Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Grensoverschrijdende omzetting, -fusie en -splitsing; vrijheid van vestiging, vennootschapsrecht en fiscaal recht

Paperback Nederlands 2013 9789013118872
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De in deze uitgave opgenomen beschouwingen vormen de neerslag van de debatten die op 21 maart 2014 op de VU hebben plaatsgevonden over de mogelijkheden tot en hindernissen bij de uitvoering van grensoverschrijdende omzettingen, -fusies en -splitsingen. De thematiek wordt zowel vanuit vennootschapsrechtelijk als vanuit fiscaalrechtelijk perspectief doorgelicht.
Naast grondige analyses van de jurisprudentie van het Europese Hof en (concept) wetgeving, wordt in de bijdragen nadrukkelijk ingegaan op de praktische aspecten bij de uitvoering van grensoverschrijdende herstructureringen. De in deze uitgave gebundelde bijdragen zijn daarom niet alleen vanuit wetenschappelijk oogpunt van belang, maar bevatten ook voor de praktijk en de wetgever interessante en nuttige beschouwingen.

Het ZIFO is een wetenschappelijk platform voor onderzoekers, talentvolle studenten en wetenschappelijk georiënteerde juristen werkzaam in de rechtspraktijk en het bedrijfsleven. Het stelt zich ten doel om actuele, voor de rechtspraktijk relevante onderwerpen te behandelen op het terrein van het financiële recht en het ondernemingsrecht, in het bijzonder die welke (nog) niet in wetgeving zijn vervat of waarvoor wetgeving of wetswijziging in voorbereiding is. Hierbij stelt ZIFO de maatschappelijke rol van het recht centraal alsook de vraag in welke richting het recht zich zou dienen te ontwikkelen.

In de ZIFO-reeks worden publicaties opgenomen die de neerslag vormen van de debatmiddagen, congressen en andere onderzoeksactiviteiten van het ZIFO.

Specificaties

ISBN13:9789013118872
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:124
Verschijningsdatum:25-10-2013
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Wino van Veen

Mr. W.J.M. van Veen is werkzaam bij Baker & McKenzie notarissen te Amsterdam. Daarnaast is hij hoogleraar Vennootschaps- en Rechtspersonenrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Andere boeken door Wino van Veen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Grensoverschrijdende omzetting, -fusie en -splitsing; vrijheid van vestiging, vennootschapsrecht en fiscaal recht