Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ballen (m/v) op het blok

Succesgericht veranderen binnen overheden

Gebonden Nederlands 2013 9789013113181
Niet leverbaar.

Samenvatting

Overheden zijn vaak nog weinig succesvol in het doorvoeren van noodzakelijke verandering. Het veranderproces is daar ook aanzienlijk complexer dan in het bedrijfsleven. 'Ballen (m/v) op het blok' biedt een praktische aanpak om verandering bij overheden tot een succes te maken. De kern ligt daarbij in het managen, meetbaar maken en richten van de verwachtingen van de diverse stakeholders. Daarvoor zijn mensen nodig die daar zelf de schouders onder willen en durven zetten. Kortom, mensen die bereid zijn hun ballen (m/v) op het blok te leggen.

Basile Lemaire is bestuurskundige. Hij legt zich al ruim 10 jaar toe op het succesgericht managen van organisatieverandering. Voor dit praktische boek heeft hij niet alleen geput uit eigen ervaring, maar ook uit die van ambtenaren en externe adviseurs die binnen de overheid verantwoordelijk zijn voor het doorvoeren van verandering.

'Een boek van een practitioner, voor practitioners. Opdat de praktijk van het professioneel en waarachtig veranderen een volgende stap mag maken.'
Prof. dr. mr. Steven ten Have, hoogleraar Strategie en Verandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam

'Een handzame toolkit voor de hedendaagse veranderaar in de publieke sector. Een boek waar jonge talenten een inkijkje mee kunnen krijgen in de veranderpraktijk en waar oudgedienden hun aanpak aan kunnen spiegelen.'
Gidion Peters op re.Public.nl

Specificaties

ISBN13:9789013113181
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:299
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Ballen (m/v) op het blok
Nico Jong | 21 juni 2013
Van alle veranderingsprocessen slaagt slechts een derde. Dat geldt tenminste voor processen die vanuit een ontwerpbenadering worden uitgevoerd en dat zijn de meeste. Ruim een zesde van de veranderprocessen verloopt via een ontwikkelaanpak. Daarvan slaagt in Nederland twee derde. Over hoe dat binnen de overheid zit, daar zijn geen cijfers over bekend.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
8 stemmen
6
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Organisatieverandering bij overheden: sturen op verwachtingen
Justin van Lopik 2 juli 2013 Overheden hebben primair een handhavings- of zorgfunctie. Op deze beheersfuncties zijn zij ingericht en daar zijn ook de interne gedragsregels naar. De financiële crisis dwingt overheden echter om te veranderen.

Over Basile Lemaire

Drs. Basile Lemaire (1971) is bestuurskundige en professioneel best practice deler. Hij heeft jaren ervaring in het leiden en begeleiden van organisatieverandering, zowel in het bedrijfsleven als binnen het publieke domein. Hij heeft een eigen, praktische kijk op succesgerichte verandering waarbij belangen en verwachtingen een centrale rol spelen. Basile Lemaire heeft een hart voor de publieke zaak. Hij gelooft dat de publieke sector, en dan met name de overheid, beter kán en beter móet. Hij publiceert regelmatig artikelen op dit gebied en deelt praktijkervaringen in zijn vaste column in Binnenlands Bestuur.

Andere boeken door Basile Lemaire

Inhoudsopgave

Voorwoord
Woord van dank

1. Inleiding
2. Specifieke context van verandering bij overheden
3. Succesgericht veranderen
4. Principe 1: leiderschap
5. Principe 2: doelen stellen
6. Principe 3: eigenaren committeren
7. Principe 4: behoefte ontwikkelen
8. Principe 5: operationaliseren
9. Principe 6: sturen op inhoud
10. Principe 7: rust bewaren
11. De casus: de ministeries en de uitbesteding

Trefwoorden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ballen (m/v) op het blok