Heilzaam koken met Ayurveda
Gebonden NL 2023 1e druk 9789022340066Samenvatting
Ayurveda is een traditionele holistische geneeswijze die duizenden jaren geleden ontstond in India. Voeding is volgens deze leer ongelooflijk belangrijk voor een lang en gezond leven. Dat legt prof. dr. Dietrich Grönemeyer uit in het eerste deel van Heilzaam koken met ayurveda. Hij laat zien hoe voedingsmiddelen in het lichaam werken en waarom ze ook voor mensen in het Westen een weg naar genezing kunnen zijn.
In het uitgebreide tweede deel leeft voedingsdeskundige en ayurvedakok Volker Mehl zich uit met ruim tachtig lekkere vegetarische recepten waarin de zes smaken uit de ayurvedische keuken – zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang – aanwezig zijn. Dat levert maaltijden op die de smaakpapillen stimuleren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang brengen. De foto’s bij de recepten laten je alvast watertanden. Bananenpannenkoekjes met mango-kokoscompote, rodebieten-appelsoep, kerrie-peultjesrisotto, gouden kurkumaperen op rijstepap… Dat is puur genieten!
Specificaties
Lezersrecensies
Vaak samen gekocht
Anderen die dit kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan