Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Online college

Ruis & de kunst van het kritisch denken

Speciale gast: wereldberoemd nobelprijswinnaar Daniel Kahneman

Online college met Daniel Kahneman, Ben Tiggelaar, Margriet Sitskoorn, Sanne Blauw

Online college met Daniel Kahneman, Ben Tiggelaar, Margriet Sitskoorn, Sanne Blauw

Ruis & de kunst van het kritisch denken

Speciale gast: wereldberoemd nobelprijswinnaar Daniel Kahneman

Met onder andere...

Daniel Kahneman Daniel Kahneman
Ben Tiggelaar Ben Tiggelaar
Margriet Sitskoorn Margriet Sitskoorn

Over dit online college

Sprekers voor de digitale sessie
In de digitale sessie is onze -zeer- speciale gast Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman. 87 jaar oud, live vanuit New York. Hij deelt inzichten uit zijn nieuwste boek Ruis (Noise) én hij beantwoordt vragen van gastsprekers en deelnemers. Onze gastsprekers Ben Tiggelaar, Margriet Sitskoorn en Sanne Blauw delen hun inzichten met u.

Boekenpakket bij dit online college

RUIS
Daniel Kahneman
RUIS
24,99

Programma

15:00 Opening door Ben Tiggelaar
17:00 Einde programma
15:15 uur Deel 1: Ruis - een fout in het menselijke beoordelingsvermogen
Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman deelt de beste ideeën uit zijn nieuwste boek Ruis met ons! Live vanuit New York City: - Wat is Ruis en hoe beïnvloedt het ons beoordelingsvermogen? - Hoe kunnen we ruis verminderen om betere beslissingen te nemen in zakelijke taken? - Wat zijn praktische gevolgen hiervan voor bijvoorbeeld creatieve strategieën, prestatiebeoordeling en werving en selectie. 15.40: Vraag- en antwoordsessie Interactieve vraag- en antwoordsessie waarin experts en kijkers hun vragen kunnen stellen aan Daniel Kahneman. Geëvalueerd door Ben Tiggelaar.
16:00 uur Deel 2: Hoe werk je 'ruisvrij'
Drie reflecties door onze experts. 1. Ben Tiggelaar: Hoe kunnen we onze kennis van Ruis gebruiken in gedragsveranderingsprocessen? 2. Margriet Sitskoorn: Wat betekent onze kennis van Ruis voor onze 'breinproductiviteit'? 3. Sanne Blauw: Wat kunnen we doen om Ruis te verminderen bij het iterpreteren van data en getallen? Het hele programma wordt in het Engels gegeven.

Sprekers

Daniel Kahneman
Daniel Kahneman
Daniel Kahneman is emeritus hoogleraar psychologie aan Princeton University en hoogleraar Public Affairs aan de Woodrow Wilson School of Public and International Affairs. Daniel Kahneman is de grondlegger van de gedragseconomie en de geluksstudies. Hij maakte korte metten met het idee van de rationeel calculerende mens die in zijn eigen voordeel handelt. Daarvoor in de plaats introduceerde hij de feilbare menselijke psyche in de economie, gekenmerkt door gebrekkig oordeelsvermogen in onzekere omstandigheden. Voor zijn baanbrekend onderzoek won hij in 2002 als eerste psycholoog de Nobelprijs voor de economie. Kahnemans onderzoek heeft grote invloed gehad op auteurs als Malcolm Gladwell (Het beslissende moment), Nassim Taleb (De zwarte zwaan) en Steven Levitt (Freakonomics).
Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar
Dr. Ben Tiggelaar is onafhankelijk gedragswetenschapper en auteur. Hij studeert al ruim dertig jaar op leiderschap en verandering. Zowel in Nederland als daarbuiten geldt hij als een van de absolute topsprekers en trainers binnen zijn vakgebied. Ben schreef meerdere bestsellers, waaronder "Dromen Durven Doen", "Mooi werk", "MBA in één dag" en "De Ladder". Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column voor NRC Handelsblad over werk en management. Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.
Sanne  Blauw
Sanne Blauw
Sanne Blauw is econometrist en journalist. In 2014 promoveerde ze bij de Erasmus School of Economics. Toen ze voor haar proefschrift aan 237 respondenten vroeg hoe gelukkig ze waren op een schaal van één tot tien, begon ze te twijfelen. Is geluk wel in cijfers te vangen? Die ene vraag lanceerde haar journalistieke carrière. Ze werd correspondent Ontcijferen bij De Correspondent, met maar één doel: de bizarre invloed van cijfers op ons leven zichtbaar maken. Zo werd ze een van de meest gelezen correspondenten op het platform en een van de meest gevolgde econometristen op Twitter. Maar, wat zeggen al die cijfers nu eigenlijk?

Praktische informatie

Locatie

Thuiskantoor
Thuiskantoor

Routebeschrijving

Programma

15.00 Opening door Ben Tiggelaar
15:15 Deel 1: Ruis - door Daniel Kahneman
16:00 Deel 2: Hoe werk je 'ruisvrij'
17:00 Einde van de masterclass

Voorwaarden

Hoe schrijf ik in?
Dat kan op twee manieren.

Wat kost het?
De kosten voor dit seminar zijn: € 395,- (excl. BTW).  

Op alle seminars van DenkProducties zit een 100% tevredenheidsgarantie: ze zijn elke euro waard. Fijn om te weten.

Annuleren
U kunt tot 1 week voor een digitale masterclass kosteloos annuleren, omboeken naar een andere masterclass of een collega in uw plaats sturen. Stuur hiervoor een mailtje naar customercare@denkproducties.nl 

Groepsarrangementen
Voor organisaties die meerdere deelnemers afvaardigen, hebben we speciale groepsarrangementen. Daarbij hoort uiteraard een lagere deelnameprijs. Groepskorting vanaf 5 deelnemers. Interesse? Mail naar customercare@denkproducties.nl

Ook interessant voor u"

18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
02 NOV
Event
Managers en medewerkers ervaren dat huidige organisatierollen en -modellen niet meer werken. Ze willen terug naar waar het in de praktijk werkelijk om zou moeten gaan: op zoek naar eigen verantwoordelijkheid en de klant centraal. Ze willen terug naar de bedoeling. Meer
495,-
09 NOV
Seminar
Hét seminar over presenteren en overtuigen! Met Verbaal Meester Remco Claassen! Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden