Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Het Teaming Festival

Eendaagse ontdekkingsreis door de nieuwe realiteit van samenwerken

Seminar met Hans van der Loo, Patrick Davidson, Rini van Solingen, Annet de Lange, Caroline Koetsenruijter, Patrick van der Pijl, Saskia Schepers, en zijn vrienden

Seminar met Hans van der Loo, Patrick Davidson, Rini van Solingen, Annet de Lange, Caroline Koetsenruijter, Patrick van der Pijl, Saskia Schepers, en zijn vrienden

Het Teaming Festival

Eendaagse ontdekkingsreis door de nieuwe realiteit van samenwerken

Met onder andere...

Hans van der Loo Hans van der Loo
Patrick Davidson Patrick Davidson
Rini van Solingen Rini van Solingen

Over dit seminar

Een wervelende ontdekkingsreis door de nieuwe realiteit van samenwerken

Dé gelegenheid om:

  • elkaar als team door en door te leren kennen
  • nieuwe energie te tanken door samen te werken aan concrete opgaven!
  • een unieke groep teamspecialisten te ontmoeten
  • een berg aan nieuwe inzichten, inspirerende praktijkvoorbeelden
  • een waaier aan praktische werkvormen
  • om vanaf morgen nóg energieker aan de slag te gaan!

Wie staan er op het podium of begeleiden je bij de workshops?
Agnes van der Sluijs, Annemarie Bleeker, Annet de Lange, Caroline Koetsenruijter, Patrick van der Pijl, Ramon Vullings, Saskia Schepers, Patrick Davidson, Joris Merks-Benjamin, Rini van Solingen, Hans van der Loo, Henriëtte Wijnen, Frank Brilman, Folkert Hersman, Fabiëmme Smedinga, Joery de Haas, Jef van den Hout, Hubèrt de Groot, Niels De Winter, Willy Wijnands, Marc Heleven, Laura Jansen

Boekenpakket bij dit seminar

Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken
Hans van der Loo
Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken
48,95

Programma

9:00 Inloop
9:30 Opening
17:00 Afsluiting
9:00 Inloop
9:30 uur Opening van Teaming Festival 2023
Het Teaming Festival wordt feestelijk geopend in de grote tent met een mix van persoonlijk gekozen muziekfragmenten. Voorstellen van gastheer Patrick Davidson, ideaDJ Ramon Vullings en visual facilitator Hubert de Groot. Kort voorfilmen van de dag. Het dynamische programma biedt een mix van momenten dat je met team aan de slag gaat en momenten waarop teamleden los van elkaar aan de slag gaan.. Zodat jij het maximale uit deze eendaagse ontdekkingsreis door de nieuwe realiteit van samenwerken kunt halen. Voor jezelf en je team.
9:45 uur De Grote Teamquiz
Om gericht aan de slag te gaan vandaag beginnen we met een quiz. Wat weten jij en je team eigenlijk van werken in teams? We testen het in een energieke teamquiz onder leiding van Patrick Davidson.
10:00 uur Speednote: Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken
In deze Speednote (een korte keynote) over de achtergronden, aard en actualiteit van Teaming leer je de essentie van het thema kennen.
10:15 Slim samenwerken is maatwerk: per team maken van Persoonlijke Handleidingen
Na een korte briefing gaan deelnemers per team aan de slag met het maken van hun persoonlijke handleiding. Slim samenwerken vereist dat je elkaar goed leert kennen. Dat kan het beste en snelste aan de hand van een Persoonlijke Handleiding gebeuren, die je op een kaartje schrijft. Het idee is even simpel als doeltreffend: elk teamlid omschrijft hoe hij/zij het liefst werkt, waar hij energie van krijgt, wat hij bijdraagt aan het team en wat hij nodig heeft. Op die manier kun je maatwerk bieden aan teamleden, inclusie versterken en de diversiteit in je team veel beter benutten. Elk teamlid leert naar zichzelf te kijken. Je ontdekt overeenkomsten binnen het team maar ook waarin je verschilt van elkaar. Een teamleider kan met deze kennis nu focussen op het weghalen van obstakels zodat teamleden hun werk goed (of nog beter!) kunnen doen. En zodat het team haar teamdoelen sneller kan realiseren. De leercurves van teamleden en team worden versneld. Een persoonlijke handleiding per teamlid is bovendien een goede basis voor de volgende stap: het maken van teamafspraken. Wetend wat elk teamlid nodig heeft en kan brengen naar het team bespreek je heel gericht wat er nodig is om de klus te klaren.
10:45 uur Speednote: de 7 principes van Pop-up Teams
In deze speednote van Hans van der Loo leer je in 15 minuten de 7 principes achter Teaming. Een van de vormen waarin je Teaming succesvol kunt inzetten zijn de dynamische teams die in het boek pop-up teams worden genoemd. Waar reguliere teams gebaseerd zijn op drie principes, gelden er voor pop-up teams nog vier extra principes. 1. een groep mensen met een beperkte omvang 2. ie werken aan een gemeenschappelijk doel 3. en daarbij van elkaar afhankelijk zijn 4. tijdelijkheid: het team kent een einddatum 5. externe oriëntatie: de blik is gericht op de buitenwereld 6. aanpassingsvermogen: schakel snel en soepel! 7. meervoudigheid: ontketen de verschillen!
11:00 Uitleg van Team-in Grage (APK)
Een korte uitleg van de Team APK-check zodat teams aan de slag kunnen op hun eigen thuisbasis op het festivalterrein.
11:15 Koffiepauze
11:30 Elk team doet een TEAM APK in de eigen thuisbasis
Eindelijk als team even onder elkaar. In een eigen thuisbasis die je zelf eerst kunt inrichten (geheimpje: de mooiste teamruimte kan een daverende prijs tegemoet zien!). Veel tijd om aan de inrichting van de ruimte te werken is er niet, want het is de bedoeling dat je snel aan de slag gaat. Met het maken van een eigen TEAM APK. Een soort selfie of test van hoe je team ervoor staat. Voldoet het aan de 7 principes van pop-up teams? Waar wel en waar niet? Wat kunnen we hieraan verbeteren? Wat zien we in het team in de bovenstroom gebeuren? En wat speelt er in de onderstroom? Je kunt tijdens de sessie een beroep doen op een van de ervaren teamcoaches die bij je in de buurt zijn. Om brandende vragen te beantwoorden. Of om even een duwtje in de goede richting te krijgen. Maar ook om je écht scherp te houden en de ongemakkelijke gesprekken met elkaar te voeren. Zodat iedereen hetzelfde beeld van het team heeft. Elk team is om 12.30 uur weer terug in de grote tent voor de briefing van het middagprogramma.
