Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Militair tuchtrecht

Gebonden Nederlands 2013 9789013109689
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Deze studiepocket bevat uitsluitende het tuchtrecht; voor het militaire strafrecht wordt verwezen naar studiepocket nr. 8 in deze serie.

In het eerste deel van dit boek komt het materiële tuchtrecht aan de orde. Antwoord wordt gegeven op vragen als: Op wie is het militaire tuchtrecht van toepassing? Welke gedragingen leveren een tuchtvergrijp op? Welke tuchtstraffen kunnen worden opgelegd? Ook worden de meest voorkomende tuchtvergrijpen besproken en is een afzonderlijk hoofdstuk gewijd aan militair tuchtrecht en grondrechten.

Het tweede deel van het boek behandelt het formele tuchtrecht. Aandacht wordt besteed aan de tuchtrechtelijke dwangmiddelen en aan de strafbevoegdheid van commandanten. Ook wordt uitvoerig ingegaan op het tuchtproces in eerste aanleg, op de interne beklagprocedure en op het beroep op de rechter dat voor militairen openstaat.

Deze studiepocket, die veel jurisprudentie bevat, is niet alleen voor studenten geschreven, maar ook voor hen die binnen de krijgsmacht met de handhaving van de tucht en orde zijn belast; voor commandanten dus.

Specificaties

ISBN13:9789013109689
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:260
Druk:6
Verschijningsdatum:24-12-2013
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Militair tuchtrecht