Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hoofdlijnen van het jaarrekeningenrecht in Nederland

Gebonden Nederlands 2013 9789013111712
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 'Hoofdlijnen van het jaarrekeningenrecht in Nederland' wordt in de eerste drie hoofdstukken achtereenvolgens ingegaan op de administratieplicht, de balans en de staat van baten en lasten, en de jaarrekening. Daarbij komen ook de consequenties van de schending van de administratieplicht aan de orde. In deze hoofdstukken wordt mede aandacht besteed aan publiekrechtelijke aspecten van het jaarrekeningenrecht.

Het op de communautaire jaarrekeningrichtlijnen gebaseerde privaatrechtelijke jaarrekeningenrecht van Titel 9 Boek 2 BW komt aan de orde in de hoofdstukken 4 - 6, nader verdeeld in presentatie, consolidatie en waardering. Ter illustratie wordt mede in beschouwing genomen daaromtrent gestelde eisen in publiekrechtelijke regelingen.

Het op het EU IFRS regime gebaseerde jaarrekeningenrecht van Titel 9 Boek 2 BW en de Europese IAS/IFRS Verordening komen ter sprake in de hoofdstukken 7 - 9, eveneens onderverdeeld in presentatie, consolidatie en waardering. In hoofdstuk 10 wordt ingegaan op het bestuursverslag, het commissarissenverslag en de overige gegevens voor rechtspersonen en vennootschappen die onderworpen zijn aan de in de hoofdstuk 4 - 9 besproken inrichtingsvoorschriften.

Tevens wordt beknopt stilgestaan bij de voor andere organisaties gestelde eisen. De taak van de accountant in het kader van de jaarrekening en diens aansprakelijkheid, het toezicht op de accountant en op de externe verslaggeving, evenals andere vormen van extern toezicht komen ter sprake in hoofdstuk 11.

In het laatste hoofdstuk worden besproken de vereisten omtrent openbaarmaking, met inbegrip van de gevolgen van de schending van de openbaarmakingsplicht, de aansprakelijkheid voor de jaarrekening en jaarrekeningprocedure.

Specificaties

ISBN13:9789013111712
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:776
Druk:2
Verschijningsdatum:4-9-2013
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans Beckman

Hans Beckman is advocaat bij Stibbe te Amsterdam en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Hans Beckman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoofdlijnen van het jaarrekeningenrecht in Nederland