Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Leidinggeven aan topteams

Zorg voor mentale veerkracht, samenhang & daadkracht

Seminar met Jitske Kramer, Rini van Solingen, Gytha Heins, Wouter de Jong, Marc Lammers

Seminar met Jitske Kramer, Rini van Solingen, Gytha Heins, Wouter de Jong, Marc Lammers

Leidinggeven aan topteams

Zorg voor mentale veerkracht, samenhang & daadkracht

Met onder andere...

Jitske Kramer Jitske Kramer
Rini van Solingen Rini van Solingen
Gytha Heins Gytha Heins

Over dit seminar

Gelet op de huidige situatie en de nieuwste maatregelen omtrent COVID-19 kan dit seminar niet op de geplande datum door gaan. Zodra duidelijk is wanneer dit weer mogelijk is, zullen wij iedereen informeren.

Verandering is van alle tijden. De meeste leidinggevenden en hun teams zijn inmiddels behoorlijk gewend aan de dynamiek van dit tijdperk. Een tijdperk waarin technologie veranderingen extra aanjaagt. Een uitzonderlijke crisis zoals we die nu echter mee maken, wereldwijd, zorgt voor een uitzonderlijke dynamiek en verlangt meer van iedereen dan ‘normaal’.

Op 29 oktober organiseert Managementboek in de mooie omgeving van Landgoed Zonheuvel in Doorn een hele dag voor leidinggevenden, teamleden en -coaches die op zoek zijn naar een nieuwe balans en veerkracht in hun leven en werk. Die zoeken naar instrumenten die de samenhang en daadkracht in hun organisatie, hun team vergroten. Die optimaal willen samenwerken en presteren, ook als dat vaker op afstand is.

Deze topsprekers gaan met jou aan de slag:

 • Jitske Kramer - Samenwerken in crisis: van twijfel naar daadkracht
 • Gytha Heins – Aanspreken? Gewoon doen!
 • Wouter de Jong –  Realiseer meer wils- en veerkracht bij jezelf en je team
 • Rini van Solingen  - Leidinggeven aan zelforganiserende teams
 • Marc Lammers – Hoe krijg je jezelf en je team in flow?

Kom ook naar deze energieke dag vol concrete inspiratie, praktische tips en bruikbare oefeningen om meer uit jezelf en je team te halen.

N.B. Er zijn groepskortingen mogelijk vanaf 5 deelnemers. Stuur ons een e-mail voor een aanbod op maat: events@managementboek.nl.

-----------------------------------------------------------------

Coronavirus update: meldingsplicht bijeenkomsten
Op vrijdag 18 september j.l. heeft het kabinet extra lokale maatregelen aangekondigd voor 6 veiligheidsregio’s. Voor events (in deze veiligheidsregio’s) geldt: bijeenkomsten mogen plaatsvinden mits deze worden aangemeld bij de desbetreffende gemeente. Dit is uiteraard ook voor deze bijeenkomst geregeld. Daarnaast hebben wij extra hygiëne- en afstandsmaatregelen getroffen om voor alle deelnemers, sprekers en medewerkers een veilig seminar te kunnen bieden.

Boekenpakket bij dit seminar

De bijenherder
Rini van Solingen
De bijenherder
20,-
Aanspreken? Gewoon doen!
Gytha Heins
Aanspreken? Gewoon doen!
23,95
89
FLOW - van goed naar goud
Marc Lammers
FLOW - van goed naar goud
19,95

Programma

09:30 ontvangst en koffie
10:00 Start programma
16:30 Afsluiting en borrel
10:15 Aanspreken? Gewoon doen!
We willen allemaal dat onze collega’s hun afspraken nakomen, dat we kort en krachtig vergaderen en dat iedereen eerlijk zegt wat hij vindt en doet wat-ie zegt. We denken dat het creëren van een aanspreekcultuur de oplossing is en vragen ons af waarom zíj (de voorzitter, het MT, mijn leidinggevende) er niets van zeggen. Per saldo verandert er weinig en wordt gedrag waar we allemaal een hekel aan hebben (online en offline) gewoon getolereerd. Maar als we samen verder willen komen in een tijd vol onzekerheid, dan is eerlijkheid een absolute voorwaarde. Gytha Heins deelt praktische oplossingen die helpen elkaar scherp te houden en lastige gesprekken, gewoon aan te gaan.
11:15 Leidinggeven aan zelforganiserende teams
Organisaties die al veel langer werkten met zelforganiserende en resultaatgerichte teams, hadden en hebben het tijdens de Coronacrisis een stuk eenvoudiger. Het enige dat echt veranderde was het thuiswerken, maar de teams zelf hun ding laten doen, dat deden ze al veel langer. Rini van Solingen gaat in op het leidinggeven als een imker. Hoe doe je dat en wat vraagt dat van jezelf in deze tijd? Hoe realiseer je optimale resultaten, ook op afstand? Waar moet je mee stoppen én waar moet je nu juist mee starten?
12:15 lunch
13:15 Realiseer meer wils- en veerkracht bij jezelf en je team
Alles loopt anders dan voorzien. Het jaar 2020 vraagt aanpassingsvermogen, positiviteit en veerkracht. Oftewel meer mentale fitheid van jezelf en je team. Daarom neemt Wouter je mee in zijn sportschool voor de geest. Want echt, je hersenkwabben zijn net als een te dikke pens heel goed te trainen. Gebaseerd op nieuwste wetenschappelijke inzichten en praktische technieken gaan we je mentale conditie verbeteren. Hoe zorg je voor meer veerkracht? Hoe blijf je en je team wendbaar en flexibel in onzekere tijden? Hoe train je je aandachtspier voor een betere concentratie en focus? Een proteïne-shake voor je hersenen!
14:15 Hoe krijg je jezelf en je team in flow?
Iedereen herkent het gevoel van flow. Dat voelt goed en het leidt tot onvermoede prestaties. Zo’n flow is volgens voormalig hockey topcoach Marc Lammers maakbaar. Je kunt een team of een organisatie in een flow brengen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat jezelf en het team in die flow terecht komt? Hoe behaal je samen een topprestatie, die je vooraf niet voor mogelijk had gehouden? Dit alles onder het motto ‘Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus'.
15:15 Middagbreak
15:45 Samenwerken in crisis: van twijfel naar daadkracht
Corona heeft ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock gebracht. Zonder een stap buiten de deur te zetten zijn onze menselijke gewoonten en routines in de war geschopt en zoeken we massaal naar het nieuwe normaal. Het ene moment zakt de moed je in de schoenen en het andere moment voel je een zee aan energie om door te zetten. Het lijken grillige emotionele golven die je kunnen overspoelen. Maar in wezen zijn het vier voorspelbare fases die iedereen in een net iets ander tempo doorloopt. Dit ondertussen, deze buitengewone tijd, vraagt om power én love en een helder veranderverhaal. Leef jij een crisis of een transformatie? Jitske zal inspelen op de actuele situatie en wat dit voor teams, leiderschap en samenwerking betekent.
16:45 Afsluiting en borrel

Sprekers

Jitske Kramer
Jitske Kramer
Drs. Jitske Kramer is corporate antropoloog, spreker, ondernemer, facilitator. Oprichter van HumanDimensions. Trainer van het jaar 2013. Auteur van 'Normaal is Anders', 'Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid', 'Wow! Wat een verschil', 'Jam Cultures', 'De Corporate Tribe' (managementboek van het jaar 2016), 'Building Tribes' (shortlist managementboek van het jaar 2019), 'Jam Cultures (2019) en 'Werk heeft het gebouw verlaten' (2020). Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze kijkt naar de wereld en organisaties door het oog van een antropoloog. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in. “Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig te nadenken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”
Rini van Solingen
Rini van Solingen
Rini van Solingen (prof. dr. ir.) is spreker, schrijver, docent en ondernemer. Hij is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Daar leidt hij het onderzoek en onderwijs rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams. Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises. Hij is een van de hoofddocenten van de masterclass www.Leading-Agile-Transformations.com. Rini is auteur van een aantal managementboeken, waaronder De Kracht van Scrum (samen met Eelco Rustenburg), Scrum voor Managers (samen met Rob van Lanen), De Responsive Enterprise (samen met Vikram Kapoor) en De Bijenherder. Deze boeken zijn ook verschenen in het Engels en het Duits.
Gytha Heins
Gytha Heins
Gytha Heins helpt managers en managementteams op een effectievere en efficiëntere manier hun doelstellingen te realiseren. Daarbij wordt gewerkt aan zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ zaken. Ze deed drie jaar onderzoek naar aanspreekgedrag en schreef daarover het praktische boek Aanspreken? Gewoon doen!.
Wouter de Jong
Wouter de Jong
Wouter de Jong is veelgevraagd spreker en mindfulness trainer. Hij studeerde af in Nederlands recht, aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere in GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn bestseller ‘Mindgym: Sportschool voor je geest’ kwam in 2018 uit bij Maven Publishing, begin 2019 volgde ‘Mindgym Work-outs’. Eind 2019 verscheen zijn superpopulaire boek voor kinderen: 'Superkrachten voor je hoofd', oftewel Mindgym voor kids. De Jong geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties.
Marc Lammers
Marc Lammers
Marc Lammers (1969) is niet alleen een fervent sportman, hij is ook een unieke innovator. Van zijn hand zijn hockeyvernieuwingen zoals lammeren, Sinterklaas-stick en de videobril. Van 2001 tot 2008 was hij bondscoach van het Nederlands dameshockeyelftal. Ondanks menige crisis won hij het Europees Kampioenschap (2003), de Champoins Trophy (2004), het Europees Kampioenschap (2005), het Wereldkampioenschap (2006), de Champions Trophy (2007) en uiteindelijk de Olympische Spelen (2008).

Praktische informatie

Locatie

Landgoed Zonheuvel, Doorn
Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

Routebeschrijving

Programma

10.00 uur Opening

10.15 uur Aanspreken? Gewoon doen! – Gytha Heins

We willen allemaal dat onze collega’s hun afspraken nakomen, dat we kort en krachtig vergaderen en dat iedereen eerlijk zegt wat hij vindt en doet wat-ie zegt. We denken dat het creëren van een aanspreekcultuur de oplossing is en vragen ons af waarom zíj (de voorzitter, het MT, mijn leidinggevende) er niets van zeggen. Per saldo verandert er weinig en wordt gedrag waar we allemaal een hekel aan hebben (online en offline) gewoon getolereerd. Maar als we samen verder willen komen in een tijd vol onzekerheid, dan is eerlijkheid een absolute voorwaarde. Gytha Heins deelt praktische oplossingen die helpen elkaar scherp te houden en lastige gesprekken, gewoon aan te gaan.

11.15 uur Leidinggeven aan zelforganiserende teams – Rini van Solingen

Organisaties die al veel langer werkten met zelforganiserende en resultaatgerichte teams, hadden en hebben het tijdens de Coronacrisis een stuk eenvoudiger. Het enige dat echt veranderde was het thuiswerken, maar de teams zelf hun ding laten doen, dat deden ze al veel langer. Rini van Solingen gaat in op het leidinggeven als een imker. Hoe doe je dat en wat vraagt dat van jezelf in deze tijd? Hoe realiseer je optimale resultaten, ook op afstand? Waar moet je mee stoppen én waar moet je nu juist mee starten?

12.15 uur Lunch

13.15 uur Realiseer meer wils- en veerkracht bij jezelf en je team – Wouter de Jong

Alles loopt anders dan voorzien. Het jaar 2020 vraagt aanpassingsvermogen, positiviteit en veerkracht. Oftewel meer mentale fitheid van jezelf en je team. Daarom neemt Wouter je mee in zijn sportschool voor de geest. Want echt, je hersenkwabben zijn net als een te dikke pens heel goed te trainen. Gebaseerd op nieuwste wetenschappelijke inzichten en praktische technieken gaan we je mentale conditie verbeteren.  Hoe zorg je voor meer veerkracht? Hoe blijf je en je team wendbaar en flexibel in onzekere tijden? Hoe train je je aandachtspier voor een betere concentratie en focus? Een proteïne-shake voor je hersenen!

14.15 uur Hoe krijg je jezelf en je team in flow? – Marc Lammers

Iedereen herkent het gevoel van flow. Dat voelt goed en het leidt tot onvermoede prestaties. Zo’n flow is volgens voormalig hockey topcoach Marc Lammers maakbaar. Je kunt een team of een organisatie in een flow brengen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat jezelf en het team in die flow terecht komt? Hoe behaal je samen een topprestatie, die je vooraf niet voor mogelijk had gehouden? Dit alles onder het motto ‘Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus'.

15.15 uur Middagbreak

15.45 uur Samenwerken in crisis: van twijfel naar daadkracht – Jitske Kramer

Corona heeft ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock gebracht. Zonder een stap buiten de deur te zetten zijn onze menselijke gewoonten en routines in de war geschopt en zoeken we massaal naar het nieuwe normaal. Het ene moment zakt de moed je in de schoenen en het andere moment voel je een zee aan energie om door te zetten. Het lijken grillige emotionele golven die je kunnen overspoelen. Maar in wezen zijn het vier voorspelbare fases die iedereen in een net iets ander tempo doorloopt. Dit ondertussen, deze buitengewone tijd, vraagt om power én love en een helder veranderverhaal. Leef jij een crisis of een transformatie? Jitske zal inspelen op de actuele situatie en wat dit voor teams, leiderschap en samenwerking betekent.

16.45 uur Afsluiting en borrel

Voorwaarden

Gelet op de huidige situatie en nieuwste maatregelen omtrent COVID-19 weten wij op dit moment uiteraard nog niet of dit seminar op de geplande datum door kan gaan. Uiteraard kunnen deelnemers ten allen tijde hun aanmeling annuleren. Definitieve bevestiging en facturatie zal nu i.i.g. niet plaats vinden.

Wat kost het? De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 599,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt een boekenpakket t.w.v. € 63,45.

N.B. Er zijn groepskortingen mogelijk vanaf 5 deelnemers. Stuur ons een e-mail voor een aanbod op maat: events@managementboek.nl.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

----------------------------------------------------------------

In verband met de 1,5 meter afstand- en hygiënemaatregelen maximeren wij het aantal deelnemers op basis van de RIVM norm tot 100 personen.

Mocht het seminar onverhoopt niet plaats kunnen vinden, vanwege een langere impact van het Corona-virus, dan blijft het aangeschafte ticket geldig en kan gebruikt worden voor het verplaatste seminar. Bent u op die datum verhinderd, dan annuleren wij uiteraard kosteloos uw aanmelding.

Ook interessant voor u"

12 OKT
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-
18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
06 SEP
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-
2.120,-
% VROEGBOEKKORTING

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden