afsluiting door Hans van der Loo en netwerkborrel

Sprekers

Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Keynotespeaker en bestseller auteur van onder andere Deep Democracy, Jam Cultures, Werk heeft het gebouw verlaten en co-auteur van De Corporate Tribe. Ze is een van de makers van Join the Jam.
Pieter van der Haak
Pieter van der Haak
Pieter van der Haak is sociaal psycholoog, ondernemer, spreker en auteur van diverse managementboeken zoals “Faciliterend Leidinggeven”, “Van Vakmanschap naar Leiderschap” en “Een goed gesprek”. Hij is oprichter en partner van P&A Talentontwikkeling en eigenaar van Jump Serious Games. Zijn inmiddels zevende boek verscheen in 2018 en is getiteld: “Wie zorgt dat het goed komt? – hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team” In het boek deelt hij de inzichten en kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn loopbaan als trainer/coach en ondernemer. Hij weet, dankzij zijn rol binnen zijn eigen bedrijf, maar ook door het begeleiden van vele teams op uitvoerend -en directieniveau de succes- en faalfactoren haarscherp te benoemen. Pieter nodigt je als spreker uit om je te blijven verwonderen en geen genoegen te nemen met middelmatigheid. Hij doet dit door, zoals hij zelf zegt, “de wereld weer een beetje eenvoudiger te maken”. Iedere echte verandering of ontwikkeling begint vaak in het klein.
Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels 'Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Veldgids Psychologische veiligheid: Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'.  Zijn nieuwste boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' schreef hij samen met Patrick Davidson. Hun eerdere boek over Elon Musk – Musk Mania - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.
Karen  Reichert
Karen Reichert
Karen Reichert is auteur van het boek Succesvolle cultuurverandering. Ze is trainer, coach en adviseur en begeleidt vanuit haar onderneming HUMAN CAPITAL Training & Advies mensen en organisaties in leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering. Daarnaast is ze spreker op seminars en congressen. In 2016 verscheen haar eerste boek over cultuurverandering Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad.
Theo Janssen
Theo Janssen
Na zijn studie Wiskunde is Theo Janssen gaan werken in de ICT branche. Al snel verdiept hij zich in verandermanagement en vraagstukken rondom samenwerking tussen ICT-ers en opdrachtgevende partijen. De afgelopen twintig jaar heeft hij met succes grote en kleine verandertrajecten begeleid bij verschillende organisaties en bedrijven. In 2000 richt hij zijn eigen ICT-consultancybedrijf op met het doel organisaties beter te laten presteren bij het ontwikkelen van ICT oplossingen voor business vraagstukken. Hij ontdekt het vakgebied Enterprise Engineering en daarmee de ontbrekende schakel tussen ‘verandering’ en ‘blijvende verandering’. Hij verkoopt zijn bedrijf en richt het organisatie adviesbureau Delta Change Consultants op dat als doel heeft zowel kleine bedrijven als multinationals substantieel efficiënter en effectiever te maken door het herontwerpen van de interne en externe samenwerking. Daarnaast geeft hij lezingen waarin hij zijn toehoorders op humorvolle wijze uitdaagt om out of the box te denken op gebied samenwerking binnen organisaties. Hij is auteur van diverse artikelen en één van de frontrunners binnen het vakgebied Enterprise Engineering.

Praktische informatie

Locatie

Maitland Theater, Driebergen
De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

09.30 uur Ontvangst en registratie met koffie en thee

10.00 uur GEDOE | Hans van der Loo

10.15 uur Bouwstenen voor snelle cultuurverandering | Karen Reichert

Een cultuur veranderen wordt vaak gezien als een lastig en langdurig proces. Maar het kan ook anders. In deze sessie laat Karen Reichert zien dat een succesvolle cultuurverandering binnen een jaar te realiseren is. Op basis van een beproefd model krijgt u inzicht in de bouwstenen die daaraan bijdragen. Karen biedt u een nieuw perspectief voor een snelle én succesvolle cultuurverandering op basis van het principe: waarderen wat er is, ontdekken wat er kan.

11.15 uur Eigenaarschap vergroten bij jezelf én je team | Pieter van der Haak

Mensen doen wat ze moeten doen, maar zetten vaak niet dat tandje bij om het verschil te maken. Terwijl iedere organisatie in een snel veranderende wereld nu juist dat zo hard nodig heeft.

Eigenaarschap aanwakkeren bij anderen begint bij eigenaarschap bij jezelf. Waar ben jij van? Van de inhoud, of zorg jij er voor dat er een mooi team staat dat in staat is om ook zonder jou de dag dagelijkse werkzaamheden gedaan te krijgen en hierin een verschil kan maken? Pieter laat u kennismaken met de  7 randvoorwaarden voor het vergroten van eigenaarschap.

12.15 uur Netwerklunch

13.00 uur Vlammende cultuur in een vloeibare wereld  | Hans van der Loo

Zacht is het nieuwe hard. Als je leiders van snelgroeiende vraagt wat de belangrijkste groeifactor is, noemen ze niet technologie of strategie, maar cultuur en teams.

Leer in 60 minuten wat je kunt doen om je organisatie te transformeren tot een ‘team of teams’ en hoe je je cultuur tot cultstatus laat uitgroeien.   

14.00 uur Gedragsverandering is een kwestie van dóen | Theo Janssen

Gedragsverandering is de enige manier om veranderingen duurzaam te laten zijn. Er is becijferd dat ergens tussen de 90 en 100% van de trajecten nauwelijks tot geen effect hebben. De belangrijkste reden waarom een verandering niet duurzaam is, is het feit dat er geen enkele aandacht is voor gedragsverandering. Maar als u een keer échte verandering wilt dan zowel medewerkers als managers hun gedrag aanpassen. Theo Janssen laat aan de hand van psychologische gedragsprincipes zien hoe dit mogelijk is.

15.00 uur Korte netwerkbreak

15.30 uur Teamcultuur: samen bouwen aan de tribes van morgen | Jitske Kramer

Sterke tribes hebben goed en eerlijk geregeld wie mag meedoen, meepraten en meebeslissen. Jitske Kramer maakt inzichtelijk hoe culturen, tribes, zich vormen in interactie en besluitvorming. Wat de rol van leiders hierin is. En hoe tribale guilty pleasures in de weg kunnen staan bij het vormen van open culturen.

Hoe kunnen we naar de verschillende perspectieven luisteren, en tegelijkertijd daadkrachtig handelen en een koers uitzetten. Dit vraagt inclusief leiderschap met power én love. Kampvuren en wezenlijke gesprekken, met aandacht voor dialoog en debat, voor harmonie en conflict. Een lezing die aanzet tot denken. Met antropologische inzichten uit de boeken Building Tribes, Deep Democracy en Jam Cultures.

16.30 uur Afsluiting door Hans van der Loo en netwerkborrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 599,- (incl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Vanaf 5 deelnemers bedragen de deelnamekosten € 499,- per persoon. Alle deelnemers ontvangen het boek 'Werkvuur'. Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Deze dag wordt georganiseerd door De Academie i.s.m. Managementboek. De Academie zal de deelnemersbevestiging verzorgen.

Ook interessant voor u"

19 SEP
Seminar
Op 19 september komen sprekers uit de nationale én internationale top samen in Amsterdam. Om je in één dag bij te praten over toekomstbestendig leiderschap: Future Focused Leadership. Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden