Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De rafelranden van Europa

Paperback Nederlands 2022 9789000384693
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Historische kijk op grensconflicten in Europa, van het Ottomaanse Rijk tot het Rusland van Poetin

'Historicus zet crises in perspectief. Verplichte kost voor opgewonden standjes.' - Trouw

'De rafelranden van Europa' vertelt de complexe geschiedenis van de Europese grenzen tot aan de dag van vandaag, en mogelijk morgen, om iedereen die daarin geïnteresseerd is een historische achtergrond te bieden bij de actualiteit.

Europa grenst aan Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en dan zijn er nog vele, vele binnengrenzen. Al deze grenzen zijn aan verandering onderhevig geweest. Sommige zijn dat nog steeds. De drijfveren van de spelers op het Europese toneel zijn vaak al eeuwenoud. Poetin, Erdogan en Assad, heren die vrijwel dagelijks in het nieuws zijn, staan in een veel langere traditie. Ver voor Poetin waren er de tsaren en het politbureau, ver voor Erdogan en Assad waren er de sultans van het Ottomaanse rijk.

De conflicten die we vandaag de dag zien, hebben vaak wortels in het verleden. Grensconflicten zitten in zekere zin in het DNA van de wereldkaart. Reden te meer om dieper in de geschiedenis van de grenzen te duiken. In tegenstelling tot wat het cliché beweert, herhaalt de geschiedenis zich niet. Maar door het verleden te kennen, kunnen we het heden wel in perspectief plaatsen.

Specificaties

ISBN13:9789000384693
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:28-2-2022
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ivo van de Wijdeven

Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij adviseerde jarenlang de minister-president en voorziet media als RTL Nieuws, VPRO OVT, NRC, de Volkskrant, Historisch Nieuwsblad en Clingendael Spectator van heldere uitleg. Ook schreef hij De macht van het verleden en De spoken van Visegrád.

Andere boeken door Ivo van de Wijdeven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De rafelranden van Europa