Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De evolutie van de oorlog

van de Marne tot Irak

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789000300587
Direct te downloaden

Samenvatting

De man die de aanslagen op het WTC voorspelde
Humo

Zijn geregelde overheidslegers blijvend gedoemd te verliezen van vaak kleine groepen sjofele, slecht georganiseerde terroristen?

De evolutie van de oorlog biedt een controversiële nieuwe kijk op de ontwikkeling van de oorlogvoering in de afgelopen honderd jaar en de betekenis daarvan voor de toekomst van de wereld. De oorlogen van nu worden gekenmerkt door het falen van de modernste legereenheden, voorzien van de laatste technische snufjes en de meest geavanceerde wapensystemen om slecht uitgeruste terroristische groeperingen te verslaan. Een ontwikkeling die zich het eerst voordeed in Palestina, waar de Britten zich vlak na de Tweede Wereldoorlog lieten verjagen, en zich herhaalde in de mislukte missies van Israël in Libanon en die van de Verenigde Staten in Vietnam en nu in Irak. Om deze trend te doorbreken zal ons denken over oorlogvoering en de organisatie van onze legers ingrijpend moeten worden veranderd. Martin van Creveld vertelt hoe.

Martin van Creveld (1946) werd geboren in Rotterdam, maar emigreerde op zijn vierde met zijn ouders naar Israël. Daar groeide hij uit tot een van de meest gerespecteerde krijgshistorici ter wereld. Zijn boeken zijn verplichte literatuur aan vele officiersopleidingen. Het in 1991 verschenen Transformation of war, waarin hij de aanslagen op het WTC voorspelde, wordt alom beschouwd als een van de meest invloedrijke boeken van de afgelopen twintig jaar.

De media over Transformation of war:
Standaardwerk. Elsevier
Baanbrekend. Bart Tromp in Vrij Nederland
Een scherp, prikkelend en beangstigend boek. Publishers Weekly
Een meesterwerk in zijn genre. Defensiekrant

Specificaties

ISBN13:9789000300587
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Uitgever:Spectrum
Verschijningsdatum:6-6-2011
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De evolutie van de oorlog