Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Competent afstuderen en stagelopen

Een ontwerpgerichte benadering

Paperback Nederlands 2016 9789001846237
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 4994Hoogste positie: 36
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Competent afstuderen en stagelopen' biedt je een tienstappenplan voor het professioneel uitvoeren van je afstudeer- of stageproject. Vanaf de eerste stap werk je toe naar oplossingen en aanbevelingen die daadwerkelijk kunnen worden ingevoerd, waardoor je tot resultaten komt die vakinhoudelijk hoogwaardig en praktisch relevant zijn.

Waarom kiezen voor Competent afstuderen en stagelopen?
- leert je in tien stappen een professioneel stage- of afstudeerproject uit te voeren;
- houdt rekening met de specifieke vragen en omstandigheden waar je tijdens je stage of afstuderen tegen aanloopt.
- handige ondersteunende website met extra studie- en oefenmateriaal.

Het tienstappenplan (TSP) dat de kern van dit boek vormt, bestaat uit drie fases. De eerste fase is de Oriëntatiefase, waarin je een project werft en tot een opdracht uitwerkt die past bij je opleiding en relevant is voor de organisatie. Hierop volgt de Onderzoeksfase waarin je ontwerpgericht onderzoek uitvoert dat uitmondt in oplossingsrichtingen. De laatste fase is de Invoeringsfase. In deze fase werk je toe naar de implementatie van de voorkeursoplossing en aanbevelingen.

In Competent afstuderen en stagelopen komen alle competenties aan bod die je nodig hebt om tot een goed stage- of afstudeerproduct te komen. Het boek helpt je om een hoge afstudeerkwaliteit te realiseren en om zelfstandig en professioneel te werken. Als je het maximale uit je stage of afstudeerproject wilt halen, kun je niet om dit boek heen!

Deze vijfde, herziene druk is op verschillende punten verbeterd. De toepassing van het boek is verbreed, door de toevoeging van een groot aantal praktijkvoorbeelden uit allerlei vakgebieden. In deze editie is de oorzaak-gevolg-analyse (OGA) geïntroduceerd als voorkeursaanpak bij het ordenen van verzamelde inzichten en resultaten van de Oriëntatiefase (Stap 4 TSP). Het opstellen van het plan van aanpak (Stap 6 TSP) is verdiept en het boek adviseert je over het opzetten en uitvoeren van een literatuurstudie (Stap 7 TSP). Verder is de ontwerpgerichte benadering uitgewerkt als favoriete aanpak om te komen tot implementeerbare aanbevelingen (Stap 7 en 8 TSP).

Online ondersteuning: Op de ondersteunende website vind je checklists voor kwaliteitstoetsing van tussenresultaten (logboek) en elf zelftrainingsmodules voor onderzoekvaardigheden.

Specificaties

ISBN13:9789001846237
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Uitgever:Noordhoff
Druk:5
Verschijningsdatum:4-8-2016
ISSN:

Lezersrecensies

3.9 van de 5
8 stemmen
1
6
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Competent afstuderen en stagelopen