Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het onmisbare middenkader

Ingenaaid Nederlands 2001 9789023235811
10
Voormalig top 10Totaal 38 dagen
Voormalig top 100Totaal 189 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Lange tijd heeft het middenkader in het verdomhoekje gezeten. Getypeerd als de lemen laag in de organisatie werd het middenkader slachtoffer van verplattingsoperaties en onderworpen aan de bijzondere belangstelling van de cost-cutters. De laatste jaren lijkt het tij echter te keren en krijgt het middenkader een belangrijke functie in nieuwe managementconcepten als zelfsturende teams, empowerment, integraal management en coachend leiderschap. Dit boek beschrijft de veranderende context waarbinnen het middenkader zijn werk moet verrichten en brengt de verschuivende taken en rollen van het middenkader op basis van casestudies bij een tiental bedrijven in kaart.
De eisen die aan het middenkader worden gesteld door zowel hun medewerkers als hun superieuren zijn niet mals en regelmatig tegenstrijdig. Opvallend is het toegenomen belang van people-management in de taken van het middenkader en de behoefte aan coachend leiderschap, terwijl organisaties tegelijkertijd ook meer sturing en focus op resultaat van hen verwachten. De stress en funfactoren van het werken als middle-manager worden in 'Het onmisbare middenkader' beeldend beschreven en tegen het eind van het boek prikken de schrijvers ook enkele management hypes als integraal management door. Hiervoor in de plaats geven zij aan het onderzoek ontleende adviezen.
Beide schrijvers hebben al enkele bekende managementpublicaties op hun naam staan en schetsen met 'Het onmisbare middenkader' een treffend beeld van het middle-management in organisaties. De benadering van de rol van het management vanuit zowel de leiderschapstheorie als vanuit de invalshoek van de arbeidsverhoudingen leidt tot boeiende conclusies.

Specificaties

ISBN13:9789023235811
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:122
Druk:1
Verschijningsdatum:13-12-2000
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het onmisbare middenkader
Hilde Veraart-Maas | 4 februari 2001

Lezersrecensies

3.1 van de 5
9 stemmen
1
2
4
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Janka Stoker

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en organisatieverandering aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1 november 2009 is zij aan dezelfde faculteit als vice-decaan werkzaam. Tot 1 november 2009 heeft zij de functie als hoogleraar gecombineerd met een baan als senior managing consultant bij Berenschot, waar zij zich bezighield met organisatieverandering en strategie-implementatie. Zij promoveerde in 1998 aan de Universiteit Twente op een proefschrift over leiderschap en zelfsturende teams. Inmiddels heeft zij vele publicaties op haar naam staan, o.a. op het gebied van leiderschap, macht, (management)teams en managementontwikkeling.

Andere boeken door Janka Stoker

Inhoudsopgave

Voorwoord

Dank en verantwoording

1. Inleiding
2. Belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot het middenkader
3. Over arbeidsrelatie en leiderschap
4. De organisaties beschreven
5. Veranderingen
6. Leidinggeven
7. Een lach en een traan
8. De balans opgemaakt

Literatuurlijst
Summary
Stichting Management Studies (SMS)

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het onmisbare middenkader