Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Psychologie van leiderschap

Realiseer meer impact in jouw organisatie

Seminar met Katja Staartjes, Elke Geraerts, Anje-Marijcke van Boxtel, Bas Kodden, Bart Brandsma

Seminar met Katja Staartjes, Elke Geraerts, Anje-Marijcke van Boxtel, Bas Kodden, Bart Brandsma

Psychologie van leiderschap

Realiseer meer impact in jouw organisatie

Met onder andere...

Katja Staartjes Katja Staartjes
Elke Geraerts Elke Geraerts
Anje-Marijcke van Boxtel Anje-Marijcke van Boxtel

Over dit seminar

Een team leiden, leiderschap tonen, een goede en inspirerende leider zijn.

Het klinkt simpeler dan het is. Leiderschap van nu evolueert van ik naar wij. Het gaat om de relatie. Door meer inzicht te krijgen in het gedrag van je individuele collega’s, het team als geheel en jezelf kun jij de kwaliteit van leiderschap vergroten.

Vijf topsprekers geven je nieuwe inzichten in de psychologie van leiderschap in onzekere tijden én handvatten om morgen mee aan de slag te gaan.

Laat je inspireren door deze spraakmakende experts:

  • Elke Geraerts vertelt over authentieke intelligentie
  • Bas Kodden roept op te stoppen met saboteren van jezelf en je organisatie
  • Bart Brandsma spreekt over polarisatie en leiderschap
  • Katja Staartjes neemt je mee op expeditie waarbij het draait om samenwerken
  • Dagvoorzitter Anje-Marijcke van Boxtel zoomt in op leiderschapsgedrag in een dynamische wereld

Boekenpakket bij dit seminar

Topteams - Samen bergen verzetten
Katja Staartjes
Topteams - Samen bergen verzetten
34,50
The Devil Inside
Bas Kodden
The Devil Inside
27,75

Programma

08:30 Ontvangst en registratie
09:30 Opening
16:30 Afsluiting en borrel
09:30 Leiderschapsgedrag in een dynamische wereld
"Psychologie & Leiderschap. Mijn intrigerende vakgebied maar vooral ook een winning combination in deze tijden." aldus Anje-Marijcke van Boxtel. En geen wonder: in onze VUCA-wereld helpen ze ons navigeren in de steeds nieuwe realiteit. Om die realiteit te duiden en de juiste beslissingen te nemen is behendigheid en personality gevraagd. Jezelf leiden, je mensen leiden maar vooral ook het leiden van effectieve samenwerking binnen en buiten je organisatie, vraagt continue ontwikkeling stelt nieuwe eisen aan ons leiderschap’. Anje-Marijcke van Boxtel, tevens dagvoorzitter, laat zien dat leiderschapsgedrag besmettelijk is en stelt de vraag ‘hoe creëer jij steile ontwikkelcurves?’. ✔ Grote leiders leiden allereerst zichzelf ✔ De drang naar controle is instinctief; leiderschap vergt zelfkennis en moed ✔ It is all about learning and growing, not about ego and knowing Anje-Marijcke opent de dag met een korte sessie over leiderschapsgedrag.
10:00 The Devil Inside: stop met het saboteren van jezelf en je organisatie
Bas Kodden laat zien hoe je als persoon bepaalde gewoontes hebt ontwikkeld en helpt je te analyseren waarom je je op een bepaalde manier gedraagt en hoe je die cirkel kunt doorbreken. Hoe meer je dat interne stemmetje – je devil inside – het zwijgen kunt opleggen, hoe beter je in staat bent om te groeien en hoe meer anderen je leiderschap herkennen. ✔ Doorbreek de vicieuze cirkel: alles draait om leiderschap en de juiste(!) vorm van motivatie ✔ Onze triggers van angst, ego en (een teveel aan) empathie ✔ Ontwikkel het (persoonlijk) leiderschap in anderen: leer leiding te laten nemen ✔ Vind jouw devil inside en groei in je leiderschap
11:10 Ochtendbreak
11:40 Leiderschapslessen voor depolarisatie
Doordat de maatschappij steeds meer te maken heeft met polarisatie, neemt de vraag toe naar een manier om hier als professional mee om te gaan. Dit geldt voor professionals op bestuurlijk niveau, in het onderwijs, in (publieke) organisaties, in de politiek en in het publieke debat. Bart Brandsma deelt aan de hand van een nieuw model zijn depolarisatiestrategie. Hoe kun je het beste omgaan met polarisatie en een stap verder, hoe kun je bijdragen aan depolarisatie? 4 gamechangers voor depolarisatie: ✔ Niet de polen bestrijden, maar versterk het midden ✔ Niet voor of tegen, maar vind het echte vraagstuk ✔ Hoe ga je geloofwaardig en kwetsbaar in het (stille) midden staan? ✔ Schort het oordeel op, hanteer een milde toon “Leiderschap tonen in depolarisatie betekent leiden vanuit het midden."
12:45 Netwerklunch
13:40 Leiders met authentieke intelligentie
In tijden van digitalisering klinkt steeds luider de vraag of wij mensen nog wel kunnen opboksen tegen robots en artificiële intelligentie. Elke Geraerts laat zien hoe jij je als leider kan inzetten op uniek-menselijke kwaliteiten om zo jouw professionele toekomst veilig te stellen. En welke troeven kun je het best verankeren in het dna van je organisatie? ✔ Haal meer uit jouw mentaal kapitaal ✔ Waarop zet jij in met jouw leiderschap? ✔ Ontwikkel authentieke relaties in jouw organisatie Concrete inspiratie voor leiders die al met beide voeten in de toekomst (willen) staan.
14:50 Korte middagbreak
15:20 Samen op expeditie
Katja Staartjes neemt je mee met haar beelden en verhalen naar de hoogste toppen van de wereld waar je leeft op het scherpst van de snede. Reis mee met een expeditie van 2000 kilometer door de Himalaya, een grensverleggend avontuur. Krijg waardevolle inzichten in persoonlijk leiderschap en teamwork. Ben je – individueel en als team - werkelijk gemotiveerd en kun je omgaan met onzekerheid en tegenslag? ✔ Een team is zo sterk als de zwakste schakel ✔ Persoonlijke ontwikkeling vindt plaats buiten de comfortzone ✔ Omgaan met je eigen grenzen en die van het team: erkennen, bewaken en verleggen ✔ Commitment: voor het gemeenschappelijke doel én voor elkaar. ✔ Goed leiderschap vraagt om je ego opzij te zetten. Hoe overbrug je verschillen?
16:30 uur Afsluiting en netwerkborrel

