Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Jaarcongres Teamcoaching

Impact maken met gezonde teams

Seminar met Jaco van der Schoor, Aty Boers, Martijn Vroemen, Ron Blaauw, Joriene Beks, Bregje Spijkerman, Jobbeke de Jong, Daan V. Rookmaaker, Margit Sleeuwenhoek

Seminar met Jaco van der Schoor, Aty Boers, Martijn Vroemen, Ron Blaauw, Joriene Beks, Bregje Spijkerman, Jobbeke de Jong, Daan V. Rookmaaker, Margit Sleeuwenhoek

Jaarcongres Teamcoaching

Impact maken met gezonde teams

Met onder andere...

Jaco van der Schoor Jaco van der Schoor
Aty Boers Aty Boers
Martijn Vroemen Martijn Vroemen

Over dit seminar

In de ochtend delen meesterteamcoaches Jaco van der Schoor, Aty Boers en Martijn Vroemen hun inzichten over gezonde teams met je. Daarna is het podium voor Ron Blaauw, de bekendste chef-kok van Nederland, die als geen ander weet hoe je teams onder grote druk laat presteren. In de middag kies je twee workshops van 90 minuten om je verder te verdiepen. Je kunt de kennis de volgende dag al gelijk toepassen en je team verder kan laten groeien.

Laat je inspireren door:

 • De absolute top van teamcoachend Nederland die jou nieuwe inzichten geeft
 • Chef-kok Ron Blaauw die je alles vertelt over teamprestaties onder grote druk
 • Uitgebreide workshops van 90 minuten waarmee je meteen aan de slag kan
 • Medeteamcoaches met wie je ervaringen en kennis uitwisselt

