Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

The Warriors: Reflections on Men in Battle

Ingenaaid Engels 1998 9780803270763
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Selected for the 2019 Commandant's Professional Reading List J. Glenn Gray entered the army as a private in May 1941, having been drafted on the same day he was informed of his doctorate in philosophy from Columbia University. He was discharged as a second lieutenant in October 1945, having been awarded a battlefield commission during fighting in France.

Gray saw service in North Africa, Italy, France, and Germany in a counter-espionage unit. Fourteen years after his discharge, Gray began to reread his war journals and letters in an attempt to find some meaning in his wartime experiences. The result is The Warriors, a philosophical meditation on what warfare does to us and an examination of the reasons soldiers act as they do.

Gray explains the attractions of battle-the adrenaline rush, the esprit de corps-and analyzes the many rationalizations made by combat troops to justify their actions. In the end, Gray notes, "War reveals dimensions of human nature both above and below the acceptable standards for humanity."

Specificaties

ISBN13:9780803270763
Trefwoorden:geschiedenis
Taal:Engels
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:242
Uitgever:Bison Books
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-1998
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hannah Arendt

Hannah Arendt (1906-1975) is een van de belangrijkste politieke denkers van de twintigste eeuw. De Duits-joodse filosofe werd geboren in 1906 en groeide op in Königsberg. Ze studeerde filosofie onder Martin Heidegger en Karl Jaspers. Toen de nazi's aan de macht kwamen, vluchtte ze via Parijs naar de Verenigde Staten, waar ze bleef wonen tot haar dood in 1975. Arendts privéleven was nauw verweven met haar publieke leven en haar werk. Tegen de achtergrond van het fascisme is Hannah Arendts filosofie vooral een denken van vrijheid in politieke zin, een denken dat echter nooit volledig academisch is. Het voortdurend samengaan van denken en oordelen vormt de rode draad in haar werk. De geschiedenis is volgens haar niet te reduceren tot een uiting van de wil. In Arendts denken gaat het erom concrete situaties in de wereld te begrijpen en een aan de gang zijnde crisis te duiden. Haar ideeën waren nooit populair, ze stonden steeds dwars op de tijdgeest. Vooruitgang betekende voor Arendt een historicistische illusie en de sociale kwestie plaatste ze buiten de politiek. Ze bekritiseerde bevrijdingsbewegingen, het progressieve feminisme en andere vormen van 'slachtofferisme' en vreesde bij identificatie een beklemmende orthodoxie. Politiek handelen kan volgens Arendt nooit gebaseerd worden op een afgebakende doctrine zoals socialisme, liberalisme of conservatisme, maar moet uitgaan van de menselijke pluraliteit, van de veelheid aan mogelijke gezichtspunten in een zaak. Politiek handelen is de moeilijke kunst van het oordelen waarbij we rekening houden met de menselijke diversiteit in een gegeven historische situatie. Arendts discours over Israël en de Verenigde Staten, over het kwaad in de wereld, over terrorisme en wereldvreemdheid, maar ook over de kracht van de democratie hebben niets aan actualiteit ingeboet.

Andere boeken door Hannah Arendt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Warriors: Reflections on Men in Battle