Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Alles over aarding

Bliksembeveiliging, persoonsbeveiliging en EMC

Paperback Nederlands 2011 9789012583176
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wie betrokken is bij het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van een elektrotechnische installatie of een bliksembeveiligingsinstallatie moet voor een goede aardingsvoorziening zorgen. Dit is lastig.
Een aardingsvoorziening heeft immers diverse functies zoals bliksembeveiliging, persoonsbeveiliging, EMC-compatibiliteit en overspanningsbeveiliging met verschillende randvoorwaarden. In deze
uitgave komen alle functionaliteiten en eisen rond aarding aan bod, met de nodige achtergronden en een heldere vertaling naar praktische uitvoeringsvormen.

Dit boek is bedoeld voor elektrotechnisch installateurs, adviesbureaus, inspectiebureaus, beheerders van elektrotechnische installaties, hoofden en medewerkers van technische diensten, aardings- en bliksembeveiligingsbedrijven en docenten en studenten Elektrotechniek.

Een greep uit de inhoud:
- normen rond aarding
- aarding in netten van netbeheerders
- potentiaalvereffening
- bliksem- en persoonsbeveiliging
- EMC-maatregelen rond aarding
- uitvoering van aardingssystemen
- meten aan aardingssystemen
- belangrijke elektrotechnische wetmatigheden.

Specificaties

ISBN13:9789012583176
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:21-2-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ed Pols

Drs. E. (Ed) Pols werkt als Technisch Adviseur bij van der Heide Bliksembeveiliging. Hij ondersteunt de engineers op technisch gebied, geeft externe voorlichting en begeleidt innovatietrajecten. Bovendien vertegenwoordigt hij van der Heide in de normcommissie NEC 81. Verder is hij lid van en projectleider binnen de internationale bliksembeveiligingscommissies IEC TC 81 (IEC 62305 en 62561) en Cenelec TC 81X (NEN-EN-IEC 62305 en NEN-EN-50164) en lid van werkgroepen ervan. Hij heeft veel bijdragen geleverd aan boeken, cursussen en seminars over bliksem- en persoonsbeveiliging, EMC en aarding.

Andere boeken door Ed Pols

Over Sjef Cobben

Prof. dr.ir. J.F.G (Sjef ) Cobben werkt bij Alliander met als aandachtsgebieden de veiligheid van aangesloten installaties, de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening en intelligent netbeheer. Hij is lid van NEC 64 (NEN 1010, laagspanningsinstallaties), NEC 8 (Spanningskenmerken) en diverse internationale commissies. In 2007 is hij aan de TU Eindhoven gepromoveerd op het vakgebied ‘Power Quality’ en hij is er nu deeltijdhoogleraar en verantwoordelijk voor het Power Quality-lab. Hij heeft veel bijdragen geleverd aan boeken, cursussen en seminars over de NEN 1010 en Power Quality.

Andere boeken door Sjef Cobben

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Alles over aarding