Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Blockchain en smart contracts

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2018 9782807910430
Verkooppositie 5752Hoogste positie: 5752
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Blockchain: (r)evolutie?

Zal deze revolutionaire technologie de gevestigde juridische orde en in het bijzonder het notariaat op haar grondvesten doen daveren of is het huidige rechtssysteem voldoende robuust om met deze evolutie om te gaan?

Blockchain is een revolutionaire technologie die de rol van vertrouwde tussenpartijen zal doen verdwijnen of op zijn minst tot een herdefiniëring van hun werking zal leiden. Ongetwijfeld zal deze technologie een grote impact hebben op de juridische sector. Er is dan ook dringend nood aan advocaten, bedrijfsjuristen en rechters die hierover expertise opbouwen. Daarnaast kan de taak van tussenpersonen zoals notarissen of stadsdiensten zoals de burgerlijke stand in de toekomst in sterke mate wijzigen.

Er zijn echter nog heel wat fundamentele, juridische vragen die vooralsnog onduidelijk of onbeantwoord zijn. Denk bijvoorbeeld aan de impact van de algemene verordening gegevensbescherming, de rechtsgevolgen van een smart contract of het toepasselijke rechtssysteem bij internationale transacties. Het is daarnaast ook cruciaal om voor ogen te houden dat interactie tussen de technologie en juridische vraagstukken cruciaal is. Blockchaintechnologie komt niet in een juridisch vacuüm terecht. Het functioneert binnen het bestaande wetgevende kader, waarbij de huidige stand van wetgeving en rechtspraak evenwel moeite heeft om de snelle technologische evoluties bij te benen.

Dit Cahier geeft u alvast een degelijke basis om inzicht te verwerven in hoe de technologie werkt, wat de belangrijkste juridische implicaties zijn en hoe groot de te verwachten impact op de juridisce sector zal zijn.

Daarbij zal bijzondere aandacht uitgaan naar het notariaat.

Specificaties

ISBN13:9782807910430
Trefwoorden:blockchain
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:113
Uitgever:Larcier
Druk:1
Verschijningsdatum:1-12-2018
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Benjamin Verheye

Benjamin Verheye : Doctoraatsstudent Instituut voor Goederenrecht KU Leuven

Andere boeken door Benjamin Verheye

Over Kristof Verslype

Kristof Verslype : Doctor in de ingenieurswetenschappen, onderzoeker, adviseur en spreker bij Smals, ICT-dienstverlener voor overheidsinstellingen

Andere boeken door Kristof Verslype

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Blockchain en smart contracts