Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

The McKinsey Mind

Understanding and Implementing the Problem-Solving Tools and Management Techniques of the World's Top Strategic Consulting Firm

Gebonden Engels 2002 9780071374293
Verkooppositie 1699Hoogste positie: 902
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

McKinsey & Co. is wereldwijd bekend vanwege zijn vermogen om scherpe en inzichtrijke analyses te maken van de situatie waarin ondernemingen verkeren. De oplossingen die zij voor eventuele problemen bieden, zijn doorgaans al even ingenieus als effectief. Gek genoeg slaagde McKinsey er altijd in zijn geheimen voor de buitenwereld verborgen te houden. In 'The McKinsey Mind' trekken de voormalige McKinsey consultants Ethan Rasiel en Paul Friga de gordijnen open en openbaren zij hoe de 'magie' van McKinsey werkt en met welke methoden en werkwijzen de consultants van McKinsey tot hun scherpe inzichten komen. Het boek is geschreven als gids om de wereldwijd gehanteerde methoden zelf in praktijk te kunnen brengen. De McKinsey-mystiek wordt daarbij van diverse invalshoeken beschreven. De auteurs laten zien hoe problemen kunnen worden ingekaderd op basis van een doortastende feitenanalyse. Deze feitenanalyse kan vervolgens worden gebruikt als basis voor de oplossing of om strategische besluiten te nemen. Tevens komt aan de orde hoe uit gesprekken met cliënten de benodigde informatie kan worden verkregen om tot effectieve oplossingen te komen. Voortdurend gericht om tot effectieve oplossingen te komen, biedt 'The McKinsey Mind'Adviseurs de mogelijkheid hun dienstverlening te verbeteren. Eerder verscheen van Rasiel het boek 'The McKinsey Way'. Dat boek richtte zich meer op de vraag WAT de McKinsey consultants doen. 'The McKinsey Mind' richt zich meer op de vraag HOE zij dit doen.

Specificaties

ISBN13:9780071374293
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:218
Uitgever:McGraw-Hill
Druk:0
Verschijningsdatum:20-6-2008
Hoofdrubriek:Advisering

Lezersrecensies

3.3 van de 5
3 stemmen
0
1
2
0
0

Over Ethan Rasiel

Ethan M. Rasiel werkte bij McKinsey & Company New York en heeft ervaring in verschillende branches, waaronder telecommunicatie, consumentengoederen, investeringen en financiën.

Andere boeken door Ethan Rasiel

Over Paul Friga

Paul N. Firga werkte bij McKinsey in Pittsburgh en bij Price Waterhous; zijn expertise ligt bij internationale strategische planning, uitbreiding en acquisitie.

Andere boeken door Paul Friga

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The McKinsey Mind