Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Met grootse passen door het recht

Liber Amicorum aangeboden aan prof. mr. L.C.A. Verstappen

Gebonden Nederlands 2024 9789013172829
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit liber amoricum bevat maar liefst 59 bijdragen die uiteenlopende notariële onderwerpen behandelen. Deze zijn uitgesplitst in de driedeling personen- en familierecht, registergoederenrecht en andere onderwerpen. De titel spreekt een breed lezerspubliek aan, met zowel wetenschappelijke als meer praktijkgerichte bijdragen omtrent het notariële recht.

Met grootse passen door het recht viert de 25 jaar dat Leon Verstappen als hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden is aan de vakgroep Privaatrecht en Notarieel recht van de Rijksuniversiteit Groningen. In 59 bijdragen, geschreven door auteurs uit binnen- en buitenland, wordt een breed scala van onderwerpen behandeld.

De bijdragen zijn opgedeeld in de volgende rechtsgebieden:
- personen- en familierecht
- registergoederenrecht
- andere onderwerpen

Enerzijds werpen de auteurs een licht op actuele vraagstukken, zoals die naar duurzaamheid, ontwikkelingen in het huwelijksvermogensrecht en de positie van de notaris in de huidige maatschappij. Anderzijds wordt teruggeblikt op het verleden. De titel verschijnt in de serie Ars Notariatus.

Met de uiteenlopende onderwerpen spreekt dit liber amoricum een breed lezerspubliek aan. De titel bevat zowel wetenschappelijke als meer praktijkgerichte bijdragen. Hiermee is de publicatie interessant voor wetenschappers en praktijkjuristen met interesse in de ontwikkeling in en geschiedenis van het notariële recht, maar ook voor hen die zich buiten dit kader bezighouden met privaatrechtelijke rechtsgebieden als het registergoederenrecht en het personen- en familierecht en erfrecht.

Specificaties

ISBN13:9789013172829
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:520
Druk:1
Verschijningsdatum:30-1-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Notarieel recht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Met grootse passen door het recht