Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Van Winst naar Waarde

De purpose van je organisatie

Seminar met Jeroen Smit, Kees Klomp, Henk Volberda, Lenette Schuijt, Martin Kniest

Seminar met Jeroen Smit, Kees Klomp, Henk Volberda, Lenette Schuijt, Martin Kniest

Van Winst naar Waarde

De purpose van je organisatie

Met onder andere...

Jeroen Smit Jeroen Smit
Kees Klomp Kees Klomp
Henk Volberda Henk Volberda

Over dit seminar

Voor iedereen die het lef heeft om andere wegen in te slaan. Voor leidinggevenden, beleidsmakers, kwaliteits-, proces- en HR-managers. Voor bestuurders, (financieel) directeuren en controllers. Kortom, voor iedereen die mee wil werken aan betekenisvolle organisaties van de toekomst.

Boekenpakket bij dit seminar

De Winst van Purpose
Henk Volberda
De Winst van Purpose
29,50

Programma

9:00 Ontvangst
9:30 Opening
17:00 Afsluiting
9:30 uur De natuur als kern van je waarde
Wetenschap en technologie dragen de oplossingen aan over hoe we een duurzame toekomst tegemoet kunnen. Kunstenaars herinneren ons eraan waarom dit belangrijk is. Zij zijn in staat direct tot het hart te spreken en een nieuwe taal voor de natuur te creëren die voorbij gaat aan rationele argumenten. <i>There Is A Place On Earth</i> is een documentaire film over de rol van kunstenaars in wildernis bescherming.
9:45 uur Openingswoord
Evenals vorig jaar is onderzoeksjournalist en auteur Jeroen Smit dagvoorzitter tijdens <i>Van Winst naar Waarde</i>. Hij neemt ons mee door de dag.
10:00 uur Niemand kan zonder betekenis zijn
Voor een toekomstbestendige samenleving hebben we een economie nodig die gaat over welvaart én welzijn. Door onze economie te verrijken met nieuwe waarden, krijgen we ook andere uitkomsten. Nieuwe waarden zoals gemeenschapszin en inclusie, waarbij de mens onderdeel is van de natuur en er niet boven staat. We moeten aan de slag met nieuwe businessmodellen.
10:50 Pauze
11:20 uur Filmfragment
Nederlandse documentaire maakster Ellen van den Honert neemt ons aan de hand van meer fragmenten uit de film <i>There Is A Place On Earth</i> verder mee op een poëtische reis rond de wereld.
11:30 uur De kracht van purpose
Hoe maatschappelijk bewust zijn Nederlandse ondernemingen? Ondernemingen met een purpose kiezen een maatschappelijk doel als fundament en stellen een winstgevend businessmodel daaraan ten dienste. Waarom ontwikkelen ondernemingen een purpose, hoe doen ze dit en wat levert het hen op? Henk Volberda ontwikkelde samen met zijn team een stappenplan voor bestuurders en managers om de purpose in hun onderneming vorm te geven. Wat is een succesvol traject waarlangs een organisatie, op basis van intrinsieke motivatie, maatschappelijke doelstellingen kan realiseren met een winstgevend businessmodel?
12:20 uur Balanceren tussen geld en het goede
Jeroen Smit in gesprek met Ingrid Thijssen. Reflecteren op verandering van bedrijven naar Purpose-gedreven organisaties. Worden bedrijven meer maatschappelijk betrokken, inclusiever en toekomstgerichter terwijl ze ook 'gewoon' geld moeten blijven verdienen?
12:50 Lunch
13:50 uur Hoe staat jouw kompas afgesteld?
Deze tijd vraagt van ons om agile te handelen en mee te bewegen met alle veranderingen. Hoe weet je dan wanneer je het juiste doet? Wanneer heeft je werk als professional ‘waarde’? Wanneer je geen eigen moreel kompas hebt riskeer je met alle winden mee te waaien. Een moreel kompas helpt je als mens om telkens weer keuzes te maken. Ook als leidinggevende moet je positie durven kiezen; de nieuwe generatie professionals stelt eisen aan duurzaamheid en inclusiviteit van de bedrijven waar ze werken. Hoe ziet leiderschap eruit in een purpose-gedreven organisatie?
14:40 uur Balanceren tussen geld en het goede
eroen Smit in gesprek met Martin Kniest. Mensen vanuit de grond van je hart willen helpen, kan prima samen gaan met geld verdienen. Om goed overeind te blijven en echt het verschil te kunnen maken, is een zakelijke benadering essentieel. Een sociale onderneming heeft als uitgangspositie mensen willen helpen en blijft overeind door voldoende geld te verdienen.
15:15 Pauze
15:45 uur Filmfragment
Een laatste fragment uit de film <i>There Is A Place On Earth</i>. Vergeet niet waarom een duurzame toekomst belangrijk is.
16:00 uur Inclusieve besluitvorming: de kracht van Deep Democracy
Om van een diverse organisatie naar een inclusieve organisatie te gaan is meer nodig dan een intentie. Het gaat niet langer over erbij horen maar over meebeslissen. Deep Democracy is een methode voor inclusieve besluitvorming en conflicthantering. Je leert luisteren naar de nee-stemmen, naar andere perspectieven en alternatieve ideeën. Hierdoor wordt de meerderheidsstem uitgedaagd en de harmonie die veilig voelt, maar niet altijd nuttig is, doorbroken.
16:45 Afsluiting door dagvoorzitter Jeroen Smit

Sprekers

Jeroen Smit
Jeroen Smit
onderzoeksjournalist, auteur van de bestsellers ‘Het drama Ahold’ en ‘De Prooi'.
Kees Klomp
Kees Klomp
Marketing- en managementcoach Kees Klomp werkte als trendwatcher en strategy director bij de grootste reclamebureaus van ons land, en was oprichter van het eerste merkactivatie adviesbureau van Nederland. Sinds 2006 is Klomp eigenaar van Karmanomics, een bureau dat op Boeddhistische beginselen merken adviseert op het gebied van marketing en management.
Henk Volberda
Henk Volberda
Prof. dr. Henk W. Volberda is hoogleraar strategisch management en innovatie aan Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij wetenschappelijk directeur van het Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) en ‘expert member’ van het World Economic Forum.
Lenette Schuijt
Lenette Schuijt
Lenette Schuijt (1959) is auteur van boeken op het gebied van leiderschap en bezieling, zoals Met Ziel en Zakelijkheid (2005), en schreef daarnaast ook een boek over haar moestuin, Met hart en ziel aan tafel (2009) en De Bourgogne. Meer dan wijn & het goede leven (2019). Ze werkt als adviseur/coach voor maatschappelijke organisaties en is docent in diverse (Master)opleidingen.
Martin Kniest
Martin Kniest
Martin Kniest is een sociaal ondernemer die iedere dag met een lach en vol energie opstaat om zijn droom te realiseren: mensen met een begeleidingsbehoefte een werkplek bieden. Dat begon met Matz Carwash in Deventer en Zutphen en inmiddels ook via Matz Social, dat werkgevers ondersteunt in het werken met, selecteren en begeleiden van mensen met een begeleidingsbehoefte.

Praktische informatie

Locatie

Burgers zoo, Arnhem
Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Routebeschrijving

Programma

9:00 Ontvangt
9:30 Ellen van den Honert - De natuur als kern van je waarde
9:45 Jeroen Smit - dagvoorzitter
10:00 Kees Klomp - Niemand kan zonder betekenis zijn
10:50 Pauze
11:20 Ellen van den Honert - filmfragment
11:30 Henk Volberda - De kracht van purpose
12:20 Jeroen Smit in gesprek met Ingrid Thijssen
12:50 Lunchpauze
13:50 Lenette Schuijt - Hoe staat jouw kompas afgesteld?
14:40 Jeroen Smit in gesprek met Martin Kniest
15:15 Pauze
15:45 Ellen van den Honert - filmfragment
16:00 Mireille Ollivieira - Inclusieve besluitvorming
16:45 Afsluiting door Jeroen Smit

Voorwaarden

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van het congres kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het congres betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders.

Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail via Verhaal met Impact.

 

Ook interessant voor u"

19 MRT
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-
21 MRT
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
11 JAN
Collegereeks
Werken met mensen en begeleiden van mensen – uiteindelijk gaat het allemaal over gedrag. Om wat mensen doen, hoe ze denken en hoe ze omgaan met gevoelens. Individueel en in de omgang met anderen. Meer
7.495,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden