Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Handleiding confrontatie

Paperback Nederlands 2018 9789012402132
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De 'Handleiding Confrontatie' bevat een volledige beschrijving van de verschillende vormen van confrontatie met personen, voorwerpen en overledenen. Elke vorm wordt volledig besproken met vermelding van de voor- en nadelen ervan, gevolgd door de richtlijnen en werkinstructie van die vorm. In meerdere hoofdstukken wordt aangegeven wat de diepere achtergronden van de richtlijnen en werkinstructies zijn en waarom het volgen ervan zo belangrijk is.

Deze handleiding is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die belast is met het nemen van beslissingen over de inzet van het middel confrontatie, de uitvoering ervan en/of het gebruik van het resultaat in het opsporingsonderzoek. Maar ook voor leden van het Openbaar Ministerie, de zittende magistratuur en de advocatuur bevat de handleiding relevante kennis en praktische handreikingen. In deze tiende, herziene druk is de inhoud geactualiseerd volgens huidig beleid en huidige (en toekomstige) wetgeving, jurisprudentie en technologie.

Adri van Amelsvoort is freelance docent en auteur op het gebied van de algemene recherche. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functies van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie. Hij is: – gastdocent bij het Studiecentrum Rechtspleging (SSR); – redacteur van de digitale kennisbank Stapel & De Koning-Sdu; – gastdocent bij de Rijksuniversiteit Groningen; – kernlid van het landelijke Kwaliteitsnetwerk Biometrie Gelaat van de politie; – lid van een expertisegroep van de politie voor de modernisering van het Wetboek van Strafvordering.

In samenwerking met: Imke Rispens, recherchepsycholoog en docent-gedragswetenschapper bij de Politieacademie, voor het onderdeel Waarnemen en geheugen in hoofdstuk 2.

Specificaties

ISBN13:9789012402132
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:424
Uitgever:Sdu juridisch
Druk:10
Verschijningsdatum:24-8-2018
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Politietaken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Adri van Amelsvoort

Adri van Amelsvoort is freelance docent tactische opsporing. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functie van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie. Hij is redacteur van de digitale kennisbank Stapel & De Koning, deel recherche.

Andere boeken door Adri van Amelsvoort

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handleiding confrontatie