12:30 Speednote: het vliegwiel van teaming in concrete praktijkvoorbeelden
Hoe bouw je perfecte teams die bijzondere prestaties leveren? Door schenken aan elkaar en aan de teamdynamiek. Hoe doe je dat? Door de drie kernelementen van het vliegwiel van scherp voor ogen te houden: stimulerende structuur, verbindende spirit en slagvaardig samenspel. Aan de hand van twee door de deelnemers zelfgekozen praktijkvoorbeelden vertelt Patrick Davidson je in korte tijd bij over de manier waarop je het vliegwiel van teaming in beweging kunt zetten.
12:45 Briefing voor de Teaming-meesterproeven
Tussen 12.45 en 13.00 wordt gepresenteerd aan welke Teaming-meesterproeven je kunt participeren in een pop-up team. Voor elke Teaming-meesterproef wordt een korte pitch gehouden door iemand die heel gericht aan de slag wil tussen 14.00 en 15.00 uur met een te formeren dreamteam. Het is dè kans om te teamen met Caroline Koetsenruijter, Rini van Solingen of Saskia Schepers en Folkert Hersman! Pitches! Doel: Pop-up teams formeren voor de Teaming-meesterproeven
13:00 Lunch
13:00 - 15:00 Middagprogramma op maat met de volgende onderdelen:
Teaming-meesterproef: Pop-up teams on Steroids
Rini van Solingen gaat in deze Teaming-meesterproef aan de slag met de vraag hoe je voor extreme versnelling kunt zorgen. Hoe zet je de eerste stap en wat is ervoor nodig om via pop-up teams extreem te versnellen?
Teaming-meesterproef: Als alle breinen werken
Tijdens deze Teaming-meesterproef: Als alle breinen werken ga je aan de slag met Saskia Schepers en Folkert Hersman.
Teaming-meesterproef: Giftig gedoe
Het is niet te geloven. In ons land hebben jaarlijks ruim 1,5 miljoen professionals last van giftig gedoe op de werkplek. We hebben het dan over ongewenst gedrag in de vorm van herhaaldelijke bedreigingen, seksuele intimidatie, discriminatie, hufterig gedrag, stelselmatig lastigvallen, pesten, uitschelden, negeren, kleineren en onderdrukken. Bazen en collega’s vertonen regelmatig grensoverschrijdend gedrag en zorgen voor een sociaal onveilig klimaat zorgen. Waar komt giftig gedoe vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden?
Managen zonder macht
Google’s bedrijfscultuur kreeg door de jaren heen veel media-aandacht. Eerst vanwege de unieke cultuur, die speelsheid en professionaliteit op een nieuwe manier combineerden: “you can be serious without a suit”. Google publiceerde studies, waaronder project Aristotle waarin ‘Psychological Safety’ het belangrijkste kenmerk van effectieve teams bleek te zijn en project Oxygen met tien gedragingen van “Great Managers”. De laatste jaren is er meer kritiek op Google, als grote Amerikaanse corporate. Hoeveel van de originele cultuur bestaat nog? Joris Merks-Benjaminsen werkte twaalf jaar bij Google en ontwikkelde zijn eigen managementstijl, geïnspireerd door project Aristotle en Oxygen, om de Google omgeving te creëren waarin hij diep geloofde. Hij begon een gedachte-experiment: wat als ik de macht, die ik als manager heb, zo min mogelijk gebruik? Hij werd één van de hoogst scorende managers van Google!
Van Design Thinking aar Design Doing
“Ik ben een practice leader, geen thought leader”, zei Patrick van der Pijl eens. Als iemand weet hoe je de collectieve wijsheid in een organisatie op gang kunt brengen om ter vernieuwen dan is het Van der Pijl wel. Zijn sessie in het Teaming Lab heeft als werktitel “Van Design Thinking naar Design Doing”.
Live interview Dr. Teamflow
Dr. Jef van den Hout promoveerde op het onderwerp teamflow en maakt zijn theorieën, instrumenten en tools toegankelijk voor teams binnen professionele organisaties. Jef komt uiteraard ook voor in het boek Teaming. In het interview legt hij uit wat teamflow is en natuurlijk hoe je het kunt creëren. Uiteraard kun je in de zaal je vraag voorleggen aan Jef, alias Dr. Teamflow.
Verdiepend visualiseren met OBEYA
