Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Managing People Across Cultures

Paperback Engels 2004 9781841124728
Verwachte levertijd ongeveer 15 werkdagen

Samenvatting

'Managing People Across Cultures' beschrijft de waarde van menselijke kwesties in de organisaties van vandaag de dag. Het boek daagt ons uit om sleutelvragen zoals: 'Hoe is Human Resource Management (HRM) ontstaan en welk werkelijk nut heeft HRM. Fons Trompenaars en Charles Hampden-Turner beschrijven hun visie op wat HRM moet doen om relevant te blijven in hedendaagse bedrijven. Hun kijk op de zaak is dat 'people management' de waarden van het ondernemerschap dat wil zeggen behendigheid, flexibiliteit en innovatie moet omarmen, om zeker te stellen dat de effectiviteit van HRM gecontinueerd blijft.

Specificaties

ISBN13:9781841124728
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:376
Uitgever:Capstone
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Over Fons Trompenaars

Van zijn boek Riding the Waves of Culture (1994) werden inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het werd vertaald in meer dan 10 talen. Daarnaast schreef hij onder andere: Seven Cultures of Capitalism, Building Cross-Cultural Competence en 21 Leaders for the 21st Century (samen met Charles Hampden Turner) en hij is hoofdauteur van de serie Business Across Cultures. In de laatste Thinkers 50, het meest prestigieuze overzicht van managementgoeroes, claimt hij de 25e positie. Manfred Kets de Vries (32e plaats in dit overzicht) en Fons zijn de enige Nederlandse managementgoeroes in dit overzicht (www.thinkers50.com). Intercultureel management is het thema waar Fons Trompenaars beroemd mee is geworden. Dat hij dat thema koos, is gezien zijn achtergrond niet heel vreemd. Zijn moeder was Frans, zijn vader Nederlands en zelf werkte hij voor Shell in negen landen. Cultuurverschillen zijn hem daarom met de paplepel ingegoten. De wereld is zijn werkterrein. Hij werkte als consultant o.a. voor Shell, BP, ICI, Philips, Heineken, TRW, Mars, Motorola, General Motors, Nike, Cable and Wireless, Unicredit, Linde en Merrill Lynch. In 1989 startte hij het Centre for International Business Studies, tegenwoordig Trompenaars Hampden-Turner Intercultural Management Consulting, een consulting- en trainingorganisatie op het gebied van internationaal management. Achterliggende gedachte van Fons Trompenaars' werk is dat hij overtuigd is van het feit dat 'de onderneming die een cultuurkloof weet te overbruggen, daar beslissend concurrentievoordeel mee kan behalen'.

Andere boeken door Fons Trompenaars

Over Charles Hampden-Turner

Charles Hampden-Turner is a Senior Research Associate at the Judge Business School at the University of Cambridge and cofounder and Director of Research and Development at the Trompenaars-Hampden-Turner Group.

Andere boeken door Charles Hampden-Turner

Inhoudsopgave

Introduction; Human Resource Management: A leading Force or a Palliative?
1. Human Resource Management and Corporate Culture.
2. Recruitment, Selection, and Assessment.
3. Training Managers to Attain Strategic Goals.
4. How HRM Can Facilitate the Problem-Solving Power of Teams.
5. Building a Learning Organization: A challenge to HR.
6. Leadership Development Across Cultures
7. From Personal Diagnoses to Web-Based Assessments.
8. Steps Towards Resolving Dilemmas.
9. Creating an Assessment Center.
10. Varieties of Culture Shock.
Endnotes.
Appendices.
Bibliography.
Index.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managing People Across Cultures