Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Bouwfysica

Paperback Nederlands 2016 9789006214994
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De 8e druk van 'Bouwfysica' is bestemd voor studenten in het hbo/wo, opleidingen Bouwkunde en Civiele techniek. Het behandelt alle benodigde basiskennis van het vakgebied.

Warmte- en vochttransport en de implicaties daarvan voor de energiehuishouding van het gebouw en de duurzaamheid van constructies (inwendige condensatie en dergelijke), dag- en kunstverlichting, zontoetreding, passieve zonne-energiewinst én zonwering, ventilatie en luchtkwaliteit. Daarbij is er uiteraard ook aandacht voor energieprestatienormering en -advies en de hiervoor geldende wet- en regelgeving en wordt een overzicht gegeven van de voor duurzaam bouwen bestaande beoordelingsmethoden. Wat betreft geluid komen alle basisbegrippen en de toepassingen daarvan in ruimte-akoestiek (nagalmtijd en dergelijke) en geluidsisolatie aan de orde. Het boek besluit met een hoofdstuk over brandveiligheid. Een onderwerp waaraan steeds meer aandacht wordt besteed, met name ook vanuit de bouwfysicabureaus.

De overzichtelijke structuur en de vele verhelderende figuren en tabellen maken van dit boek, naast een eerste leerboek, een uitstekend naslagwerk voor studenten tijdens oefeningen en afstudeertrajecten, maar zeker ook voor hen die werkzaam zijn in de beroepspraktijk.

Veel scholen in het hbo-onderwijs Bouwkunde en de BSC-opleiding aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft gebruiken Bouwfysica.

Specificaties

ISBN13:9789006214994
Trefwoorden:bouwfysica
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:8
Verschijningsdatum:27-9-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bouwfysica