Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

PRINCE2 for the Project Executive (Edition 2005)

Practical advice for achieving project governance

Ingenaaid Engels 2006 9780113309672
Niet leverbaar.

Samenvatting

Om een project tot een succes te maken is het niet voldoende een goede projectmanager aan te stellen. Ook de rol van de opdrachtgever zelf kan het verschil bepalen tussen succes en falen. De projectmanagementmethode PRINCE2 geldt binnen steeds meer organisaties en ondersteunt niet alleen de rol van de projectmanager, maar ook die van de opdrachtgever.

Wat een opdrachtgever nodig heeft, is een manier om effectief en efficiënt strategische sturing aan een principe te geven. 'PRINCE2 for the Project Executive' beschrijft vijf best practices die er op gericht zijn aan deze behoefte te voldoen. Daarnaast gaat het boek in op praktische vragen waarmee de opdrachtgever geconfronteerd wordt. Volgens de auteur blijft het succes van een project in belangrijke mate afhankelijk van leiderschap en gezond verstand. Hij ziet PRINCE2 hierbij als een nuttige, professionele gereedschapskist.

'PRINCE2 for the Project Executive' is bestemd voor lijnmanagers en programmamanagers die in de rol van opdrachtgevers verantwoordelijk zijn voor projecten op verschillende terreinen, zoals onderzoek, productontwikkeling, organisatieverandering, invoering van nieuwe werkprocessen, ruimtelijke ordening en stedelijke ontwikkeling, woningverbetering, bedrijfsverhuizingen en ontwikkeling en invoering van ICT-oplossingen. Daarnaast is het nuttig voor projectmanagers om door de bril van een opdrachtgever naar hun eigen rol te kijken.

Specificaties

ISBN13:9780113309672
Taal:Engels
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:102
Druk:1
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Michiel van der Molen

Michiel van der Molen (1955) houdt zich bezig met verandering. Hij werkte na zijn studies Bouwkunde, Spaans en ICT in uiteenlopende branches in verschillende landen aan veranderingen in de rollen van buurtopbouwwerker, projectleider, programmamanager, opdrachtgever, adviseur, docent, coach en auditor en als manager van projectmanagers. Sinds 2005 richt hij zich naast het schrijven van boeken op het geven van lezingen, trainingen en workshops. Hij werkt daarbij graag met praktijkvoorbeelden van deelnemers.

Andere boeken door Michiel van der Molen

Inhoudsopgave

Acknowledgements
Preface
About the author

1. Introduction
2. Five best practices for strategic project directions
3. A closer look at the Project Board
4. Managing the project manager
5. Exernal suppliers
6. Handling uncertainty
7. Why do projects tend to exceed rather than come in within their budgets? What can I do about this?
8. Pitfalls when using PRINCE 2

References
Glossary
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        PRINCE2 for the Project Executive (Edition 2005)