Sprekers

Katja Staartjes
Katja Staartjes
teamcoach, 1e Nederlandse vrouw op de Mount Everest
Elke Geraerts
Elke Geraerts
Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze is CEO bij Better Minds at Work, dat bedrijven helpt om het mentaal kapitaal van hun werknemers te verhogen.
Anje-Marijcke van Boxtel
Anje-Marijcke van Boxtel
Organisatiepsycholoog, teamcoach Brunel, Volvo Ocean Race
Bas Kodden
Bas Kodden
Bas is als hoogleraar Leiderschap- & Managementontwikkeling en directeur van het Executive MBA programma werkzaam bij Nyenrode Business Universiteit.
Bart Brandsma
Bart Brandsma
Bart Brandsma is filosoof en 'expert polarisatie'. Hij adviseert en traint met management en leiderschap, bij politie, met officieren van justitie, ministers, docenten, journalisten, burgemeesters en tal van andere professionals die willen leren acteren in de toenemende dynamiek van wij-zij denken.

Praktische informatie

Locatie

Landgoed Zonheuvel, Doorn
Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

Routebeschrijving

Programma

09.00 uur Ontvangst en registratie met koffie en thee

09.30 uur Leiderschapsgedrag in een dynamische wereld - Anje-Marijcke van Boxtel

10.00 uur The Devil Inside: stop met het saboteren van jezelf en je organisatie - Bas Kodden

11.10 uur Ochtendbreak
 
11:25 uur Leiderschapslessen voor depolarisatie - Bart Brandsma

12:30 uur Netwerklunch
 
13:40 uur Leiders met authentieke intelligentie - Elke Geraerts

14:50 uur Korte netwerkbreak
 
15:15 uur Samen op expeditie - Katja Staartjes

16:30 uur Afsluiting door Anje-Marijcke van Boxtel en netwerkborrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 625,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het boekenpakket ter waarde van € 53,45 (incl. btw). Wellicht is een of meerdere boeken reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot vier weken voor aanvang van het congres kunt u kosteloos annuleren (uitsluitend schriftelijk). In geval van annulering na vier tot twee weken voor aanvang van het congres bent u 25% van het inschrijfgeld verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang van het congres bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Op dit moment gaan we er vanuit dat er op 12 oktober geen beperkingen voor samenkomst meer gelden. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen ten aanzien van Covid en zullen wij ons houden aan eventuele maatregelen die de overheid (al of niet bij monde van het RIVM) voorschrijft.

Ook interessant voor u"

19 MRT
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-
21 MRT
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
11 APR
Masterclass
We weten allemaal dat elkaar aanspreken niet leuk is, maar wel veel oplevert. Als u mensen duidelijk laat weten waar ze aan toe zijn en ervoor zorgt dat feedback veilig voelt, helpt ze dat plezierig en beter samen te werken, melden ze zich minder vaak ziek en komt er ruimte vrij voor nieuwe ideeën. Meer
699,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden