Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het nieuwe werken

Van visie naar praktijk

Paperback Nederlands 2010 9789013080421
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het Nieuwe Werken. Wat het is? In een groep op LinkedIn werd gevraagd wie voor Het Nieuwe Werken een goede definitie had. Binnen een maand stonden er meer dan duizend verschillende antwoorden. Organisaties worstelen op dit moment met het tempo van de verandering. Vaak opgejaagd door technologie, nieuwe macht van medewerkers en ongekende concurrentie uit onverwachte hoek, staat veel ter discussie. Eén ding is zeker: de oude manier van werken, bedacht in de 20ste eeuw als gevolg van de industriële revolutie, voldoet niet meer. De zoektocht naar een nieuwe manier van werken is begonnen.

In Nederland heeft een aantal organisaties de trend gezet. Toenmalige Rabobank-dochter Interpolis begon er al in de jaren negentig mee. 'Helder werken' was het resultaat. En in de afgelopen jaren volgden Rabobank en Microsoft als voorbeelden van innovatieve organisaties. De vernieuwing van de manier van werken trok tot ver buiten de landsgrenzen de aandacht.

In dit boek gaat Henny van Egmond in op de belangrijkste aanleidingen voor een nieuwe manier van werken. Hij neemt de lezer mee en laat hem kennismaken met succesvolle manieren van ontwikkelen van een moderne werkstijl en de invoering ervan: van visie naar praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789013080421
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:150
Druk:1
Verschijningsdatum:4-3-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Over Henny van Egmond

Henny van Egmond is voormalig programmamanager 'Rabo Unplugged'. Hij ontwikkelde onder deze noemer de nieuwe werkstijl voor Rabobank Nederland. Nadat in een pilot met vijfhonderd medewerkers werd vastgesteld dat de nieuwe werkstijl een succes was, verliet Van Egmond Rabobank Nederland en werd partner in het adviesbureau Yolk. Inmiddels adviseert en begeleidt hij tal van organisaties bij het ontwikkelen en invoeren van een nieuwe werkstijl, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker over moderne werkstijlen.

Andere boeken door Henny van Egmond

Inhoudsopgave

Voorwoord
Ten geleide

1. Welkom in de 21ste eeuw!
2. Het werk verandert
3. Waarom we werken
4. Leidinggeven met gevoel voor betekenis
5. Aan de slag met een visie op het werken
6. Een nieuwe, integrale werkstijl
7. Hebben we eigenlijk nog wel een kantoor nodig?
8. De niet te stuiten opmars van ICT
9. Kan HR het aan?
10. Veranderen: dialoog en cocreatie

Nawoord
Aanbevolen literatuur
Geraadpleegde literatuur
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het nieuwe werken