Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Cradle to Cradle

Remaking the Way We Make Things

Ingenaaid Engels 2007 9780865475878
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Het huidige milieudenken spoort aan tot 'beperken, hergebruiken en recyclen', ofwel: doe meer met minder om de schade te beperken. Maar dat leidt, zoals chemicus Michael Braungart en architect William McDonough in dit visionaire boek aangeven, alleen maar tot het instandhouden van het productiemodel van 'cradle to grave', dat enorme hoeveelheden afval en vervuiling produceert.

De visie van Braungart en McDonough klinkt provocerend: 'We moeten niet minder consumeren, maar juist meer.' Dat kan. Als we ophouden met het maken van 'minder slechte' producten en uitsluitend nog intelligente producten ontwerpen, gemaakt van materialen die we steeds weer kunnen teruggeven aan technische of biologische kringlopen.

Met dit grondbeginsel als richtlijn leggen de auteurs uit hoe dingen van meet af aan kunnen worden ontworpen. Puttend uit hun ervaringen met het (her)ontwerpen van producten voor grote opdrachtgevers als Ford, Unilever, Nike, Herman Miller, BP en Rohner Textil bouwen Braungart en McDonough een revolutionaire argumentatie op om eco-effectiviteit in de praktijk te brengen.

Specificaties

ISBN13:9780865475878
Taal:Engels
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:194
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
1
1
1
0
0

Interviews en artikelen (4)

nieuws
Oproer in de C2C gelederen
Pierre de Winter 3 maart 2009 Volgens advocaat Roger Cox moet de certificering van producten die volgens de Cradle to Cradle-filosofie ontworpen zijn, in publiek-private handen komen. C2C-bedenker Michael Braungart reageert: "Goed nieuws voor de control freaks: we zijn met een third party in gesprek."
achtergrond
Duurzame onvrede
Pierre de Winter 3 maart 2009 Volgens advocaat Roger Cox moet de certificering van producten die volgens de Cradle to Cradle-filosofie ontworpen zijn, in publiek-private handen komen. C2C-bedenker Michael Braungart reageert: "Goed nieuws voor de control freaks: we zijn met een third party in gesprek."
nieuws
Upcyclen
Pierre Pieterse 5 oktober 2007 Duurzaam is in, en het boek dat hard op weg is om de ‘duurzaamheid-Bijbel’ te worden, is Cradle to Cradle van chemicus Michael Braungart en de ‘groene’ architect William McDonough. Een Bijbel met alle kenmerken van een kwaliteitshandboek zoals ze dat bij Boeing gebruiken, want C2C betekent dat de hele economie opnieuw ontworpen moet worden: alles wat we produceren moet onderdeel zijn van een cyclus waarin grondstoffen als voedsel dienen voor de ecologie, of eindeloos hergebruikt kunnen worden in de industriële wereld. ‘Upcyclen’ noemen ze dat. Een leuke bijkomstigheid is dat binnen een C2C systeem iedereen zo overvloedig en verkwistend kan leven als hij zelf wil, zolang dat gebeurt op een manier die de natuur niet schaadt maar voedt.

Over William McDonough

William McDonough is an architect and the founding principal of William McDonough + Partners, Architecture and Community Design, based in Charlottesville, Virginia. From 1994 to 1999 he served as dean of the school of architecture at the University of Virginia. In 1999 Time magazine recognized him as a "Hero for the Planet," stating that "his utopianism is grounded in a unified philosophy that—in demonstrable and practical ways—is changing the design of the world." In 1996, he received the Presidential Award for Sustainable Development, the highest environmental honor given by United States.

Andere boeken door William McDonough

Over Michael Braungart

Michael Braungart bedacht samen met William McDonought het Cradle-to-Cradle principe.

Andere boeken door Michael Braungart

Inhoudsopgave

Introduction This book is not a tree

1. A question of design
2. Why being 'less bad' is no good
3. Eco-effectiveness
4. Waste equals food
5. Respect diversity
6. Putting eco-effectiveness into practice

Notes
Acknowledgements

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cradle to Cradle