Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Effectief handelen door reflectie

Bekwamer worden als professional

Paperback Nederlands 2008 9789001712174
Niet leverbaar.

Samenvatting

Reflectie op het professioneel handelen verhoogt de kwaliteit ervan en daarmee de kwaliteit van relaties en dienstverlening.

'Effectief handelen door reflectie' is speciaal geschreven voor beroepsbeoefenaren in de technische of juridische sector, de ICT of de exacte wetenschap, communicatie, marketing of management, maar ook grote groepen binnen de medische wereld, die de opdracht hebben zich de competentie reflecteren eigen te maken.

'Effectief handelen door reflectie' is niet voorbehouden aan zorg en welzijn, integendeel. Elke zichzelf serieus nemende beroepsbeoefenaar doet er goed aan regelmatig stil te staan bij zijn dagelijks handelen, zijn gedrag. Reflecteren is een te verwerven kwalificatie binnen het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs. De onderzoeker die voor een multinational aan productontwikkeling doet, heeft er net zoveel baat bij als een weg- en waterbouwkundige die een projectteam moet leiden, of een jurist die een cliënt gaat ondersteunen. Reflectie op het handelen vergroot het inzicht in eigen gedrag en beweegredenen voor dat gedrag, of het nu gaat om persoonlijk of om professioneel handelen. Dit inzicht leidt tot het uitbreiden van het handelingsrepertoire; als professional zorgt u ervoor dat u uw mogelijkheden vergroot om uw doel te bereiken. Een belangrijk bijkomend effect is dat inzicht in het eigen handelen ook leidt tot meer inzicht in het handelen van de ander. En dat kan een samenwerkingsrelatie of een vooraf gesteld professioneel doel alleen maar ten goede komen.

Specificaties

ISBN13:9789001712174
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:164
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:19-6-2008

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mirjam Groen

Mirjam Groen is werkzaam als procesregisseur bij het Veiligheidshuis Groningen. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk voor supervisie, intervisie en coaching: De Reflectiepraktijk. Groen heeft jarenlange ervaring als docent en onderwijsontwikkelaar bij verschillende opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen. Daarvoor werkte ze als trainer en werkbegeleider bij Reclassering Nederland.

Andere boeken door Mirjam Groen

Inhoudsopgave

1. Leren
2. Onderzoeken van eigen gedrag
3. Reflecteren: een model
4. Professionele situaties en relaties
5. Reflecteren in de praktijk
6. Voorwaarden, vaardigheden en attitudes voor reflecties
7. Verslaglegging
8. Checklist voor eigen reflectie of reflectieverslag

Literatuuropgave
Bijlagen
Over de auteur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Effectief handelen door reflectie