Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Van winst naar waarde

Organiseren en leidinggeven vanuit een waardegedreven businessmodel

Seminar met Jeroen Smit, Sander Heijne, Wouter Hart, Martin van Staveren, Alex van Hooff, Astrid Elburg, Steijn van Kreij

Seminar met Jeroen Smit, Sander Heijne, Wouter Hart, Martin van Staveren, Alex van Hooff, Astrid Elburg, Steijn van Kreij

Van winst naar waarde

Organiseren en leidinggeven vanuit een waardegedreven businessmodel

Met onder andere...

Jeroen Smit Jeroen Smit
Sander Heijne Sander Heijne
Wouter Hart Wouter Hart

Over dit seminar

Voor wie is dit congres?

Voor iedereen die het lef heeft om andere wegen in te slaan. Voor leidinggevenden, beleidsmakers, kwaliteits-, proces- en HR-managers. Voor bestuurders, (financieel) directeuren en controllers. Kortom, voor iedereen die mee wil werken aan betekenisvolle organisaties van de toekomst.

Thema's tijdens het congres:

  • Inzicht in een ander economisch model en het lef om radicaal nieuwe wegen in te slaan
  • Waardevolle doelen realiseren in een onzekere wereld
  • De balans tussen kosten en doelen zoals duurzaamheid en kwaliteit
  • De kunst van veranderen; met minder beheersbaarheid betere prestaties neerzetten
  • Vernieuwend en risicogestuurd leiderschap

Alle deelnemers krijgen Managementboek van het Jaar 2021 Fantoomgroei cadeau. 

Boekenpakket bij dit seminar

Fantoomgroei
Sander Heijne
Fantoomgroei
20,-

Programma

08:45 Ontvangst
9:30 Start seminar
17:00 Einde seminar
09:30 Opening door Jeroen Smit
9:45 De natuur als kern van je waarde
De missie van Burgers' Zoo is om dieren te beschermen en te behouden om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de grote diversiteit van de natuur. Dichtbij huis in Arnhem maar ook verder weg in grote natuurprojecten. Al jaren zet Burgers' Zoo zich in voor een duurzame toekomst. Zo wordt al ruim 30 jaar een natuurgebied in Berlize ter grootte van 400 vierkant kilometer beschermd. Een verhaal over de combinatie van waarde creëren voor de natuur, gekoppeld aan het succesvol houden van een grote organisatie.
10:00 Langetermijnwaarde versus kortetermijnwinst
Hoe kan het dat de economische groei maar doorgaat, dat bedrijven steeds meer winst maken, maar dat werknemers die daar voor zorgen, daar nauwelijks iets van merken? Een economie die alleen maar draait om meer produceren en consumeren, is eindig. We moeten op zoek naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. Hoe verdelen we de waarde die we creëren, hoe bewaken we dat we de goede dingen doen en hoe verankeren we dit op lange termijn? Op zoek naar een nieuwe manier om de economie wél te laten werken voor iedereen.
11:00 Pauze
11:30 Als het verhaal verandert
Als we vanuit een andere insteek gaan kijken naar de focus van onze organisatie, vraagt dat ook een andere aansturing, een andere cultuur en ander gedrag. Hoe kunnen we de waardegedrevenheid echt tot de start van ons denken maken? Wat is eigenlijk de bedoeling en hoe komen we los van het systeem? Voorbij de producten die we aanbieden of interne procesafspraken die we gemaakt hebben en in het geloof dat echt goede waarde-oriëntatie uiteindelijk de beste strategie is voor iedereen.
12:30 Lunch
13:30 Waardevolle doelen realiseren in een onzekere wereld
We werken tegenwoordig aan tal van complexe vraagstukken in een dynamische, onzekere wereld. Een wereld met volop risico’s én volop kansen. Hoe kunnen we waardegedreven omgaan met deze realiteit? Ofwel, hoe kunnen we waardevolle doelen realiseren, innoveren en maatschappelijke waarde creëren, ondanks onvermijdelijke waardespanning? Meer instrumenteel risicomanagement is geen oplossing. Het ontwikkelen van risicoleiderschap biedt wél kansen. Of je nou leidinggevende of een vakinhoudelijke professional bent.
14:30 Balanceren tussen geld en het goede
Jeroen Smit in gesprek met Stijn van Kreij over zijn onderneming Butterfly Effect. Butterfly Effect verbindt mensen met en zonder beperking door huisvesting te realiseren voor vrijwilligers op zorglocaties. De vrijwilligers wonen op een prachtige landelijke locaties in tiny houses, hiervoor betalen ze een geringe huur én ze verlenen diensten aan de zorginstelling en diens bewoners. - Winst voor iedereen: op deze manier vergroten we het welzijn van mensen met een beperking en dragen we bij aan het verlagen van de werkdruk in de zorg. En ondertussen doen we ook iets aan het grote tekort aan kleinschalige huisvesting voor een-persoons-huishoudens. - Welke doelen heeft Stijn van Kreij zich gesteld met zijn onderneming en hoe ziet zijn businessmodel eruit?
15:00 Pauze
15:30 Vernieuwend leiderschap: winst plus waarde-creatie
Mensen zijn het belangrijkste arbeidskapitaal van organisaties. Zij brengen kennis en structuur en uiteindelijk geven zij richting aan elk bedrijf of organisatie. Investeren in leiderschap en persoonlijke ontwikkeling is dan ook onontbeerlijk. Meer dan ooit is er reden voor vernieuwing. Innovatie van diensten, producten, werkwijzen maar ook van karakters. We snakken naar flexibiliteit en wendbaarheid. We moeten onszelf opnieuw uitvinden. Sommigen doen dat snel en van nature, anderen hebben iets te leren en een iets te grote groep heeft daar moeite mee. Wat staat ons te doen? Welk leiderschap hebben we nodig?
16:30 Afsluiting door Jeroen Smit

Sprekers

Jeroen Smit
Jeroen Smit
onderzoeksjournalist, auteur van de bestsellers ‘Het drama Ahold’ en ‘De Prooi'.
Sander Heijne
Sander Heijne
Onderzoeksjournalist, historicus en programmamaker Sander Heijne werkte jaren als journalist voor de Volkskrant en daarna De Correspondent en schreef Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u. Samen met Hendrik Noten schreef hij Fantoomgroei, winnaar Managementboek van het Jaar 2021.
Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart is oprichter/adviseur van Verdraaide Organisaties, schrijver en spreker. Hij is voortdurend op zoek naar patronen die kunnen helpen dichter bij de bedoeling te werken en te leven.
Martin van Staveren
Martin van Staveren
Martin van Staveren is adviseur, auteur, docent en spreker. Hij ontwikkelde het gedachtegoed voor risicoleiderschap. Met zijn bureau VSRM helpt hij organisaties doelgericht om te gaan met risico’s én kansen in complexe situaties. Eerder schreef hij onder andere Risicogestuurd werken (2015), Risicoleiderschap (2018) en Iedereen Risicoleider (2020).
Alex van Hooff
Alex van Hooff
Alex van Hooff is ondernemer, natuurbeschermer en directeur van Koninklijke Burgers' Zoo.
Astrid Elburg
Astrid Elburg
Astrid Elburg ondersteunt organisaties op het gebied van ontwikkeling van ethisch, strategisch en persoonlijk leiderschap. Ze is adviseur, docent en auteur van o.a. Gunnen! De kracht van vernieuwend leiderschap.
Steijn van Kreij
Steijn van Kreij
Stijn van Kreij is oprichter van Butterfly Effect. Hij gelooft in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag. Met Butterfly Effect maakt hij met kleine woningen grote impact. Behalve ondernemer is Stijn ook artiest/zanger.

Praktische informatie

Locatie

Burgers zoo, Arnhem
Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Routebeschrijving

Programma

8.45 Ontvangst
9.30 Opening

9.45 Alex van Hooff: De natuur als kern van je waarde
10:00 Sander Heijne: Langetermijnwaarde versus kortetermijnwinst

11:00 Pauze

11:30 Wouter Hart: Als het verhaal verandert

12:30 Lunch

13:30 Martin van Staveren: Waardevolle doelen realiseren in een onzekere wereld
14:30 Jeroen Smit: Balanceren tussen geld en het goede

15:00 Pauze

15:30 Astrid van Elburg: Vernieuwend leiderschap, winst plus waarde-creatie
16:30 Afsluiting door Jeroen Smit

17:00 Einde programma

 

Voorwaarden

Deze dag wordt georganiseerd door Verhaal met Impact in samenwerking met Managementboek. Uw aanmelding wordt bevestigd en gefactureerd door Verhaal met Impact.

Deelnamekosten
Normale prijs is €595 (ex. BTW ) per persoon.
Tot 15 oktober geldt een vroegboekkorting van €100.

Annulering
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan
gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot
twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel
kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u
het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich
altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door
een collega.

Vragen?
Voor inhoudelijk informatie kunt u zich wenden tot Judith de Geus via judith@verhaalmetimpact.nl.
Voor overige vragen kunt u terecht bij Loes Schokker via 06-10808010 of loes@verhaalmetimpact.nl

Ook interessant voor u"

14 MEI
Collegereeks
Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van je team, maar ook voor de ontwikkeling van je teamleden. In zes colleges verken je de belangrijkste aspecten van coachend leiderschap. Meer
2.495,-
30 MEI
Seminar
Voor dit exclusieve seminar zal Harvard Professor Amy Edmondson naar Nederland komen. Met haar beste ideeën over Psychologische Veiligheid. Ze zal laten zien wat organisaties en leiders kunnen doen om de perfecte omgeving voor teamwork te creëren. Meer
995,-
30 MEI
Seminar
Beleid en regels, we kunnen er niet omheen en hebben ze nodig. Zonder regels wordt het een chaos. Maar regels zitten je ook vaak in de weg. Wie maken de regels en voor wie zijn ze dan? Een blijvend spanningsveld tussen de systeemwereld en de praktijk. Maar goed nieuws! Want regels bieden ook ruimte. Meer
595,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden