


Joris Francken is vanaf 1989 werkzaam bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Meer over de auteursTeksten Warenwet editie 2007
Ingenaaid Nederlands 2007 7e druk 9789012124096Samenvatting
Dit boek is bestemd voor iedere producent, consument, student of anderszins geïnteresseerde die op de hoogte wil zijn van de belangrijkste Nederlandse en Europese regels voor levensmiddelen.
De Warenwet en diverse verordeningen van de Europese Unie stellen uitvoerige eisen aan het bereiden en verhandelen van levensmiddelen. De samenstellers hebben een selectie gemaakt uit deze uitgebreide regelgeving.
In deze zevende druk treft u aan de algemene (horizontale) regels die gelden voor alle levensmiddelen, alsmede de belangrijkste specifieke (verticale) bepalingen voor enkele groepen levensmiddelen. Zo zijn er voorschriften te vinden voor o.a. bereiding en behandeling, hygiëne(codes), additieven, etikettering, genetisch gemodificeerde levensmiddelen, doorstraalde waren, voedingswaarde-informatie, producten voor bijzondere voeding, vitamines, mineralen en verontreinigingen. Tevens zijn specifieke regels voor voedingssupplementen en zuivel opgenomen.
Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook opgenomen verordening (EG) nr. 178/2002 (algemene beginselen van levensmiddelenwetgeving, oprichting van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) en het Besluit organisatie Voedsel en Waren Autoriteit.
Nieuw in deze editie is de Europese verordening inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen (EG) 1924/2006. Ook de nieuwe verordening (EG) 1925/2006 inzake de toevoeging vitaminen en mineralen aan levensmiddelen is opgenomen.
Iedere tekst wordt kort ingeleid en is voorzien van trefwoorden in de marge. Waar nodig hebben de samenstellers een korte toelichting of verwijzing ingevoegd. Afsluitend is een lijst met nuttige adressen opgenomen, waaraan ook enkele vindplaatsen op internet zijn toegevoegd.
Specificaties
Lezersrecensies
Over Bart Beer
Inhoudsopgave
1. Warenwet
2. Verordening (EG) 178/2002, inzake algemene beginselen van de levensmiddelenwetgeving, de oprichting van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, en procedures voor voedselveiligheid
3. Productie
3.1 Verordening (EG) 852/2004 inzake levensmiddelenhygiëne
3.2 Verordening (EG) 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen
3.3 Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen
3.4 Bekendmaking door VWS goedgekeurde hygiënecodes vanaf 1 januari 2006
3.5 Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen
3.6 Warenwetregeling Vrijstelling gekoeld bewaren in kantines en restaurants
3.7 Verordening (EG) 37/2005 inzake temperatuurcontrole diepgevroren levensmiddelen
3.8 Warenwetregeling Diepgevroren levensmiddelen
3.9 Warenwetbesluit Nieuwe voedingsmiddelen
3.10 Verordening (EG) 258/97 inzake nieuwe voedingsmiddelen
3.11 Verordening (EG) 1829/2003 inzake genetisch gemodificeerde levensmiddelen en diervoeders
3.12 Verordening (EG) 1830/2003 betreffende de traceerbaarheid en etikettering van genetisch gemodificeerde levensmiddelen en diervoeders
3.13 Warenwetbesluit Doorstraalde waren
3.14 Warenwetbesluit Toevoeging microvoedingsstoffen aan levensmiddelen
3.15 Verordening (EG) 1925/2006 inzake verrijking van levensmiddelen
3.16 Warenwetregeling vrijstelling toevoeging foliumzuur en vitamine D aan levensmiddelen
4. Etikettering
4.1 Warenwetbesluit Etikettering van levensmiddelen
4.2 Warenwetregeling vrijstelling etikettering van levensmiddelen in verband met richtlijn 2005/26/EG
4.3 Warenwetbesluit Voedingswaarde-informatie levensmiddelen
4.5 Warenwetbesluit Producten voor bijzondere voeding
4.6 Warenwetbesluit Gereserveerde aanduidingen
5. Productbesluiten
5.1 Warenwetbesluit voedingssupplementen
5.2 Warenwetregeling voedingssupplementen
5.3 Warenwetregeling Vrijstelling vitaminepreparaten
5.4 Warenwetbesluit Zuivel
5.5 Overzicht overige productbesluiten
6. Toevoegingen (additieven)
6.1 Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven
6.2 Warenwetregeling Gebruik van additieven met uitzondering van kleurstoffen en zoetstoffen in levensmiddelen
6.3 Warenwetregeling Gebruik van kleurstoffen in levensmiddelen
6.4 Warenwetbesluit Aroma's
6.5 Warenwetbesluit Zoetstoffen
6.6 Warenwetregeling Gebruik van zoetstoffen in levensmiddelen
7. Verontreinigingen (contaminanten)
7.1 Warenwetregeling Verontreiniging in levensmiddelen
7.2 Verordening (EG) 1881/2006 inzake maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen
8. Protocol voor het Regulier Overleg Warenwet (ROW)
9. Besluit organisatie Voedsel en Waren Autoriteit
10. Warenwetbesluit bestuurlijke boeten
11. Nuttige adressen
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan