Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Prisoners of Our Thoughts

Viktor Frankl's Principles for Discovering Meaning in Life and Work

Paperback Engels 2017 9781626568808
Niet leverbaar.

Samenvatting

De wereldberoemde psychiater Viktor Frankl is de auteur van de bestseller 'Man's Search for Meaning', waarin hij levendig zijn ervaringen beschrijft als gevangene in Nazi-concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In zijn boek bespreekt Frankl hoe het mogelijk is om echte betekenis in een leven te vinden dat wordt gevuld met lijden en problemen.

Alex Pattakos werd geïnspireerd door Frankls woorden en filosofie en schreef daarom 'Prisoners of Our Thoughts' over het therapeutische systeem van Frankl. Dit wordt beschreven in zeven kernprincipes en toegepast op het dagelijks leven en werksituaties. Ook zet Pattakos uiteen hoe u ze kunt gebruiken. In deze tweede editie vindt u nieuwe verhalen en voorbelden.

Specificaties

ISBN13:9781626568808
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Druk:3
Verschijningsdatum:9-1-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Alex Pattakos

Alex Pattakos is professor public and business administration en oprichter van het Center for Personal Meaning in Santa Fe. Hij is personal coach en geeft lezingen en workshops op het gebied van zingeving.

Andere boeken door Alex Pattakos

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Prisoners of Our Thoughts