,

Teksten Warenwet editie 2007

Ingenaaid Nederlands 2007 7e druk 9789012124096
Dit product is niet leverbaar

Samenvatting

Dit boek is bestemd voor iedere producent, consument, student of anderszins geïnteresseerde die op de hoogte wil zijn van de belangrijkste Nederlandse en Europese regels voor levensmiddelen.

De Warenwet en diverse verordeningen van de Europese Unie stellen uitvoerige eisen aan het bereiden en verhandelen van levensmiddelen. De samenstellers hebben een selectie gemaakt uit deze uitgebreide regelgeving.

In deze zevende druk treft u aan de algemene (horizontale) regels die gelden voor alle levensmiddelen, alsmede de belangrijkste specifieke (verticale) bepalingen voor enkele groepen levensmiddelen. Zo zijn er voorschriften te vinden voor o.a. bereiding en behandeling, hygiëne(codes), additieven, etikettering, genetisch gemodificeerde levensmiddelen, doorstraalde waren, voedingswaarde-informatie, producten voor bijzondere voeding, vitamines, mineralen en verontreinigingen. Tevens zijn specifieke regels voor voedingssupplementen en zuivel opgenomen.

Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook opgenomen verordening (EG) nr. 178/2002 (algemene beginselen van levensmiddelenwetgeving, oprichting van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) en het Besluit organisatie Voedsel en Waren Autoriteit.

Nieuw in deze editie is de Europese verordening inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen (EG) 1924/2006. Ook de nieuwe verordening (EG) 1925/2006 inzake de toevoeging vitaminen en mineralen aan levensmiddelen is opgenomen.

Iedere tekst wordt kort ingeleid en is voorzien van trefwoorden in de marge. Waar nodig hebben de samenstellers een korte toelichting of verwijzing ingevoegd. Afsluitend is een lijst met nuttige adressen opgenomen, waaraan ook enkele vindplaatsen op internet zijn toegevoegd.

Specificaties

ISBN13:9789012124096
Trefwoorden:warenwet
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:614
Uitgever:Lefebvre Sdu
Druk:7
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Joris Francken

Joris Francken is vanaf 1989 werkzaam bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Andere boeken door Joris Francken

Over Bart Beer

Bart Beer is vanaf 1976 werkzaam bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij vervult de functie van secretaris van het Regulier Overleg Warenwet.

Andere boeken door Bart Beer

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Warenwet

2. Verordening (EG) 178/2002, inzake algemene beginselen van de levensmiddelenwetgeving, de oprichting van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, en procedures voor voedselveiligheid

3. Productie
3.1 Verordening (EG) 852/2004 inzake levensmiddelenhygiëne
3.2 Verordening (EG) 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen
3.3 Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen
3.4 Bekendmaking door VWS goedgekeurde hygiënecodes vanaf 1 januari 2006
3.5 Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen
3.6 Warenwetregeling Vrijstelling gekoeld bewaren in kantines en restaurants
3.7 Verordening (EG) 37/2005 inzake temperatuurcontrole diepgevroren levensmiddelen
3.8 Warenwetregeling Diepgevroren levensmiddelen
3.9 Warenwetbesluit Nieuwe voedingsmiddelen
3.10 Verordening (EG) 258/97 inzake nieuwe voedingsmiddelen
3.11 Verordening (EG) 1829/2003 inzake genetisch gemodificeerde levensmiddelen en diervoeders
3.12 Verordening (EG) 1830/2003 betreffende de traceerbaarheid en etikettering van genetisch gemodificeerde levensmiddelen en diervoeders
3.13 Warenwetbesluit Doorstraalde waren
3.14 Warenwetbesluit Toevoeging microvoedingsstoffen aan levensmiddelen
3.15 Verordening (EG) 1925/2006 inzake verrijking van levensmiddelen
3.16 Warenwetregeling vrijstelling toevoeging foliumzuur en vitamine D aan levensmiddelen

4. Etikettering
4.1 Warenwetbesluit Etikettering van levensmiddelen
4.2 Warenwetregeling vrijstelling etikettering van levensmiddelen in verband met richtlijn 2005/26/EG
4.3 Warenwetbesluit Voedingswaarde-informatie levensmiddelen
4.5 Warenwetbesluit Producten voor bijzondere voeding
4.6 Warenwetbesluit Gereserveerde aanduidingen

5. Productbesluiten
5.1 Warenwetbesluit voedingssupplementen
5.2 Warenwetregeling voedingssupplementen
5.3 Warenwetregeling Vrijstelling vitaminepreparaten
5.4 Warenwetbesluit Zuivel
5.5 Overzicht overige productbesluiten

6. Toevoegingen (additieven)
6.1 Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven
6.2 Warenwetregeling Gebruik van additieven met uitzondering van kleurstoffen en zoetstoffen in levensmiddelen
6.3 Warenwetregeling Gebruik van kleurstoffen in levensmiddelen
6.4 Warenwetbesluit Aroma's
6.5 Warenwetbesluit Zoetstoffen
6.6 Warenwetregeling Gebruik van zoetstoffen in levensmiddelen

7. Verontreinigingen (contaminanten)
7.1 Warenwetregeling Verontreiniging in levensmiddelen
7.2 Verordening (EG) 1881/2006 inzake maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen

8. Protocol voor het Regulier Overleg Warenwet (ROW)

9. Besluit organisatie Voedsel en Waren Autoriteit

10. Warenwetbesluit bestuurlijke boeten

11. Nuttige adressen

Managementboek Top 100

Rubrieken

    Personen

      Trefwoorden

        Teksten Warenwet editie 2007