Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Themakatern Meer rendement uit P&O

Ingenaaid Nederlands 2003 9789013005110
Niet leverbaar.

Samenvatting

Personeelsmanagers zullen de vraag of en hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een rendementsverbetering van hun organisatie, vaak niet kunnen beantwoorden. Dat geldt ook voor allerlei vragen over de opbrengsten van het door hen ontwikkelde wervings- en selectiebeleid en ziekteverzuim- en uitstroombeleid. Verder hebben veel P&O'ers nog nooit met ken- en stuurgetallen gewerkt of het eigen pakket arbeidsvoorwaarden cijfermatig vergeleken met dat van een ander bedrijf.

De praktijk leert dat veel P&O'ers weinig affiniteit hebben met cijfers. Dat is vaak niet het gevolg van onwil, maar van onwetendheid. In de opleidingen is de cijfermatige kant van het vak onderbelicht. Toch zullen ook P&O'ers, zeker nu het economisch wat minder gaat, hun financiële toegevoegde waarde inzichtelijk moeten maken. Ook het P&O-beleid moet 'wat opleveren'.

In dit proces is het belangrijk dat P&O'ers zich realiseren dat rendementsverbetering niet alleen tot stand komt door kostenbesparingen. Als met de beschikbare middelen meer wordt gedaan, gaat het rendement natuurlijk ook omhoog. Daarnaast is het belangrijk dat het menselijk perspectief niet uit het oog wordt verloren.

Specificaties

ISBN13:9789013005110
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:141

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jelle Dijkstra

Dr. Jelle Dijkstra is expert op het gebied van organiseren, leren, leiderschap en HRM en richt zich hierbij vooral op nieuwe mogelijkheden die Internet, mobiele communicatie en de sociale media bieden. Hij heeft een eigen adviespraktijk, voert onderzoek uit, geeft lezingen en cursussen en publiceert veelvuldig. Samen met klanten, topprofessionals, collega-wetenschappers en anderen ontwikkelt hij innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Een voorbeeld van zo'n vraagstuk is het effectief toepassen van gedeeld leiderschap binnen (management)teams en bij samenwerking tussen organisaties en zelfstandigen.

Andere boeken door Jelle Dijkstra

Over Jacco van den Berg

Om medewerkers en organisaties beter te laten functioneren richtte Jacco van den Berg in 2000 Van den Berg Training & Advies op. Hij stelt dat het succes van organisaties bepaald wordt door de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar medewerkers en zet hiervoor de volgende interventies in: - training - advies - boeken en artikelen - video's (blended learning). Van den Berg vindt het leuk om zijn ervaringen te verwoorden in artikelen en boeken. Inmiddels schreef hij dertig boeken waaronder 'Het Nieuwe Beoordelen', 'Overspoeld door schaarste', 'Het GROTE gesprekkenboek', 'POP in Nederland', 'Professioneel Coachen', 'Samen in de modder', 'Huis op orde', 'Ontwikkelingswerk' en 'Handboek Werving en Selectie'.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Inhoudsopgave

Aan de lezer

Deel A - Thema's

1. Rendement van P&O
2. Maak verbinding met de Balanced Scorecard vertaald
3. Sturen op werving & selectie: de kosten en de opbrengsten
4. Sturen op opleidingskosten
5. Sturen op arbeidskosten

Deel B - Tools

6. Systeem voor de scenarioanalyse
7. HR Scorecard: de strategische betrokkenheid van P&O
8. Checklist vertrekanalyse en mobiliteitsbeleid
9. Checklist beloningsbeleid

Deel C - Talks

10. Training bij Technical Spirit
11. Recruitment bij ASML Veldhoven
12. Benchmarking van HR bij Nike

Nawoord
Begrippenlijst
Literatuur
Over de auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Themakatern Meer rendement uit P&O