Programma

9:00 Ontvangst
9:30 Opening
16:30 Afsluiting en borrel
9:30 Opening door dagvoorzitter Jaco van der Schoor
9:45 uur De rollen van de teamcoach
Over wat precies 'een gezond team' is kun je van mening verschillen. En over wat de rol van jou als teamcoach daarin is dus ook. Ben jij de 'teamdokter' die ingrijpt als het niet goed loopt? Of ben jij een fitnesstrainer met focus op teamontwikkeling? Aan de hand van de trends en ontwikkelingen binnen teamcoaching vertelt Aty over de verschillende rollen die jij als teamcoach op je kan nemen en wat dat betekent voor je benadering; niet alleen van het team zelf, maar ook van de organisatie waar dat team deel van uitmaakt. In deze keynote krijg je handvatten om je rol als teamcoach (nog) professioneler in te vullen.
10:15 uur Een gezond team in een ongezonde omgeving
Martijn Vroemen houdt een pleidooi voor een holistische benadering van teamgezondheid. Daarbij focust hij op de mentale en spirituele dimensie van het team en gaat hij in op de vraag hoe jij als teamcoach de juiste accenten legt om je team gezond te krijgen en houden. Vervolgens belicht hij vanuit de systemische benadering de relatie tussen team en omgeving. Hoe creëer je een betere weerstand van een team, zelfs als de omgeving niet teamvriendelijk is?
10:45 Pauze
11:15 uur Uit de keuken
Waar komt een teaminspanning meer tot uiting dan in de keuken van de bekendste en origineelste chef-kok van Nederland? Ron Blaauw deelt met jou zijn inzichten en ervaringen over hoe hij zijn teams tot geweldige prestaties weet te brengen, zonder concessies te doen aan zijn kernwaarden.
11:45 uur Paneldiscussie
Dagvoorzitter Jaco van der Schoor stelt samen met jou vanuit het publiek en keynotesprekers Aty Boers, Martijn Vroemen en Ron Blaauw verschillende invalshoeken en inzichten binnen teamcoaching ter discussie. De kernvraag: waar sta jij nu als teamcoach en hoe wil je je verder ontwikkelen?
12:15 Lunch
13:00 Workshopronde 1
Er zijn twee workshopronders, in beide rondes kun je uit alle workshops kiezen.
workshop 1 Psychologische veiligheid in teams
In deze workshop laat Joriene Beks, bedrijfskundige en expert op het gebied van psychologische veiligheid, je eerst zien wat psychologische veiligheid is en hoe groot het belang ervan is binnen teams. Spoiler alert: als je het eenmaal doorhebt, kan je het nooit meer niet zien! Vervolgens ga je leren hoe jij als teamcoach psychologische veiligheid kan creëren. Joriene gaat het gesprek met je aan, maar brengt je met verschillende werkvormen ook letterlijk in beweging. Met deze workshop krijg je de tools om meteen aan de slag te kunnen met de psychologische veiligheid van je team om er zo snel mogelijk de vruchten van te plukken.
workshop 2 Hybride teams
Of je er als teamcoach enthousiast over bent, of niet; het is hybride werken wat de klok slaat. Trainer, teamcoach en Teamtalk-directeur Bregje Spijkerman vertelt jou de ins en outs van hybride samenwerken en je maakt kennis met de essentiële thema’s in groepsdynamiek bij hybride teams. Bovendien ga je aan de slag met het Teamkompas, waarmee jij zelf een hybride teams langs de meetlat gaat leggen. Want juist zonder het kantoor als bindmiddel, wil je individueel doorploeteren voorkomen en is een gezond en sterk hybride team van ongekende waarde.
workshop 3 Energie naar de taak
Gezonde samenwerking levert een enorme bak energie op, terwijl ongezonde samenwerking uitput. Wat zijn de randvoorwaarden om de energie richting de gezamenlijke taak te laten stromen in zowel boven- als onderstroom? En wat vraagt dit van jou als teamcoach? In deze workshop neemt Jobbeke de Jong, directeur Tachles en organisatiepsycholoog je mee naar de antwoorden op deze vragen en geeft ze je concrete handvatten die jij meteen kan toepassen in jouw dagelijkse praktijk als teamcoach.
workshop 4 Niet duiken in de onderstroom
Binnen teams kan ‘de onderstroom’ een grote rol spelen. Vaak hebben teamcoaches de neiging om er een flinke duik in te nemen. Maar is ‘teamtherapie’ wel goed voor een team? Of zelfs nodig? Aan de hand van de richtlijn ‘werk zo oppervlakkig als kan, en zo diepgaand als moet’ laat teamcoach en directeur van Leading Edge Training Daan V. Rookmaaker je zien hoe je met een duidelijke ontwikkelopdracht teams kan laten focussen op daar waar het moet: de afgesproken doelstelling.
workshop 5 Inzichten en interventies vanuit TA
Wanneer we een team op psychologisch niveau (weer) gezond willen hebben, is het gebruik van de Transactionele Analyse (TA) een bijzonder goede tool; je moet als teamcoach immers stevig zelfinzicht hebben en met TA interveniëer je vanuit heldere concepten. Vanuit de Transactionele Analyse laat Margit Sleeuwenhoek – ondersteund door Martijn Vroemen – je in deze workshop reflecteren op twee concepten; de drama- en de winnersdriehoek en real feelings and racket feelings. Je kijkt naar teams in het algemeen en staat stil bij je eigen functioneren, zodat je aan het eind van deze workshop kunt grinniken om je favoriete rotgevoel.
workshop 6 Eén systeem, twee methodes
Systeemgericht en systemisch werken worden vaak op één hoop gegooid. Met beiden methodieken worden teams door de systeembril bekeken, maar de werkwijze en de interventies zijn verschillend. In deze workshop wordt één casus vanuit zowel het systeemgerichte perspectief als vanuit het systemisch perspectief benaderd. Aty Boers maakt op deze manier glashelder waar de verschillen en overeenkomsten liggen. En jij ervaart zelf wat bij jouw manier van werken past en wat je aan je toolbox wilt toevoegen.
14:30 Pauze
14:45 Workshopronde 2
16:15 Afsluiting door dagvoorzitter Jaco van der Schoor
16:30 Borrel