De term Obeya ken je wellicht. Het is Japans voor ‘grote kamer’. Het is een plek die uitnodigt tot samenwerken. Hubèrt de Groot verzorgt in het Teaming Lab een sessie over Verdiepend visualiseren met OBEYA. Daarbij komen zowel de bovenstroom (stimuleren van experimenten & kennisdeling, leren & realiseren via multidisciplinair samenspel) als de onderstroom (psychologische veiligheid, gedeelde waarden, bespreken van biases, inspirerende purpose) aan bod.
Ik team, wij teamen
Info volgt
Teaming kent geen grenzen: Mix & Match
info volgt
Teaming in het onderwijs
Teaming in het onderwijs? Kom naar de werkplaats van Willy Wijnands op het Teaming Festival en leer hoe Willy als Scheikunde-docent leerlingen activeert. Zijn leerlingen zijn zo’n zes weken eerder klaar en scoren zo’n 20% hoger. Tijdens deze sessie laat Willy zien hoe leerlingen dit doen. En hoe hij hen stimuleert om grenzen te verkennen. En daarna te verleggen, vanuit nieuwsgierigheid.
Teaming en de Toekomst van Werk
Prof dr. Annet de Lange neemt je in deze sessie mee in haar visie op thema’s als: - Teaming & Duurzame Inzetbaarheid: Vitaal doorwerken later in je loopbaan - Teaming als sleutelvaardigheid
Innovatie versnellen dankzij asynchroon werken
85% van onze tijd besteden we aan samenwerken met anderen. Dat geeft energie wanneer het lekker loopt maar het kan ook veel energie kosten. Daarom zijn we altijd op zoek naar slimme vormen om maatwerk mogelijk te maken. Tijdens deze sessie leer je wat Asynchroon werken inhoudt. Je wordt meegenomen in een praktijkvoorbeeld van Teaming in optima forma: samenwerken met anderen op de momenten dat het jou uitkomt! Niels De Winter en Joery de Haas laten zien hoe zij de energietransitie willen helpen met gerichte innovatie vanaf de werkvloer.
Opgavegericht vergaderen (Leren van de Formule 1)
In het vliegwiel van Teaming is slagvaardig samenspel een belangrijk element. Tijdens deze sessie ontdek je hoe je samenspel kunt starten door opgavegericht te vergaderen. We nemen je onder meer mee naar een werkvorm uit het boek Teaming: de Hot Debrief van het Formule 1-team van Red Bull Racing. Tijdens hun overleggen staat maar 1 vraag centraal: ‘maakt het de auto sneller komende zondag?’ Heeft jouw team al zo’n handige checkvraag waardoor elk overleg getoetst wordt op nut en noodzaak?
Energieke werkvormen: Liberating Structures
Wat zijn Liberating Structures? Wij zien het als energieke werkvormen waarmee grote groepen in korte tijd de collectieve wijsheid benutten om concrete resultaten te boeken. Grotendeels op eigen kracht en dat maakt het extra interessant in onze ogen. In het Teaming Lab kun je er ervaring mee opdoen. Let op: is verslavend ?
Vervolg middagprogramma
15:00 uur Zo ga je aan de slag met het Teamcanvas
Tussen 15.15 en 16.00 uur gaat elk team aan de slag met het Teamcanvas. Daarin komt samen wat teamleden geleerd hebben tijdens de dag. En hoe je daar vanaf morgen je voordeel mee wilt doen als team. In deze korte videobriefing krijgt elk team tips om in een half uur een eerste versie te maken van het Teamcanvas. Daarbij profiteer je van je eigen voorwerk: de persoonlijke handleidingen uit de ochtend.
15:15 Elk team vult het Teamcanvas in met de inzichten van de dag
Teams verzamelen zich in hun eigen ruimte, delen kort ervaringen met elkaar uit. Vervolgens gaan ze na een korte briefing (video) aan de slag met het invullen van hun Teamcanvas. Met de inzichten van de dag kun je nu heel gericht een eerste versie maken die vanaf morgen leidend is in jullie doen en laten als team. Dit Teamcanvas werk je bij wanneer daar aanleiding toe is en het stelt je in staat om slim samen te werken.
16:15 Spetterend einde - grande Finale
Tijd om samen naar een hoogtepunt toe te werken! Alle teams verzamelen weer in de grote tent voor de grande finale. Tijd om te delen wat er is geleerd en gerealiseerd: - Korte debriefing van de Teaming-meesterproeven (Saskia Schepers & Folkert Hersman, Caroline Koetsenruijter en Rini van Solingen) - Korte feedback op Teamcanvassen - Wrap-up aan de hand van visueel verslag (Hubèrt de Groot) - Teaming is een kwestie van doen: slagvaardig samenspel in de praktijk. - Tijdens de grande finale ontvangen we nog een <b>special guest!</b> Wie dat is verklappen we nog even niet….
17:00 Je krijgt het boek en de video-masterclass mee naar huis!

Sprekers

Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals 'Kus de visie wakker, 'Psychologische veiligheid','Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' en 'Gitig gedoe op de werkplek'. deze laatste is Managementboek van het jaar 2024.
Patrick Davidson
Patrick Davidson
Patrick Davidson helpt teams en organisaties om de toekomst naar voren te halen. Hij schrijft, begeleidt en adviseert over teaming, innovatie en visie. Dat doet hij vanuit betterday, een vernieuwend adviesbureau. Gefascineerd door mensen en teams die zichzelf overtreffen, schreef hij samen met Hans van der Loo vier boeken. 
Rini van Solingen
Rini van Solingen
Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, waar hij klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van hun organisatie. Tevens is hij deeltijdhoogleraar aan de TU Delft en verzorgt hij regelmatig colleges aan Universiteit Nyenrode. Rini heeft technische informatica gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de TU Eindhoven.
Annet de Lange
Annet de Lange
Prof. dr. Annet H. de Lange is werkzaam als bijzonder hoogleraar Duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt werkzaam aan de Open Universiteit en als senior managing consultant bij Berenschot. 
Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter is adviseur en trainer op het gebied van sociale veiligheid voor professionals. Het is haar missie dat alle werkenden in Nederland veilig en zonder agressie hun belangrijke taken kunnen verrichten. Sinds 2007 is zij directeur van Instituut KCB. Caroline en haar team geven trainingen rondom conflicthantering en bemiddeling. 
Patrick van der Pijl
Patrick van der Pijl
CEO, Business Models Inc, internationaal adviesbureau voor strategie en businessmodel innovatie.
Saskia Schepers
Saskia Schepers
Saskia Schepers is dé expert en spreker op het gebied van neurodiversiteit in organisaties en doceert bij diverse opleidingen. Ze is auteur van 'Als alle breinen werken' over neurodiversiteit binnen organisaties. Saskia is een creatieve geest die haar jarenlange HR ervaring en een achtergrond in organisatiewetenschappen inzet op thema's  als learning & development, change en neurodiversiteit.
en zijn vrienden
en zijn vrienden

Praktische informatie

Locatie

Gasfabriek, Deventer

De Gasfabriek Zutphenseweg 6 7418 AJ Deventer

Routebeschrijving

Programma

9:00 inloop
9:30 Opening
9:45 De Grote Teamquiz - Patrick Davidson
10:00 Speednote over teaming - Hans van der Loo
10:15 Slim samenwerken is maatwerk
10: 45 Speednote: de 7 principes van Pop-up Teams - Hans van der Loo
11:00 Ream-in-garage (APK)
11:15 Koffiepauze
11:30 eigen TEAM-APK per team
12:30 Speednote: het vliegwiel van teaming - Patrick Davidson
12:45 Briefing voor de Teaming-meesterproeven
13:00 Lunch
13:00 - 16:00 Middagprogramma op maat - verschillende routes mogelijk
16:15 Spetterend einde
17:00 Boek en video-masterclass mee naar huis

Voorwaarden

De prijs van €2000 is voor een team van 5 personen. Is jouw team groter geef dit dan aan bij de aanmelding. Per extra teamlid betaal je €400 extra. 
Is jouw team tussen de 10 en 20 personen dan wordt de prijs €360 per persoon. 
Bij de aanmedling kun je in het opmerkingenveld aangeven met hoeveel personen je komt. De prijs wordt na het aanmelden aangepast.
De bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

De tickets worden 1 á 2 weken voor aanvang van het fesival per mail toegestuurd.

Heb je vragen over de prijs of de inhoud? Mail dan naar info@managementboek.nl voor de mogelijkheden.

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders.
Tot drie weken voor aanvang is het mogelijk om via de organisator te annuleren. Hiervoor wordt een bedrag van €45 aan annuleringskosten in rekening gebracht.

Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail via de organisator.

De algemene voorwaarden Het Grootste Kennisfestival zijn van toepassing.

Ook interessant voor u"

10 FEB
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
13 FEB
Seminar
Hoe kun je als leidinggevende echt verschil maken? Een wereld helpen creëren in plaats van frustreren? Op de werkvloer, in de samenleving. Dichtbij en ver weg. Meer
500,-
13 MRT
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden