Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Beginnen met logistiek

Ingenaaid Nederlands 2007 9789001100513
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Beginnen met logistiek' geeft een helder overzicht van het vakgebied. Het maakt vooral duidelijk hoe breed het vak is en welke verbanden er zijn met de andere gebieden van de bedrijfskunde. Dit wordt geïllustreerd met veel praktijkvoorbeelden. Heel gedetailleerde informatie wordt vermeden. Zo zijn bijvoorbeeld de kwantitatieve aspecten van de logistiek bewust weggelaten, waardoor dit boek voor een brede doelgroep toegankelijk is.

Elk hoofdstuk bevat een introcase, tussenvragen, meerkeuzevragen, open vragen en een eindcase met vragen. Na een algemeen hoofdstuk legt het boek in de verschillende hoofdstukken het verband uit tussen logistiek en de markt, inkoop, productie, distributie, hergebruik, kwaliteit, HRM en ICT. Het slothoofdstuk geeft zes cases die een duidelijke relatie met elkaar hebben. De meeste hoofdstukken kunt u zelfstandig doorwerken.

Specificaties

ISBN13:9789001100513
Trefwoorden:logistiek
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:321
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek

Lezersrecensies

4.0 van de 5
5 stemmen
3
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hessel Visser

Ir. H.M. Visser CPIM (1950) heeft de ingenieursopleidingen Werktuigbouwkunde en Economische Bedrijfstechniek gevolgd aan de HTS te Dordrecht. Daarna is hij afgestudeerd aan de Technische Universiteit te Delft bij de afdeling Werktuigbouwkunde, met als specialisatie Industriële Organisatie. Vervolgens is hij Certified in Production and Inventory Management bij APICS. Bij het Goldratt Institute werd de opleiding voor Academic Jonah gevolgd in het kader van de Theory of Constraints (TOC). Gedurende zijn studie was hij werkzaam op verschillende redactionele gebieden bij Kluwer publiekstijdschriften. Van 1979 tot 1986 heeft hij diverse managementfuncties vervuld bij Fokker. Achtereenvolgens was hij hoofd stafbureau F16-assemblage, productieleider vliegtuigsamenbouw en hoofd bedrijfsbureau en tussenmagazijnen. Ook was hij verantwoordelijk voor het uitbesteden van werk. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol in een aantal projectteams welke verantwoordelijk waren voor de invoering van het MRP-besturingssysteem. Vervolgens is hij tot medio 1989 algemeen logistiek manager geweest bij de instrumentenfabriek Enraf-Nonius te Delft, waar hij leiding gaf aan een honderdtal werknemers. In die functie heeft hij belangrijke projecten gerealiseerd in het kader van groepentechnologie, voorraadreductie en logistiek vriendelijk ontwerpen. Hierover zijn diverse publicaties verschenen. Van 1989 tot 2005 werkte Hessel Visser, eerst in voltijd en sinds 1998 in deeltijd, aan de Hogeschool Rotterdam als docent bij de opleiding Technische Bedrijfskunde. Hij is lid geweest van twee visitatiecommissies voor het HBO bij de opleidingen Agrarische Bedrijfskunde en Logistiek. Vanaf 1989 is hij parttime werkzaam als zelfstandig consultant werkend onder de naam Cologic. Sinds 2005 is dit omgezet naar een voltijds functioneren. Daarbij houdt hij zich bezig met het verbeteren van operationele processen door middel van Kaizen, Lean, Six Sigma en TOC. Hiermee doet hij actuele ervaring op in vooraanstaande bedrijven. Daarnaast geeft hij sinds 1998 les aan de Nyenrode Business Universiteit in het vak Operations Management. Ook doceert Visser aan diverse andere instituten zoals de VU, de MBA-opleiding van het NCOI, European Masters in Logistics en Tias-Nimbas. Tevens is hij ruim 25 jaar actief bij de Vereniging Logistiek Management (VLM), waarvan negen jaar als algemeen bestuurlid. Ook is hij twaalf jaar redacteur geweest van het Handboek Logistiek en het tijdschrift Logistiek Actueel. Sinds 1994 schrijft Hessel Visser samen met Ad van Goor boeken over inkoop, logistiek en supply chain management.

Andere boeken door Hessel Visser

Over Ad van Goor

Prof.dr. A.R van Goor (1949) studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Gedurende een vijftiental jaren is hij daar verbonden geweest aan de Faculteit der Economische Wetenschappen met als taken het geven van onderwijs en het verrichten van onderzoek op de vakgebieden logistiek, marketing en retailing. Van 1986 - 1992 was hij als hoogleraar bedrijfskunde aan de Open Universiteit te Heerlen verantwoordelijk voor het gestalte geven aan de vakgebieden logistiek en marketing. In 1988 sprak hij een oratie uit onder de titel: 'Trends in distributie en logistiek'. Eind 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar Logistiek aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn tweede oratie is getiteld: 'Value Added Logistics: valkuil of uitdaging?' ( 1993). Van 1998 tot 2005 is hij tevens hoogleraar Logistiek geweest aan de Universiteit Nyenrode, waar hij verbonden was aan het Center for Supply Chain Management, het Nivra en aan het Executive Management Development Center. Hij is auteur van meer dan 120 artikelen en (mede)auteur negen boeken, waaronder: het Poly Logistiek Zakboekje(4e druk, 2008), Beginnen met Logistiek( 2007) , Fysieke distributie: denken in toegevoegde waarde (4e druk,1999) ,Werken met distributie-logistiek ( 3e druk, 2008) , Van Logistiek naar Supply Chain Management ( 2001), Werken met Supply Chain Management ( 2006), European Distribution and Supply Chain Logistics ( 2003) en Logistics: Principles & Practice ( 2006) Daarnaast redacteur geweest van de Kennisbanken Logistiek en Supply Chain Management. Op vele logistieke congressen is hij spreker en/of dagvoorzitter. Sinds 1984 is hij parttime werkzaam als management-consultant en belast met projecten op het gebied van de distributielogistiek en SCM in uiteenlopende branches; vanaf 1992 onder de eigen naam Largo B.V. te Amersfoort. Hij is voorzitter geweest van de visitatiecommissie bij de hbo-opleidingen Technische Bedrijfskunde In verschillende functies is hij betrokken (geweest) bij de Vereniging Logistiek Management (in 2004 benoemd tot erelid) en bij de VEDIS (Vereniging voor Distributie Economie).Hij is lid van de Europese Logistieke Associatie (ELA) en de Amerikaanse beroepsorganisatie Council of Logistics Management (CLM), welke in 2005 is herdoopt tot Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP).

Andere boeken door Ad van Goor

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Logistiek vanuit een helikopter
2. Markt en logistiek
3. Inkoop en logistiek
4. Productie en logistiek
5. Distributie en logistiek
6. Hergebruik en logistiek
7. Kwaliteit en logistiek verbeteren
8. Human Resource Management en logistiek
9. ICT en logistiek
10. De logistieke keten

Literatuuropgave
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beginnen met logistiek