Sprekers

Jaco van der Schoor
Jaco van der Schoor
Jaco van der Schoor is organisatiepsycholoog en expert op het gebied van teamontwikkeling. Hij adviseert en begeleidt managementteams van grote organisaties op het gebied van samenwerking.
Aty Boers
Aty Boers
Aty Boers is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, organisatiekundige, coach en trainer. Ze is al meer dan 20 jaar betrokken bij grote verandertrajecten, op het raakvlak van business en ICT. Daarnaast is zij medeoprichter van adviesbureau Valuebridge. 
Martijn Vroemen
Martijn Vroemen
teamcoach, consultant Teamchange. Auteur van o.a. 'Handboek Teamcoaching'.
Ron Blaauw
Ron Blaauw
Ron Blaauw behoort tot de gastronomische top van Nederland. Deze meesterkok, creatieve ondernemer en zakelijke durfal barst van de ideeën die hij voortdurend omzet naar vooruitstrevende concepten. Als spreker inspireert en motiveert hij mensen met zijn passie voor modern en duurzaam ondernemerschap. Hij vertelt met veel humor over zijn eigen successen, valkuilen en leermomenten.
Joriene Beks
Joriene Beks
Joriene Beks is bedrijfskundige en auteur van de bestsellers Psychologische Veiligheid, Zo vorm je vrijmoedige teams en Veldgids Psychologische Veiligheid. Haar nieuwste boek heet "Veilig voelen, veilig zijn".
Bregje Spijkerman
Bregje Spijkerman
Bregje Spijkerman (1975) is ondernemer, trainer, auteur en podcaster. Zij startte in 2006 een opleidingsbureau (Spijkerman Trainingen) waarmee zij jarenlang organisatiebrede projecten verzorgde in het bankwezen, onder andere voor de Rabobank.
Jobbeke de Jong
Jobbeke de Jong
Jobbeke de Jong is organisatiepsycholoog en leidt al jaren professionals op in het coachen van teams in organisaties. Ze is oprichter van Tachles, een netwerk van samenwerkende team- en organisatiecoaches. Tachles biedt opleidingen in interventiekunde en biedt teamprogramma’s in organisaties. Alle interventies zijn gestoeld op systeemdenken en systemisch kijken.
Daan V. Rookmaaker
Daan V. Rookmaaker
Margit Sleeuwenhoek
Margit Sleeuwenhoek
Margit Sleeuwenhoek is zelfstandig coach en trainer. Ze is als docent betrokken bij organisaties als Teamchange en Nyenrode. Transactionele Analyse is voor haar de belangrijkste methode in de begeleiding van mensen en teams in leer- en veranderprocessen.

Praktische informatie

Locatie

Theaterhotel Figi, Zeist

Het Rond 2 3701 HS Zeist

Routebeschrijving

Programma

9:00 Ontvangt met koffie en thee
9:30 Introductie door dagvoorzitter Jaco van der Schoor
9:45 Aty Boers - De rollen van de teamcoach
10:15 Martijn Vroemen - Een gezond team in een ongezonde omgeving
10:45 Pauze
11:15 Ron Blaauw - Uit de keuken
11:45 Paneldiscussie
12:15 Lunchpauze
13:00 Workshopronde 1
14:30 Pauze
14:45 Workshopronde 2
16:15 Afsluiting door Jaco van der Schoor
16:30 Borrel

Voorwaarden

Organisatie
Het Jaarcongres Teamcoaching wordt georganiseerd door Management Impact Academy (onderdeel van Konklijke Boom uitgevers). De factuur ontvang je van Konklijke Boom uitgevers.

Kosten en korting
Prijs p.p. € 550, exclusief btw, inclusief keuze uit éév van de boeken van de spreker. Je kan kiezen uit: De 10 principes van agile lean teamcoaching, Handboek teamcoaching of Handboek Procesbegeleiden voor teamcoaches.
Bij aanmedlingen vanaf 3 personen geldt een groepskorting (prijzen zijn per persoon, ex. BTW):

 • Regulier: €550
 • 3 - 5 personen:  €500 
 • 6 - 10 personen: €450
 • 11 - 15 personen: €400 

 

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot een maand voor aanvang van het event kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het event betaalt u 25% van de deelname kosten. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Konklijke Boom uitgevers.

Ook interessant voor u"

18 APR
Masterclass
Luisteren is een niet te onderschatte leiderschapsvaardigheid. Een leider die goed kan luisteren, creëert een klimaat waarin mensen zich uitspreken en elkaar beter begrijpen. Dat leert u in deze luistermasterclass. Meer
699,-
23 APR
Seminar
Laat je inspireren, verrassen en uitdagen. Ontmoet collega’s en ga naar huis met een schat aan ervaringen die niet alleen je coachgesprekken rijker maken, maar die je ook anders naar jezelf laten kijken. Het Grote Coachevent 2024 is een bruisende dag die draait om leren, groeien en coachen, maar ook om plezier in je vak, nieuwe contacten en verhelderende inzichten. Meer
350,-
14 MEI
Collegereeks
Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van je team, maar ook voor de ontwikkeling van je teamleden. In zes colleges verken je de belangrijkste aspecten van coachend leiderschap. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden