Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Michael Porter: de essentie

Over competitie en strategie

Gebonden Nederlands 2012 9789000305537
Voormalig top 100Totaal 40 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Michael Porter is de autoriteit op het gebied van strategie en concurrentie. Elke manager heeft van zijn naam gehoord en is bekend met veel van zijn termen, zoals het 'vijfkrachtenmodel' en het waardeketenmodel'. Al u wilt begrijpen hoe bedrijven succes bereiken en behouden is het werk van Porter een mustread. Toch hebben maar weinig mensen all belangrijke boeken van Porter gelezen, maar daar komt nu verandering in!

Met volledige medewerking van Michael Porter is het Joan Magretta gelukt het revolutionaire denken samen te vatten in een beknopt en toegankelijk boek. 'Michael Porter: de essentie' bevat heldere en eenvoudige taal, zodat iedereen de theorieën van Porter kan begrijpen met als resultaat hun bedrijf succesvol te maken en te houden.

Specificaties

ISBN13:9789000305537
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:14-2-2012

Expertrecensies (2)

Michael Porter: de essentie
Max Kohnstamm | 28 maart 2013
Joan Magretta is al bijna twintig jaar verbonden aan het Institute for Strategy and Competiveness op Harvard. Dit instituut wordt geleid door Michael Porter, de belangrijkste auteur op het gebied van strategie ter wereld. Van Joan Magretta had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Al googelend word je niet veel wijzer. Ze behoort bepaald niet tot het rijtje beroemde managementauteurs en in het lezingencircuit is ze onvindbaar. Joan lijkt op de foto een beminnelijke vrouw op leeftijd, die het passen op kleinkinderen tot haar belangrijkste taak ziet. Maar schijn bedriegt!
Lees verder
Michael Porter: de essentie
Louis Thorig | 14 maart 2012
Managementgoeroe Michael Porter is hoogleraar bedrijfskunde aan de prestigieuze Harvard Business School en één van de oprichters van het organisatieadviesbureau Monitor Company. Hij wordt alom gezien als dé expert op het gebied van zakelijke strategieën en concurrentie, en heeft wereldwijd grote bedrijven en nationale overheden geadviseerd over hoe zij hun concurrentiepositie kunnen verbeteren. Porters vaste redacteur Joan Magretta stelde een degelijk overzicht samen van het gedachtegoed van Porter: 'Michael Porter, de essentie van competitie en strategie'.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

achtergrond
Strategieles van meester Porter
Sjors van Leeuwen 7 juli 2015 Michael Porter is een van de belangrijkste en bekendste managementdenkers op het gebied van strategie en concurrentie. Wie kent niet het vijfkrachtenmodel, de waardeketenanalyse of de focus-, lage kosten- en differentiatiestrategie? Zijn belangrijkste strategielessen heb ik ter lering ende vermaeck op een rij gezet.
interview
Joan Magretta: ‘Porter is relevanter dan ooit’
Jeroen Ansink 11 juni 2012 Het werk van strategie-denker Michael Porter is zowel onbekend als onbegrepen, zegt Harvard-medewerker Joan Magretta. Met Michael Porter: de essentie probeert ze die kenniskloof te dichten. ‘Veel bedrijven maken de strategische fout om de beste te willen zijn.’

Inhoudsopgave

Dankwoord
Inleiding

Deel 1: Wat is competitie?
1. Competitie: de juiste mentaliteit
2. De vijf krachten: concurreren om de winst
3. Concurrentievoordeel: de waardeketen en je winst-en-verliesrekening

Deel 2: Wat is strategie?
4. Waarde creëren: de kern
5. Trade-offs: de splitpen
6. Fit: de versterker
7. Continuïteit: de facilitator

Epiloog: een korte lijst met kernpunten

FAQ's: een interview met Michael Porter
Glossarium voor het werk van Porter: de belangrijkste begrippen
Noten en bronnen
Register
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Michael Porter: de essentie