Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Basisstudie in het boekhouden deel 3

Paperback NL 2021 9789001302375
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

 ‘Basisstudie in het boekhouden’ is hét inleidende standaardwerk voor boekhouden;
 in dit derde deel staat de vermogenspositie en jaarafsluiting centraal;
 geïntegreerde theorie en opdrachten.

De nieuwe serie ‘Basisstudie in het boekhouden’ omvat drie delen.
 Deel 1: Van balans tot resultaat
 Deel 2: De administratie van bedrijven
 Deel 3: De jaarafsluiting

In dit derde deel van ‘Basisstudie in het boekhouden’ staat de vermogenspositie en jaarafsluiting centraal. Jaarlijks dient op basis van wet- en regelgeving een jaarverslag te worden opgesteld. De essentie van deze verplichting is om op jaarlijkse basis het resultaat en de vermogenspositie van de onderneming vast te stellen. Boekingen met betrekking tot oprichting en veranderingen in de vermogenspositie van de onderneming komen aan bod. Daarnaast wordt ingegaan op de administratieve handelingen met betrekking het jaarlijks opstellen van een jaarrekening.

In het boek wordt elk nieuw onderwerp uitgelegd aan de hand van een uitgewerkt voorbeeld. Na elk hoofdstuk is een kernbegrippenlijst opgenomen met een omschrijving van de begrippen. In de nieuwe opzet van Basisstudie in het boekhouden zijn na elke hoofdstuk theorievragen en vraagstukken opgenomen.

Het verschil met de vorige editie is dat in deze delen de theorie en de opgaven bij elkaar in het boek staan. Daarnaast werden in de vorige editie veel verschillende onderwerpen in één boek behandeld. In de nieuwe opzet heeft ieder deel een duidelijker onderwerp en afbakening. Hierdoor weet je als student dat je ook alles uit het boek zult gebruiken en dat er geen onnodige hoofdstukken tussen staan.

Basisstudie in het boekhouden deel 3 is bestemd voor ROC-studenten die worden opgeleid voor een administratieve functie en voor studenten binnen het hbo en aan universiteiten. Studenten binnen het hbo of op universiteiten kunnen deze inleiding bestuderen, grotendeels zonder begeleiding, als basis voor een bedrijfseconomische of management studie.
Daarnaast is het boek, door het vele oefenmateriaal, uitstekend geschikt voor het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB).
Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving oefentoetsen, en gedeelten van de uitwerkingen. Voor docenten staan er online toetsen, uitwerkingen, docentenhandleiding en PowerPoint-presentaties.

Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf (URL TOEVOEGEN: https://bookshelf.nl/). Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL invoegen: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)

Peter Kuppen heeft 15 jaar als controller en financieel analist bij verschillende grote bedrijven gewerkt.
Sinds 2003 is hij aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen verbonden o.a. als coördinator postbachelor accountancy. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken.

Specificaties

ISBN13:9789001302375
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Noordhoff
Verschijningsdatum:11-8-2021
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisstudie in het boekhouden deel 3