Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De pijnbank

De problemen van de Rabobank

Paperback Nederlands 2016 9789021401928
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De Rabobank was altijd een bank die het anders deed. Maar de bank kon niet kiezen tussen haar onderscheidende coöperatieve wortels, en de spannende glans van beursgenoteerde concurrenten. 'De pijnbank' toont de gevolgen van die strategie.

De balans van de Rabobank is volledig ontwricht, waardoor het op grote schaal verstrekken van nieuwe hypotheken en kredieten vrijwel onmogelijk is geworden. Claims en rechtszaken in binnen- en buitenland stapelen zich op. Een volgende (buitenlandse) boete kan gemakkelijk enkele miljarden euro’s bedragen en de laatste financiële reserves van Rabobank laten verdampen.

Financieel onderzoeker Nils de Heer toont aan dat sommige problemen zo diepgeworteld zitten, dat ze weleens een groot risico zouden kunnen betekenen voor het voortbestaan van de bank.

Specificaties

ISBN13:9789021401928
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

De Pijnbank - De problemen van de Rabobank
Sjors van Leeuwen | 30 september 2016
Wie zich brandt moet op de blaren zitten. Dat geldt zeker voor de Rabobank die na een reeks van schandalen alle zeilen moet bijzetten om niet ten onder te gaan. Het faillissement van één van Nederlands grootste systeembanken behoort zeker tot de mogelijkheden, schrijft Nils de Heer in De pijnbank.Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
3 stemmen
1
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De pijnbank