Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Essenties van NLP

Sleutels tot persoonlijke verandering

Gebonden Nederlands 2011 9789021598215
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Essenties van NLP' biedt de lezer een panoramische blik op het rijke landschap van het Neuro-Linguistisch Programmeren. Behalve de fundamenten behandelen Jaap Hollander en Lucas Derks de diepere dimensies van dit model van de menselijke ervaring, alsmede diverse nieuwe ontwikkelingen zoals transcultureel modelleren, het beïnvloeden van groepsprocessen en spiritualiteit in NLP. Op een verhelderende en genuanceerde manier wordt het landschap nader in kaart gebracht, waarbij hete hangijzers zoals diagnostiek, positieve en negatieve suggestie en ideologisch en wetenschappelijk geaarde kritiek op NLP uitgebreid aan de orde komen.
Hollander en Derks, beiden psycholoog, beschouwen het beoefenen van NLP als een opwindend experiment. In de afgelopen vijftien jaar onderzochten zij via het Neuro Linguïstisch programmeren de psychologische verschijnselen die de praktijk van therapie, training en advies bepalen. Een van hun bevindingen is dat een groter begrip van de principes achter de NLP-Technieken leidt tot meer succes bij het aanbieden van deze vormen van doelgerichte communicatie. De auteurs zijn ervan overtuigd dat het effectief kunnen combineren van verschillende werkvormen stuent op inzicht in de achterliggende principes.
Voor Hollander en Derks is NLP zowel een kunstvorm als een wetenschap. De methode is evenzeer technisch als poëtisch; theorie en praktijk vormen een geheel. Vanuit deze visie hebben beide 'Europese NLP-pioniers', samen met hun collega Anneke Meijer, het grootste deel van de Nederlandse beoefenaars opgeleid. In 'Essenties van NLP' wordt deze visie voor het eerst tot in details onderbouwd, op een wijze die zowel de geoefende als de beginnende gebruiker aanspreekt.

Specificaties

ISBN13:9789021598215
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:720
Druk:15
Verschijningsdatum:9-3-2019
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
12 stemmen
5
5
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Hollander

Jaap Hollander werkte ooit op de opname-afdeling van een groot psychiatrisch centrum, waar hij vertrok om voor zichzelf te beginnen. Hij is nu een veelgevraagd trainer in binnen- en buitenland. Hij schreef zes boeken, waaronder 'NLP in Nederland', 'Essenties van NLP' en 'Trance en magie'. Jaap Hollander werd de afgelopen drie jaar door het businessblad Quote geselecteerd als een van de beste 500 adviseurs van Nederland.

Andere boeken door Jaap Hollander

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De wortels van NLP
2. Definities van NLP
3. Het wereldmodel
4. De Russische doos
5. De TOTE
6. Rapport
7. Doelen
8. Hulpbronnen
9. Het overbrengen van hulpbronnen
10. Ankers
11. Visueel-kinesthetische dissociatie
12. Ecologie
13. De structuur van subjectieve ervaring
14. Strategieën
15. Sub-modaliteiten
16. Gedeelten
17. Change Personal History
18. Classificatie en hiërarchie
19. Het sociale panorama
20. Modelleren
21. Metaforen
22. Placebo-effecten
23. Nocebo-effecten
24. Diagnostiek
25. Interculturele prangmagie
26. Kritiek op NLP
27. De ijsduikers

Appendix A - Overzichtsmodellen
Appendix B - Het SOAR-model

Begrippenlijst
Literatuur
NLP-opleidingen en -workshops

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Essenties van NLP